Mijn droom is het ondernemerschap
13 jan 2016 Lifestyle 5

Mijn droom is het ondernemerschap

Hoi! Het is weer tijd om een droom met jullie te delen. Een droom (en streven!) die mij als vrouw van een ondernemer natuurlijk in het bijzonder aanspreekt! Vandaag neem ik jullie graag mee met het verhaal van Esmée.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Hallo, lieve lezers van Twinkelbella. Ik ben Esmée, blog sinds een jaar voor mijn onderneming in social media: Linea Recta en nog maar 8 maanden op mijn platform voor moeders met jonge kinderen: Website4Mama, maar schrijf al mijn hele leven en dat is al 45 jaar lang. Wat het bloggen (en meer) betreft, mag je me een laatbloeier noemen.

Ik heb altijd erg hard gewerkt (en nu nog). Tot de geboorte van mijn dochter ruim 7 jaar geleden, werkte ik full-time aan mijn carrière. Mijn werk was altijd erg belangrijk voor me. Na haar geboorte, die heel spannend eindigde vanwege Hellp-syndroom, was carrière maken niet meer heel belangrijk in mijn leven. Mijn prioriteiten waren duidelijk veranderd. Toch was de schok erg groot toen ik in 2013 ontslagen werd vanwege een reorganisatie, die ik totaal niet aan had zien komen. Ik had tenslotte wel mijn ziel en zaligheid in mijn werk gestopt, al was dat sinds 2008 maar voor 24 uur in de week.

En toen zat ik dus thuis. Ik werd een zgn. solliciterende “thuismoeder”. Wat voor mij een beetje teveel klinkt als het woord “Huisvrouw” waar ik altijd een hekel aan heb gehad. Dat zal de invloed van mijn geëmancipeerde moeder wel zijn geweest ;-). Maar goed, ik ben niet bij de pakken neer gaan zitten en ben voor mezelf begonnen, aangezien de werkgevers in Nederland blijkbaar niet op een kundige, leuke 45 jarige vrouw zitten te wachten. En eigenlijk bevalt het thuiszijn me uitstekend. Ik werk wanneer mij dat uitkomt, wat overigens best veel is zo over een week genomen en heb tijd voor mijn dochter. Ik geniet. Deze tijd pakken ze me niet meer af.

Wat is jouw droom?

Mijn droom zou zijn om mezelf te kunnen onderhouden van mijn werk bij Website4Mama en mijn advieswerkzaamheden bij Linea Recta. Salarissen zoals ik die voorheen had, zal ik er niet meer verdienen (hoewel…ik sluit niets uit), maar een mooi basisinkomen zodat ik vanuit huis kan blijven werken, zou mijn droom zijn.

Het mooie van dromen is, dat je een steeds mooiere droom voor ogen krijgt, zodra er eentje uitgekomen is. Noem het dromen, ik noem het een streven. Ik zou heel graag met man en dochter voor haar 12e jaar een mooie reis maken. Eentje waarvan ze later zegt: “dat was de mooiste vakantie van mijn leven en die heb ik met mijn ouders gemaakt”.

4mama

Heb je deze droom al lang en hoe is deze ontstaan?

De droom van het eigen ondernemerschap heb ik nog niet zo lang, hoewel ik altijd wel van die “projectjes” had lopen. Ik vind het woord “dromen” in dit verband ook niet goed. Ik merk dat als ik teveel ga dromen, dat ik niet meer in het nu leef. Een streven kan ik wel hebben, maar de bedoeling van een streven is, dat je ‘m ook waarmaakt. Ik denk dat ik gewoon een beetje te nuchter ben voor dromen met een hoofdletter D.

Hoe wil je deze droom bereiken?

Door keihard te werken. Ik werk wel 50 uur in de week als ik de avonden en zondagen meetel, dat ik achter de laptop zit. Alleen met hard werken ga ik die droom of het doel waarmaken. Dat geldt ook voor die bijzondere reis. Daar zal voor gespaard moeten worden.

Wie of wat is jouw inspiratiebron?

De inspiratie haal ik uit goede vrienden, maar ook uit mensen die ik ogenschijnlijk vluchtig tegenkom en waar ik een instant band mee creëer. Ik heb in de laatste maanden erg leuke blogvriendinnen leren kennen. Mijn nieuwe collega’s zeg maar, maar dan mag ik ze zelf uitkiezen. Nog beter! Maar mijn dochter is mijn grootste inspiratiebron. Zonder haar was ik Website4Mama nooit begonnen. Ik zou sowieso niet weten wat ik zonder haar zou moeten of wat ik zonder haar gedaan zou hebben. Dan was ze waarschijnlijk altijd een droom gebleven….

Is er nog iets dat je aan de lezers wil meegeven?

Dromen mag natuurlijk, maar verlies de realiteit niet uit het oog. Dromen die je nooit kunt verwezenlijken, vind ik persoonlijk niet zo zinvol. Ik word altijd verdrietig van onbereikbare dromen. Het verwezenlijken van je droom kan ook in kleine stapjes worden gedaan. De weg er naartoe kan heel mooi zijn.

Dankjewel voor je mooie en inspirerende verhaal Esmée. Bijzonder hoe je schrijft over je dochter en vertelt haar de mooiste reis van haar leven te willen geven. Ik wens je van harte toe dat deze droom, en die van het ondernemerschap, uit mogen komen.

Wat vind jij van het verhaal van Esmée?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Bianca Schrijft

  Heel inspirerend geschreven en ook heel sterk. Ik vind de ommezwaai die er ontstaat in esmee als persoon heel mooi. Tegenwoordig zijn vrouwen erg carrière gericht, ik zelf ook, het nadeel is alleen soms dat je je eigen ik vergeet. Zelf ben ik afgelopen jaar ook geconfronteerd met mijn leven en carrièredrift. Nu heb ik voor mezelf gekozen met de start van mijn blog en ik zie wel waar het eindigd.
  Esmee, je bent een topper. Een sterke vrouw die zich niet door de norm van leeftijd heeft laten tegen houden. Sommige bloeien op hun 18de, andere op hun 30ste en andere pas na hun pensioen.

 • Desiree

  Dromen zijn er om nagestreefd te worden! bijzonder en heftig verhaal! Hoe je alles in een keer kunt ‘verliezen’! Ik hoop dat je ooit kunt zeggen dat jou droom werkelijkheid is geworden, want zo te lezen ben je een echte topper!

 • Els

  Wat een verhaal! Maar zo te lezen kom je er wel! Hele veel succes met je droom najagen!

 • Linda

  Mooi verhaal en heel inspirerend, ik herken mezelf er ook wel een beetje in. Als je werkeloos raakt kan er een hoop veranderen. Het is vervelend maar stelt je ook in een situatie waarin je dit soort keuzes kan maken.

 • Linda

  Mooi verteld! Gaaf dat je zo’n grote droom hebt en dat je op dit moment kei hard aan het werk bent om die droom na te jagen!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.