Kind beschermen tegen muggen
13 jul 2016 Mama 3

Kind beschermen tegen muggen

Een groot nadeel van deze tijd van het jaar is dat de muggen inmiddels weer hun intrede hebben gedaan. Voorgaande jaren heb ik al eens uitgebreid geschreven over tips tegen muggen. Grappig is zodra de muggen weer vollop aanwezig zijn, ik dit artikel ook weer veelvuldig zie terugkomen in mijn statistiek. Maar goed, om je kind te beschermen tegen de muggen is niet altijd even gemakkelijk. Ik schreef daarom een aantal manieren op een rij om je kind beschermen tegen de muggen. Ook zal ik in het kort bespreken hoe je baby het beste beschermd kan worden tegen muggen.

Baby beschermen tegen muggen

Om een baby te beschermen tegen muggen zijn er iets meer beperkingen omdat bepaalde middelen bijvoorbeeld niet veilig zijn om te gebruiken voor een baby. Denk hierbij bijvoorbeeld aan DEET. Een klamboe zou een oplossing kunnen zijn, maar let er wel op dat een baby deze niet in het bedje kan trekken. Er zijn bijvoorbeeld klamboes verkrijgbaar die je aan de randen van het ledikantje kan vastmaken zodat een baby deze niet kan vastpakken.

Kind beschermen tegen muggen

Het belangrijkste om je kind te beschermen tegen de muggen is het vermijden van plekken waar veel muggen zich bevinden. Denk bijvoorbeeld aan plekken bij stilstaand water en bloeiende bloemen en planten. Verder zal ik hieronder een aantal punten bespreken hoe jij je kind het beste kan beschermen tegen muggen.

Muggenstekker

Als eerste iets waar de meningen nogal over verdeeld zijn. Een muggenstekker is een stekker welke een hoge toon geeft welke muggen op afstand moet houden. Zelf heb ik deze vroeger als kind gehad (gewoon een van het Kruidvat) en ik heb hier prima ervaringen mee in die zin dat het bij mij de muggen op afstand hield. Ook hoor ik verhalen van mensen waar het niet bij werkt. Ik denk dat zoals natuurlijk bij meer dingen zal gelden: je op zoek zal moeten gaan naar iets dat voor jouw kinderen werkt.

Plaatsen van een hor voor het raam

Het beste is om in huis een hor te plaatsen voor deuren. Mocht dit om de een of andere manier niet kunnen of lukken is het ook nog een mogelijkheid om een hor voor het raam van bijvoorbeeld alleen de kinderkamer te plaatsen. Kinderen kunnen erg last hebben wanneer ze zijn geprikt door een mug, dus het plaatsen van een hor kan zeker de moeite waard zijn.

Klamboe

Mocht je liever geen hor willen plaatsen kan een klamboe ook nog een oplossing zijn. Een klamboe kan een goede manier zijn om muggen bij je kindje vandaan te houden. Nadeel is dat je een gat in het plafond moet maken om deze te bevestigen maar het is natuurlijk het overwegen waard indien je veel last hebt van muggen.

citroen

De geur van citroen

Als er iets is waar muggen niet van houden dan is het wel van de geur van citroen. Je kan bijvoorbeeld een glaasje citroensap in het raam zetten of jezelf insmeren met citronella. Een schil van een citroen in een ruimte leggen kan ook helpen, of het plaatsen van een citroenmelisse plant.

Middelen tegen jeuk

In de drogisterij zijn er genoeg middelen verkrijgbaar die het prikken van muggen moet tegengaan. Ook als er toch sprake is van een muggenbult zijn hier verschillende middelen tegen verkrijgbaar die de jeuk zouden moeten verzachten. In het artikel dat ik eerder schreef genaamd 10 tips tegen muggen beschrijf ik meerdere huis tuin en keuken middeltjes die zouden moeten helpen tegen jeuk.

Tot zover een aantal manieren welke zou moeten helpen om kinderen te beschermen tegen muggen. Ik ben benieuwd welke tips je bekend voorkomen of welke je zelf misschien ook wel gebruikt! Laat een reactie achter in de comments ik ben heel erg benieuwd!

Hoe bescherm jij je kindje tegen muggen?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Tineke

  Hier een klamboe en ook voor onszelf! Ben er heel blij mee!

 • Petra

  Wij hebben idd horren voor de ramen en heb gehoord dat muggen niet van lavendel houden. Bij de Lidl hebben ze luchtverfrissers in een soort bolletje. Die staan op elke slaapkamer en de kinderen zijn vorig jaar allebei niet geprikt.
  Dat is mijn tip!

 • Iris

  Wij hebben een klamboe die je niet hoeft op te hangen: de D-bug. Echt heel handig, simpel op te zetten en werkt als een tierelier. Wij wonen inde polder, dus veel water en veel muggen, maar we worden nooit geprikt en slapen als roosjes. Is niet goedkoop, maar wel echt echt een aanrader. Hebben hem al 5 jaar, je kan m gewoon uitwassen en nog niks mee aan de hand!
  Onlangs geplaatst door Iris: Joehoe, het was vadermiddag in het zwembad!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv