ZO RAAK JE NOOIT MEER SOKKEN KWIJT!
19 nov 2020 Lifestyle Mama 2

ZO RAAK JE NOOIT MEER SOKKEN KWIJT!

Hoe vaak ik wel niet hoor of lees van vrouwen die zich geen raad weten met al die sokken die kwijt raken in de was. Ik herken het maar al te goed, een paar jaar geleden had ik hier ook altijd last van. Totdat ik inmiddels er handigheid in gekregen heb en nooit meer sokken kwijt ben. Zo raak je nooit meer sokken kwijt!

Zo raak je nooit meer sokken kwijt

Vooral sinds ik moeder ben hebben wij heel veel sokken. En hoe vervelend vond ik het om elke keer maar weer een sok spoorloos kwijt te zijn. Vaak draaide het er dan maar weer op uit dat ik naar de winkel ging om nieuwe sokken te kopen. Totdat ik hoorde van een wel heel simpele tip om nooit meer sokken kwijt te raken.

shoplog zeeman kleding

Sokken wassen in een waszakje

Namelijk de tip om alle sokken te wassen in een waszakje. Wanneer je dit elke wasbeurt doet zal je nooit meer een sok kwijtraken. Inmiddels doe ik het zelf al heel wat jaren op deze manier en het werkt perfect. Behalve dan een dochter die haar sokken door het hele huis verspreidt en daarmee kwijt maakt, ben ik nooit meer sokken tijdens het wassen kwijtgeraakt. Waszakjes zijn onder andere te koop bij de Zeeman en de Action en kosten rond de euro. Ook bij het Kruidvat hebben ze goede en stevige zakjes die heel wat beurten mee gaan. Ik vind de hele goedkope waszakjes zelf niet heel fijn omdat ze sneller kapot gaan.

Wassen met een waszakje

Waar je op moet letten bij wassen met een waszakje is dat je deze niet te vol doet en dat je het zakje natuurlijk goed sluit. Wanneer je een waszakje te vol doet hebben de sokken niet de ruimte om goed schoon te worden. Zelf heb ik meerdere waszakjes en doe ik deze ongeveer tot de helft vol. Wanneer je het zakje niet goed sluit (jaja, ik spreek uit ervaring) gaan de sokken alsnog uit het zakje en moet je ze uitzoeken uit de rest van de was, geen aanrader dus 😉

Meer wastips? Lees dan ook 10 beste tips voor het wassen van kleding en vlekken verwijderen uit kleding.

Hoe houd jij sokken bij elkaar? Kende je deze tip al?

Reacties

  • Stephanie

    Ooooh! Super handig en zo simpel!!
    Ik ben al twee weken opzoek naar een Happy sock en gewokn spoorloos haha.
    Dit ga ik proberen!

  • Carla

    Goed idee, ik gebruik de waszakjes ook voor de mondkapjes en voor mijn bh’s met beugel. 1 keer een beugel in de machine gehad toen kon er meteen een monteur komen 🙁

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.