Ik denk aan jou..
4 nov 2015 Lifestyle 19

Ik denk aan jou..

Hebben jullie ook weleens het gevoel dat je graag iets voor iemand anders wil betekenen? Ik denk dat voor mij persoonlijk dit een van de redenen geweest is dat ik verpleegkundige wilde worden. Ook Laura heeft van kleins af aan de droom en wens om iets voor een ander te kunnen betekenen. Haar droom spreekt mij ontzettend aan en ik deel het graag met jullie!

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Laura, ik ben 33 en moeder van zoon Damiën (9 ) en dochter Daelyn ( 6 ) Ik blog dagelijks op mijn websites www.lauracollin.nl en www.wereldvanmama.nl Oorspronkelijk ben ik begonnen met bloggen vanwege de lichamelijke beperking van onze zoon. Op deze manier kon ik familie in het buitenland en lotgenoten op de hoogte houden zonder het verhaal tig keer te moeten vertellen.

De blog bleek ineens goed bezocht te worden en dat zorgde er vorig jaar na Damiën zijn operatie voor dat ik besloot om dagelijks te gaan bloggen. Mijn leven bestaat immers niet alleen uit ziekenhuisbezoeken, maar ook uit mijn dochtertje, mijn man en mijn interesses. Eigenlijk is het er zo een beetje ingeslopen dat ik dagelijks begon te bloggen op de blog Laura Collin, terwijl ik dus al ruim een jaar de domeinnaam Wereldvanmama had. Uiteindelijk besloot ik om daar ook op te gaan bloggen, met als gevolg dat ik nu 2 sites heb. Eentje waar ik over onze persoonlijke dingen schrijf en eentje waar ik meer over algemene dingen schrijf die zich afspelen in de wereld van mama`s. Beauty, DIY, Lifestyle, dagjes uit en meer van dat soort dingen.

Verder ben ik redelijk actief op de school van de kinderen. Ik help in de bieb, ik ben groepsouder bij beide kinderen en regel daar verschillende dingen. Ik heb het prima naar mijn zin daar. Kinderen zijn fantastisch om mee te werken.

Wat is jouw droom?

Mijn droom is dat mijn project Ik Denk Aan Jou een succes gaat worden. Dit was iets wat ik al jaren in mijn hoofd had, maar waar ik nooit iets mee gedaan heb. Vroeger wilde ik de wereld veranderen, nu wil ik de wereld van 1 persoon voor heel eventjes iets mooier maken.

Project Ik Denk Aan Jou is een overkoepelende naam voor allerlei kleinere projecten. Zo loopt er nu Ik Denk Aan Jou Met Kerst, welke ik samen met Linda heb opgezet. Samen gaan wij ervoor zorgen dat 5 kerstpakketten samengesteld worden voor mensen die door iemand anders opgegeven zijn. Jij kunt dus ook een gezin opgeven. En dat kan iedereen zijn. Iemand die het financieel slecht heeft, maar ook iemand die eenzaam is of iemand die zich altijd inzet voor een stichting. Inmiddels hebben we al ruim 120 aanvragen binnen gekregen en werken er vele sponsoren mee. We hebben zelfs de krant al gehaald met onze actie.

Heb je deze droom al lang en hoe is deze ontstaan?

Al sinds ik kind ben wil ik mensen blij maken. Pas een paar jaar geleden begon het een beetje vorm te krijgen en het laatste jaar ben ik er echt voor gaan zitten om iets op te zetten. Hoe wil ik het? Wat wil ik doen? Met wie wil ik iets doen? Ik besloot om project Ik Denk Aan Jou op te zetten. En dan hierin kleinere projecten op te zetten met andere mensen. Bloggers, bedrijven, vrienden. Het kerstproject met Linda loopt een aantal weken, maar ik ben ook al aan het brainstormen met andere mensen over korte projecten die een dagje duren.

Hoe wil je deze droom bereiken?

Ik heb een Facebook pagina geopend ( ik denk aan jou ) die mensen kunnen liken. Zo blijf je op de hoogte van mijn project. Ik hoop dat er bedrijven/bloggers/particulieren zijn die het leuk vinden om met mij een korte actie op te zetten. Dat kan heel verschillend zijn. Denk bijvoorbeeld aan kaarten maken voor kindjes in het ziekenhuis. Of een bosje bloemen weggeven met Valentijnsdag. Waar het om gaat is dat ik graag wil dat mensen denken aan een ander. Aan de situatie waar iemand inzit. Vaak kun je daar zelf niks aan veranderen, sta je een beetje hulpeloos langs de kant te kijken. Met mijn project kun je die mensen dus in elk geval een hart onder de riem steken, laten weten: Ik denk aan jou!

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

Ik vond de film Pay It Forward heel bijzonder. In deze film is het zo dat je iets goeds doet voor 3 mensen om je heen en dat al die mensen ook weer iets doen voor 3 mensen. Op deze manier bereik je heel veel mensen. Het is een prachtig idee, maar de realiteit van vandaag de dag is dat mensen niet meedoen met dit soort ‘kettingbrieven’. Toch gaat het hier om hetzelfde idee: de wereld van 1 persoon of een gezin voor eventjes iets mooier maken.

Is er nog iets dat je aan de lezers wil meegeven?

Vaak denk je dat je iemand niet kunt helpen omdat ze een probleem hebben waar je niks mee kunt. Wij hebben het meegemaakt toen onze zoon tot 2 keer toe in het ziekenhuis lag. Mensen lieten simpelweg niks van zich horen omdat ze niet wisten wat ze moesten zeggen of doen. Iets laten horen is altijd beter dan helemaal niks laten horen. We waren al blij geweest met een appje of een kaartje. “Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar weet dat ik aan je denk.” was al voldoende geweest.

Wil jij iemand opgeven waarvan jij vindt dat diegene een kerstpakket verdient? Deze kunnen tot aanstaande zaterdag 7 november worden aangemeld op kerst@lauracollin.nl

Bedankt voor je verhaal Laura. Mooi dat je ook deelt dat het altijd beter is om wel iets te laten horen aan een ander, dan niets. Ik wens je al het succes toe dat je project maar mag slagen. Als ik alles zo lees denk ik dat het al geslaagd is, alleen al omdat je in korte tijd al zo veel bereikt hebt.

Kennen jullie dit project al en wat vind je ervan?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Els

  Wat een mooie droom. Ik vind het kerstpakketten project ook zo lief :-). De laatste tip die je wilt meegeven is een goed :-). Iets laten horen is idd fijn.

 • Jeanine

  Ik zag dit project al ergens anders voorbij komen maar wat is het mooi. Hoop dat ze er een aantal mensen heel blij mee maken.

 • Hilde

  Wat mooi en inspirerend dit! Ik vind het echt een heel goed project!! 🙂 En super mooi dat Laura haar dromen werkelijkheid maakt 🙂

 • Chris

  Wat een mooie droom en goed initiatief, ik wens Laura veel succes met dit project.

 • debby

  Wauw wat een mooie droom en ik voel deze helemaal. Ik wil ook graag iets goeds doen voor de mens omdat ik in de goedheid van de mens geloof. Niets is mooiers dan mensen die glimlachen of ergens blij mee worden gemaakt

 • Wilmaaa

  Een heel mooi en inspirerend project, heel veel succes ermee!

 • Laura

  Hartstikke lief dat je mijn verhaal wilde delen, Saskia! 🙂 Dank je wel.

  • Saskia Hardeman

   Graag gedaan en heel erg veel succes!!

 • Vlijtig Liesje

  Leuk interview! Ik kende het project van de kerstpakketten inderdaad, en vind het een mooi initiatief.

 • Iris

  Wat een mooi project, ik hoop zeker dat het bekender gaat worden.

 • Simpel, met een snufje liefde

  Wat een mooi project. Ik wens Laura veel succes met haar droom.

 • jeapiebel

  Ik begon mijn werk niet met gevoel om iets voor iemand te betekenen. Al mijn werk helpen mensen wel direct dat ze beter worden en voelen. Ik wil niet te veel last op mijn schouder dragen. Ik hou niet van verplicht gevoel. Ik wil iets doen, omdat ik zelf relax en graag leuk vind om te doen. Ik geloof dat met alle werk dat mensen doen, helpen andere mensen altijd direct of indirect.
  Project Ik Denk Aan Jou is een mooi concept en leuk initiatief. Ik ga je website zeker kijken.

 • Nesrin

  Wat een mooi initiatief en ik vind het bijzonder knap van Laura. Mooi dat je dit ook op jouw blog deelt Saskia.

 • Marion

  Mooi dat jij het ook deelt op je blog. Het is zo’n ontzettend mooi project. Geweldig lief!

 • lin mommysworld

  Echt heel mooi!!

 • Eline

  Mooi initiatief! Ik droom mee 🙂

 • Ysanne

  Wat een mooi porject, wat goed dat jullie dit doen. Heel veel succes! En Saskia, vind het heel mooi dat je dit soort dingen met ons deelt.

 • Channah

  Heel erg mooi project, veel succes!

 • Nathalie

  Mooie droom inderdaad!
  Ik volg haar blog al een poosje, een mooi en bijzonder mens 🙂

  Liefs,
  Nathalie

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.