Mooie voeten: zo krijg je ze!
6 jul 2016 Beauty Lichaamsverzorging 10

Mooie voeten: zo krijg je ze!

De zomer is natuurlijk hét seizoen van de mooie voeten. Zelf begin ik in de lente al een beetje te observeren wat er nog allemaal gedaan moet worden aan mijn voeten. Hoe zit het bijvoorbeeld met eelt? En mijn nagels en nagelriemen? Zijn die een beetje toonbaar? Nu valt het bij mij altijd best mee. Behalve de eelt dan. Door het lopen op hakken krijg ik helaas ook weer wat meer last van eelt. Maar goed, hier heb ik allemaal handige en fijne tips voor waarvan ik zeker weet dat jij er ook iets aan zal hebben!

Het zorgen voor voeten is iets dat elk jaar wel weer terug komt op mijn blog. Zo schreef ik helemaal in het begin toen ik begon met bloggen het artikel: Zorg jij goed voor je voeten. Elk jaar wanneer het voorjaar weer begint is het zorgen voor mijn eigen voeten weer even een dingetje. Omdat ik veel last heb van eelt ben ik voor mijzelf extra kritisch dat het er wel netjes en mooi uitziet want ik houd van mooie voeten! Om mooie voeten te krijgen hoef je alleen maar volgende stappen te doen. En als je het eenmaal allemaal hebt gedaan is het alleen maar heerlijk om met die mooi verzorgde voeten in je schoenen te stappen!

Verwijder eeltplekken

Er zijn vrouwen die er niet zo veel last van hebben. Én er zijn vrouwen die er wel veel last van hebben. Met name zullen die laatste vrouwen zijn die veel op blote voeten lopen of heel erg graag op pumps lopen. Zelf doe ik beiden heel graag en tjah dat zie je gewoon terug. Wat ik zelf dan ook heel erg fijn vind is om met een elektrische eeltverwijderaar de plekken op mijn voeten te lijf te gaan. Zelf doe ik dit in de winterperiode wat minder wat betekent dat in het voorjaar ik juist, het liefst om de week, mijn voeten goed moet vijlen.

Hydrateer de voeten

Nadat je de eeltplekken van je voeten hebt verwijderd is het belangrijk om de voeten goed te hydrateren. Daar worden ze namelijk nog veel zachter van. Zelf vind ik het heel erg fijn om mijn voeten in te smeren voordat ik ga slapen. Ik hoef dan toch niet meer te lopen en dan weet ik zeker dat de creme die ik erop smeer goed haar werk kan doen. Momenteel gebruik ik het Vaseline Body Serum, deze maakt mijn voeten lekker zacht.

Teennagels lakken

Ik ben dus echt zo’n tuthola die heel erg kan genieten van mooie gelakte nageltjes. En dan al helemaal als het van die leuke vrolijke kleurtjes zijn zoals bijvoorbeeld de nagellak van Essie Lounge Lover. Knip voor het lakken nog even je teennagels en je bent er helemaal klaar voor! Tip: gebruik voor de teennagels een nagelknipper speciaal voor kinderen. Omdat deze zo klein zijn werken ze preciezer voor de teennagels.

voet

Mooie schoenen voor mooie voeten

Waar ik het in het voorjaar en in de zomer het fijnste vind om lekker op mijn blote voeten te lopen vind ik een paar mooie schoenen natuurlijk ook heel erg fijn om te dragen. Ik ga dan het liefste voor Havianas, dat blijven gewoon mijn favoriet. Maar ook mooie sandalen kunnen mij best blij maken! De sandalen die ik op bovenstaande foto draag mocht ik uitkiezen bij Sacha. Ik draag ze erg graag onder een rok of strakke spijkerbroek en het zijn momenteel mijn ultieme zomerschoenen!

Vind jij het ook zo belangrijk om goed te zorgen voor je voeten? En hoe doe jij dit?

 

Reacties

 • Kimberly

  Ik gebruik voor mijn teentjes ook een nagelknipper voor kinderen, dacht dat ik de enige was die dat deed 😀

 • Natascha

  Wat heb jij mooie benen/voeten zeg! Die schoenen vind ik ook heel tof! Zelf ben ik ok vaak met mijn voeten in de weer. Ik gebruik in elk geval eens in de zoveel tijd mijn elektrische voetvijl, ik vind dat ideaal! Voor ik die had ging ik altijd voor de zomer naar de pedicure. Héérlijk maar wel duur 😉

 • Simone

  Een bezoekje aan de pedicure lijkt me ook een keer fijn. Ik wil dat al heel lang eens proberen. Hele stijlvolle sandaaltjes, mooi!

 • Lisanne

  Ja ik vind voetverzorging ook heel erg belangrijk. Stiekem vind ik het ook hartstikke leuk om te doen, wist ik dit als kind zijnde maar dan had ik een opleiding tot pedicure kunnen doen. Nu ben ik 25 woon ik op mijzelf en heb ik gewoonweg het geld niet meer voor een opleiding… Zonde, maar dat betekend niet dat ik niet lekker hobby met voeten. Ook ik heb een vijl van schol en een pedicure setje. En in de avond voor het slapengaan smeer ik ook goed de voetjes in.

 • Mylou

  Handige tips! Ik was toevallig vandaag bezig om ze wat toonbaarder te maken, het blijft toch altijd een dingetje die voeten. Het liefst verstop ik ze altijd (onzekerheid over voeten, het bestaat!), maar in de zomer is het toch wel lekker om open schoenen en slippertjes te kunnen dragen.

 • Birgit

  Ik heb echt een hekel aan voeten! Hoe goed ik mijn voeten ook verzorg, ze blijven lelijk, maar ik vind voeten van andere mensen ook echt lelijk, gedrochten :p Ik zal dan ook zo min mogelijk met open schoenen lopen.

 • Iris

  Mijn voeten zien er meestal wel net aan acceptabel uit, helaas vergeet ik echt altijd om ze bijvoorbeeld in te smeren. Thanks voor de reminder!

 • Tamara TS

  Ik ben echt iedere week bezig met mijn voeten, ook in de winter. Dat is misschien mijn beste tip: goed bijhouden. Heel het jaar door zomervoetjes. Dan heb je er eigenlijk nooit veel werk aan. Af en toe gebruik ik een eeltmesje, maar meestal gewoon zo’n electrisch eelt-ei. Verder vijl ik het bij en lak ik mijn nagels. Doordat ik regelmatig vijl hoef ik bijna nooit te knippen. En dat is weer handig omdat ik minder kans op ingegroeide nagels heb zo. Veel op blote voeten lopen is ook goed, vooral in het zand. En de creme van de kruitvat vind ik erg fijn.

 • Leonie

  Wat een prachtige schoenen zeg. En mooie voeten erin;).
  Ik doe in t voorjaar ook wat meer aan m’n voetverzorging!

 • mathiske's mama blog

  Wat een gave schoenen!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.