Laatst gekeken series (oa Making a Murderer en Narcos)
11 feb 2016 Lifestyle 23

Laatst gekeken series (oa Making a Murderer en Narcos)

Het is al een tijdje terug dat ik over mijn laatst gekeken series vertelde. De laatste paar weken hebben we er weer een aantal bekeken en ik vertel vandaag wat ik er van vond!

Vincent en ik kijken graag samen series en daarom zijn de series die ik vandaag laat zien ook geschikt voor zowel mannen als vrouwen :D. Vincent is namelijk niet het type dat gezellig met mij Gossip Girl of Pretty Little Liars gaat kijken haha.

Narcos

Narcos

Een paar maanden terug alweer keken wij de serie Narcos. Narcos is een serie die het waargebeurde verhaal vertelt van Pablo Escobar. Deze drugsbaron, en in die tijd een van de machtigste personen op aarde, zette vanaf de jaren zeventig de cocaïne handel naar de VS op. In het begin van de serie lijkt Escobar nog best een sympathieke vent, naarmate de serie vordert verandert hij in een moordzuchtige idioot. Dat hij het voor elkaar kreeg om zijn eigen privégevangenis (met sportvelden, jacuzzi’s en zelfuitgekozen bewaking) op te zetten lijkt ongelofelijk, maar is waargebeurd.

Ik vond deze serie steengoed in elkaar gezet. Vooral het acteurwerk van Wagner Maura, die Escobar speelt, vond ik heel sterk. Het lijkt allemaal net echt 🙂 Netflix heeft overigens aangegeven te starten met opnames van seizoen 2. Ik ben benieuwd.

The Killing

The Killing (forbrydelsen)

Het origineel van deze serie is de Deense versie. Er is ook een Amerikaanse versie van, maar deze heb ik zelf niet gezien. Scandinavische series zijn namelijk vaak zo goed in elkaar gezet dat ik de Amerikaanse versie al lang niet meer interessant vind. Eerder schreef ik al over de scandinavische serie Bron, The Killing is eigenlijk een vergelijkbare serie. In totaal zijn er drie seizoenen, waarvan momenteel de eerste twee op Netflix. Het eerste seizoen heb ik verslonden, het verhaal was zo spannend en goed in elkaar gezet. Als je van misdaadseries houdt, is dit absoluut een aanrader.

Making a Murderer

Making a murderer

Over deze serie is de laatste tijd zo veel te lezen en te horen dat ik ontzettend nieuwsgierig was. Deze documentaire gaat over het verhaal van Steven die eerst 18 jaar onschuldig vast zit op beschuldiging van verkrachting. Als hij na al die jaren vrij komt, duurt het niet lang voordat hij vast komt te zitten voor moord. Opvallend is dat ook deze keer dezelfde rechercheurs ermee te maken hebben.En alhoewel het bewijsmateriaal niet klopt en er juist bewijzen zijn dat Steve het niet gedaan kan hebben, blijft hij vast zitten. De documentaire neemt je helemaal mee in het proces en hoe het gegaan is. Wat ik vooral heel schrijnend vond is de veroordeling van de neef van Steve, ik vind het zo sneu hoe ze met die jongen zijn omgegaan.

Momenteel zijn we bezig met de serie Bloodline, ik heb nog een aantal afleveringen gezien maar vind het nu al een geweldige serie, de volgende keer zal ik hier zeker meer over vertellen!

Welke serie volg jij?

Reacties

 • Simpel, met een snufje liefde

  Ik ken alleen the Killing, de rest niet. Op dit moment volg ik weer even niks. Moet wel zeggen dat ik niet zo va de misdaad ben, meer van de drama series.

 • demallemolenmoeder

  Op dit moment Xfiles. Ik vond making a murderer trouwens tegenvallen. Zeker interessant maar voor mijn gevoel mij zat ik min of meer afleveringen van Peter R de Vries te kijken, als jij begrijpt wat ik bedoel.

  • Saskia Hardeman

   Ja, ik begrijp het! Ik moest er ook even inkomen, het was echt typisch een documentaire inderdaad.

 • debby

  Momenteel volg ik eigenlijk geen serie en dat is heel bijzonder voor mij 🙂 De laatste serie die ik heb gekeken was Flesh and Bone

 • Sandra

  Zelf vind ik de series Homeland, The Missing, Drop Dead Diva, White Collar en Between hele goede series!

 • jeapiebel

  Ik vind zulke series soms echt interessant om te kijken, en ook van een echt waargebeurd verhaal. Al snap ik helemaal niet hoe die mensen zoiets kunnen doen en denken.

 • Lisanne

  Ik heb een andere smaak qua series als jij. Ik kijk toch liever meer comedy. Mijn vriend kijkt gewoon met mij mee hahaha hij vind gossip girl denk zelf stiekem leuker dan dat ik dat vind haha. Rita vond ik ook een leuke serie op Netflix. Fijne dag liefs lisanne

 • Babs

  Making a murderer vond ik zo goed, wat een nachtmerrie zoiets. Het is gewoon een complot. die jongen vond ik ook zo triest, zo zie je hoe ze iemand tot een confession kunnen dwingen. Tenenkrommend…
  Narcos was ook geweldig!
  Ik ga even kijken waar Bloodline over gaat, bedankt voor de tips!

 • Iris

  Op het moment volg ik alleen Celblok H en ik kijk soms een aflevering Grey’s Anatomy, verder niets. Making A Murderer lijkt me wel echt een goede serie.

 • Mil0u21

  Leuk! De serie broadchurch is ook onwijs gaaf en spannend!

 • Leonie

  Ik en mijn vriend zijn ook helemaal into series. Al behoorlijk wat gekeken ook (ernstig als je berekend hoeveel uur we er mee kwijt zijn, haha)! Narcos en Making a murderer staat ook nog op ons lijstje. Eerst het seizoen van Blacklist afkijken!

 • Els

  Van making a murderer al veel goede verhalen gehoord. Ik volg op dit moment alleen series op TV. Zoals flikken en Divorce.

 • Sandra

  Ik heb twee afleveringen van Narcos een tijdje geleden gezien en dat vond ik toen wel leuk! Moet hem nog een keertje verder gaan kijken. Making a Murderer was ook aan begonnen, maar na twee afleveringen kwam ik tot de conclusie dat ik het echt te langdradig vond. Ik kan daar niet zo goed tegen haha. Momenteel ben ik met Jessica Jones bezig en gister ben ik met mijn vriend begonnen met een serie waarvan ik de naam niet meer weet. Haha, de serie en film kneus spreekt hier!

 • Lydie

  Ik ben sinds een tijdje ook begonnen met de serie Making a murderer, heftig en aangrijpend..

 • Nesrin

  Making a murderer staat op mijn lijstje. Op dit moment ben ik bezig met Homeland en begint The Walking Dead volgende week weer.

 • Marguerita

  Making a murder kijken wij ook. Heftig inderdaad en schandalig hoe ze met die man omgaan!

 • Jodi - liefthuis

  Verschrikkelijk making a murderer. Soms moesten we even doorzetten maar dat het waargebeurd is en bizar wilde ik doorkijken.heel heftig.
  Vooral inderdaad sat neefje, ik kon wel janken. Zon niet te slimme jongen die zo bespeeld is. Vooral dat hij dacht na het gesprek gewoon terug naar School te gaan. Echt verschrikkelijk.

 • Lilian

  Wij houden ook heel erg van series, het liefst die 4 of meer seizoenen hebben. Deze series hebben wij nog niet gezien maar Making a murderer lijkt mij wel heel erg interessant en gaan we zeker een keertje kijken.

 • Nilou

  Ik vind series ook heel leuk, Hawaii Five-0, NCIS en The Walking Dead toch wel bovenaan mijn lijstje!

 • Mer

  Soms lijkt het of ik de enige ben die Making a murderer echt niets aan vindt! Wat verschrikkelijk saai vind ik dat, kan ook echt geen sympathie opbrengen voor die kerel. Wij kijken nu ook de Deense The Killing , superspannend. En hebben Better Call Saul en Orphan Black laatste weken verslonden.

 • Marion

  Die laatste staat nog op mijn lijstje. Ik moet er even de tijd voor nemen om het geconcentreerd te bekijken. The Killing vond ik zelf ook heel erg goed. Ik was zelf helemaal gek van Sense8. Op dit moment kijk ik het luchtig New Girl! Heerlijke serie!

 • manon

  Making a murderer ben ik ook aan het volgen op dit moment. Ben wel benieuwd naar The Killing

 • Jessica

  Making a murderer hebben wij in een aantal dagen helemaal gekeken. Ben benieuwd naar de nieuwe documentaire die hier nog over gaat komen..

  Bloodline lijkt mij ook wel een leuke serie! Denk dat wij deze ook maar eens gaan volgen!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.