Mijn droom is de wereld rondreizen!
25 nov 2015 Lifestyle Travel 21

Mijn droom is de wereld rondreizen!

Sinds ik mama ben geworden ben ik de droom aan het ontwikkelen om meerdere landen te gaan ontdekken. Ik laat me dan ook graag inspireren door anderen die dezelfde droom hebben. Dit keer laat ik Kim aan het woord die een mooi verhaal voor ons heeft, en een mooi stukje van haar interieur laat zien!

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Kim Kimono en ik ben 21 jaar. Sinds een aantal maanden woon ik samen met mijn vriend (Dion) en Luna de poes in Purmerend, heerlijk! Op dit moment studeer ik en loop ik fulltime stage. In januari studeer ik eindelijk af! Naast mijn studie, huishouden, sport en vrienden schrijf en fotografeer ik graag voor mijn blog. Ik blog op Kim Kimono. Mijn blog gaat over lifestyle, fashion, beauty, reizen, fotograferen en koken. Ook ben ik op facebook en Instagram te vinden onder dezelfde naam.

Wat is jouw droom?

Mijn droom is, de wereld rond reizen! Zoveel mogelijk landen, steden en prachtige dingen zien.  De big five in Afrika, de Grand Canyon in Amerika, tempels in Thailand, witte stranden in Indonesië, Bamboe bossen in Japan, gletsjers in IJsland, woestijnen in Egypte en zo kan ik wel even doorgaan.

Kim Kimono

Heb je deze droom al lang en hoe is deze ontstaan?

Ik vond het altijd al leuk om op vakantie te gaan, maar ik was nog niet zo obsessed met reizen. In 2013 ging ik voor het eerst samen met Dion op reis. Twee weken Cascais, Portugal. De vrijheid, de omgeving, het ontdekken, het was zo fijn allemaal. Sinds die tijd wil ik deze grote, mooie wereld ontdekken! Elke dag ben ik bezig met mij te oriënteren op nieuwe plekken, plannen van reizen, verheugen en sparen natuurlijk!

Hoe wil je deze droom bereiken?

Voor deze droom is vooral veel geld en tijd nodig haha. Ook al kan je goed low budget reizen, blijft het altijd prijzig, vliegen, onderdak, eten en dingen zien. Als ik dan op reis ben wil ik het dan ook wel gelijk goed doen, de dingen zien en proeven die op mijn lijstje staan.

Maar hoe ik dit bereiken ga, goed plannen en sparen! Na mijn studie heb ik gelijk een vaste baan, dus het wordt veel werken en uurtjes opsparen om op reis te kunnen. Ja, en sparen dan, of een sponsor vinden haha! Nee grapje, als ik straks een vast inkomen heb gaat dat natuurlijk net even een stapje sneller dan nu.  Ik heb nu een “Travel the world – potje” waar ik alle kleine beetjes in weg spaar, verjaardagsgeld, losgeld in mijn portemonnee, etc.

Kim Kimono

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Misschien erg cliché, maar Chris Zegers en Floortje Dessing. Mijn helden van 3 op reis haha. Dit programma kijk ik dan ook met heel veel plezier, net als vele andere reis programma’s. Zij hebben het toch wel even mooi voor elkaar, de wereld zien voor je werk, ik teken ervoor! Vooral Chris is een inspiratiebron voor mij, zijn hele voorkomen, persoonlijkheid en enthousiasme, heerlijk!

Ook (probeer) ik het reizen terug te laten komen in mijn interieur. Ons huis heeft een botanische inrichting, wat betekend dat het is ingericht met eerlijke producten, natuurlijke materialen, veel planten en aardse kleuren. Dit doet mij denken aan het reizen. Verder komen hier en daar souvenirs terug en kom je de wereldkaart een aantal maal tegen. Hier word ik zelf erg blij van. Ik krijg hier vooral veel zin van om nieuwe souvenirs bij elkaar te sprokkelen en een nieuwe pin in het pinboard te plaatsen. Verder zoals ik al zei: vele programma’s, sites en Instagram pagina’s vol prachtige foto’s.

Kim Kimono

Is er nog iets dat je aan de lezers wil meegeven?

Laat je niet tegenhouden in je droom. Hoe jong of oud je ook bent. Zorg ervoor dat je geen spijt hebt dat je het niet gedaan hebt op het moment dat je er niets meer aan kan veranderen. En boven alles, Blijf dromen!

Dankjewel Kim voor je enthousiasme en dat je jouw verhaal met ons wilde delen! Misschien dat ik je nog eens kan uitnodigen om wat te vertellen op de blog over de mooie reizen die je gemaakt hebt!

De wereld rondreizen, lijkt jou dat wat?

 

Reacties

 • Loene

  Wow, wat een mooie droom! De wereld rondreizen: niet goedkoop… Coooooowwlll dat je erover droomt om de wereld rond te reizen. Ik hoop dat je droom uit gaat komen! 🙂

 • Simpel, met een snufje liefde

  Een prachtige droom! Ja mij lijkt het wel wat, de wereld rondreizen. Stiekem ook een beetje mijn droom. Wie weet als de kinderen het huis uit zijn, ik een paar duizend euro heb en ook de tijd. Voor nu blijf ik maar gezellig in ons kleine kikkerlandje.

 • Els

  Wat een mooie droom. Chris en Floortje vind ik ook echt leuk en hebben ook echt een geweldige baan :-). Ik wens je veel succes met het uitwerken van je droom.

 • Nanda

  Mooie droom, ik doe het in stukjes, de wereld ontdekken 😉

 • Wilmaaa

  Fijn dat je zo’n droom hebt! Heel anders dan voor die van mij. Juist zo mooi verhaal dat iedereen zo zijn eigen dromen heeft:)

 • Neelke

  Wat een prachtige droom heeft Kim, en als je 21 bent lijkt het me helemaal een fijne droom. Voor je 25e ben je toch wat flexibeler en herstel je wat sneller van drukke tijden (jetlag, nachtje niet slapen, kater) dus ideaal! Ik hoop dat ze snel een potje bij elkaar heeft gespaard voor haar eerste grote reis.

 • Hanna @ eenbezigbijtje

  Leuk Kim. Heerlijke droom!

 • Eva

  Wat mooi om zo’n jong meisje te horen over haar dromen. Leuk! Voordat wij onze kindjes kregen hebben mijn man en ik samen een half jaar gereisd door Azië. Dat was zo bijzonder!! Ik kan het echt iedereen aanraden om zoiets te ondernemen. Maar met de kids hebben we ook behoorlijk wat landen gezien zoals Zuid-Afrika, China, Indonesië en Hong Kong. Het is inderdaad een kwestie van plannen, sparen en een beetje durf 😉
  Liefs,
  Eva

 • Nesrin

  Super gaaf Kim! Go for it!!! Waar een wil is, is een weg en hier ga jij voor.

 • Chris

  Wat een leuke droom. De wereld ontdekken is een van de mooiste dingen die er is. Zelf heb ik ooit een jaar in het buitenland gewoond, daar kijk ik nog altijd met veel plezier op terug.

 • Mandy

  Wat een heerlijke droom. Sinds kinds af aan is dat mijn droom. De wereld is zo mooi! hopelijk lukt het je! Waar ik steeds meer over na begin te denken is alleen reizen. Ik ben gewoon benieuwd hoe me dat zal afgaan.

 • jeapiebel

  Mooie droom heb je. Ik heb ook droom om te gaan reizen, backpakken om mijn 50ste. 😉

 • Rosanne

  Wat leuk dat jij Kim ook hebt geïnterviewd!
  En wat een prachtige droom heb je Kim! Ik weet zeker dat je je droom ooit zult verwezenlijken!

 • Ysanne

  Leuk!! Reizen is het enige dat geld kost, maar waardoor je wel daadwerkelijker rijker wordt. Mentaal dan. Mooie droom 🙂

 • Sofie Katelijne

  Kan me hier helemaal in vinden, ik droom er ook van om nog zoooveel plaatsen in de wereld te zien 🙂 Jammer dat reizen zo duur is!

 • Romy

  Ah, ik herken dit zo erg! Ik houd van reizen, alleen tijd en geld vinden is het moeilijkere gedeelte.. De tijd gaat ook zo snel, voor ik het weet ben ik gesetteld (oke dat is wel een beetje overdreven haha).

 • VeerlePlume

  Dit lijkt mij zoo tof! Ooit… dromen, dromen, dromen. En dan met mijn toekomstige vriend of vriendin de hele wereld over, in een hippie busje 😉

 • Iris

  Ik vind het heel gaaf als anderen gaan reizen, maar het is niets voor mij.

 • Jeanine

  Weer een hele mooie droom! Er zijn zoveel mooie plekken in de wereld om te ontdekken. Zelf ben ik nog nooit buiten Europa geweest maar hoop dit een keer met mijn kinderen te doen.
  Die muur is mooi zeg. Niks mis met Floortje Dessing en Chris Zegers. Ik vind dat programma ook echt geweldig.

 • Danielle

  Ik zou ook wel veel meer van de wereld willen zien, maar helaas deelt mijn lief die droom niet met mij. Dochterlief wel maar vindt vliegen niet leuk (lees:eng) en dan wordt het toch wel erg lastig 😉

 • karlien

  Heel heel heel erg herkenbaar. De reden om een blog te beginnen voor mij 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.