Met dit trucje weeg je minder op de weegschaal
24 okt 2018 Beauty Lifestyle 8

Met dit trucje weeg je minder op de weegschaal

Ik heb een beetje een haat liefde verhouding met mijn weegschaal. Zo’n weegschaal is natuurlijk heel handig. Maar ik merk aan mijzelf dat het ook al snel een beetje to much kan worden, en het heel gemakkelijk is om elke dag op de weegschaal te gaan staan. 

Haat en liefde verhouding met de weegschaal

Dat elke dag op de weegschaal staan dat heb ik inmiddels gelukkig afgeleerd. Bij ons staat de weegschaal in de badkamer en is het gewoon heel gemakkelijk om in de ochtend even snel erop te gaan staan. Echter, doordat er heel veel kleine dingen invloed kunnen hebben op het gewicht, kan dit een vertekend beeld geven. Grappig dat deze kleine dingen zo veel invloed kunnen hebben. Zelf weeg ik mij bijna niet meer, omdat ik gewoon op een prima gewicht zit en zelfs nog een beetje daaronder. Dus tjah, het is niet nodig.

Toen ik na mijn twee zwangerschappen wilde gaan afvallen en begon met het intermittent fasting, stond ik wel regelmatig op de weegschaal. Volgens mij zelfs elke dag haha. Met deze manier van intermittent fasting gingen de kilo’s er bij mij heel snel af en zit ik nu al heel lang op mijn eigen gewicht welke bij mijn lichaam past.

Minder wegen op de weegschaal

Zoals ik hierboven al zei zijn er verschillende kleine factoren die invloed kunnen hebben op welk gewicht de weegschaal aangeeft. Wat ik zelf een hele grappige vond is dat je eigenlijk de weegschaal kunt beïnvloeden. Zo weten we allemaal dat wanneer je water drinkt voor het wegen, je zwaarder zal wegen. Maar wist je ook dat er een trucje is waarmee je minder zal wegen op de weegschaal? Ik las het een keer in een tijdschrift en vind het wel een leuke om te weten. Én ik heb het natuurlijk uitgeprobeerd haha. Met het volgende trucje zal je minder wegen op de weegschaal:

Wat je moet doen om minder te wegen op de weegschaal is door je knieen zakken, en billen naar achter. Je zal merken dat je op deze manier een stukje minder weegt dan wanneer je rechtop staat. Leuk weetje toch? Probeer het maar eens uit.

Lees ook: gezonde alternatieven voor chips

Dit beïnvloedt het gewicht op de weegschaal

Bovenstaande is eigenlijk het enige trucje waarvan ik weet dat je minder zal wegen op de weegschaal. Echter, zijn er ook heel factoren waarmee je meer weegt en welke het gewicht beïnvloedt op de weegschaal. Om het artikel compleet te maken zal ik deze in het kort ook nog even benoemen:

 • Zout houdt vocht vast, wanneer je de dag voor het wegen veel zout hebt gegeten kan dit invloed hebben op het gewicht.
 • Voor de menstruatie weeg je ook vaak wat zwaarder omdat er door de hormonen vocht vastgehouden wordt.
 • In de avond zal je zwaarder wegen door het eten en drinken dat je gedurende de dag hebt gegeten en gedronken.
 • Vergeet niet dat bepaalde medicatie vocht kan vasthouden en hierdoor de weegschaal een hoger gewicht aangeeft.
 • Spieren wegen meer dan vet (maar dat weten we allemaal toch?)
 • Zorg dat je altijd even hebt geplast voordat je op de weegschaal staat. Dan ben je dat in ieder geval al kwijt en wordt het niet meegerekend in gewicht.

Tot slot: bij voorkeur is het handig om in de ochtend zonder kleding en na het plassen ven op de weegschaal te staan. Weeg niet te vaak en probeer te voorkomen dat het een “obsessie” wordt.

Wist jij dat er zoveel verschillende factoren het gewicht op de weegschaal kan beïnvloeden?

Reacties

 • Lotte

  Ik vraag mij af waarom je zoiets deelt? Als je dit soort truucjes doet wie hou je dan voor de gek?
  Ik vind het nogal obsessief bezig zijn met je gewicht en de weegschaal. Waarom zou je dat willen.

  • Saskia Hardeman

   Je hebt het artikel ook gelezen? Of je komt alleen even dit vertellen? 😉

   • Lotte

    Ik heb uiteraard het gelezen. En ik vind het nog steeds obsessief bezig zijn met je gewicht. Wat voegt het toe aan je leven?

    • Saskia Hardeman

     Ik heb het eens in een tijdschrift gelezen en vind het gewoon een leuk weetje (ik bedoel maar: wie gaat dit elke dag doen, het is toch gewoon grappig). Maar goed, jij en ik zijn het duidelijk niet eens en dat is prima. Dan laten we het hier bij.

 • Rachel

  Je kan zo makkelijk je gewicht beïnvloeden, zonder echt af te vallen of aan te komen. Als je iedere dag op de wedgschaal staat kom je daar snelgenoeg achter. Daarom is het ook zo niet nodig om je over een paar pondjes zorgen te maken.

 • Ilse Visscher

  Herkenbaar. Het kan soms inderdaad een obsessie worden, als je er allemaal maar mee bezig bent. Ik doe niet meer aan de weegschaal, haha. Als je je goe voelt, zit het wel goed. (Al mag er best nog iets af.. dus misschien binnenkort maar weer eens op dat monster staan 😉 ) haha. Dan neem ik je tips mee. Liefs
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: 10 x besparen op je babyuitzetlijst

 • Villa BlaBla

  Ik heb -moet ik toegeven- de neiging om elke dag op de weegschaal te gaan staan. Goed om te weten welke factoren die gewichtschommelingen kunnen veroorzaken.
  Onlangs geplaatst door Villa BlaBla: Mijn insectenfobie

 • Coco

  Je goed voelen is het belangrijkste, maar ik ben ook wel bezig met mijn gewicht. Zo ben ik meer gaan sporten, en denk dan dat het gewicht ook wel gevormd word door spieren.
  Zo ben ik ook gezonder gaan eten, minder slechte tussendoortjes. Maar ik blijf af en toe wel genieten van wat chips, al geniet ik dan veel meer van een klein kopje dan van een grote zak. Dat doe ik niet meer.
  ’s Morgens wegen na het wc bezoek is een goeie tip 🙂 Doe ik ook!
  Onlangs geplaatst door Coco: Abortus / Adoptie van je kind of Juno?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv