Mama’s, denken jullie hieraan met dit warme weer?
27 mei 2018 Kinderen Mama 2

Mama’s, denken jullie hieraan met dit warme weer?

Zo, de warme temperaturen hebben onze land bereikt en de komende dagen zullen wij nog te maken hebben met lekker warm weer. Veilig zonnen is heel erg belangrijk en daarom heb ik nog eens de beste tips op een rijtje gezet voor veilig zonnen.

Kind beschermen tegen de zon

Om zo goed mogelijk van de warmte te kunnen genieten is het van belang dat je kindje goed beschermd wordt tegen de zon. De huid van kinderen is gewoon heel erg kwetsbaar (en die van ons volwassenen natuurlijk ook!) en hier moet goed voor gezorgd worden. Nooit zal ik vergeten dat ik eens de oren van mijn zoontje was vergeten in te smeren. hij was 1 jaar oud en pas in de avond zag ik dat zijn oortjes ontzettend rood en verbrand waren. Je raadt het al: dit vergeet ik dus nooit meer. Naast deze tip van het extra insmeren van de oren, zal ik hieronder nog een aantal handige tips delen.

Laat de huid wennen aan zon

Wanneer de zon begint te schijnen in de lente is het heel verstandig om de huid te laten wennen aan de zon. Dit betekent dat je het beste de huid niet direct kan blootstellen aan de zon maar dit steeds een beetje opbouwt. Bij het opbouwen ontstaat er een verdikking van de huid wat zorgt voor een natuurlijke bescherming. Ook na een periode in de zomer zonder zon (bijvoorbeeld veel regen) is het raadzaam dit weer voorzichtig op te bouwen. Zeker bij kinderen is het verstandig om hen niet pal in de zon te zetten en zo veel mogelijk, zover dit kan, in de schaduw te houden.

Lees ook: tips tegen de hitte

Voorkom een zonnesteek

Om een zonnesteek te voorkomen is het van belang om het hoofd goed te beschermen. Door bijvoorbeeld het dragen van een hoedje of een pet. Het beste kan je kind tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon gehouden worden. Babys’s tot en met zes maanden kunnen het beste helemaal uit de zon gehouden worden.

Bedek armen en benen

Bedek armen en benen tegen de zon. Dit kan je doen door luchtdoorlatende kleding te dragen, het liefst in een witte kleur. Natte kleding laat meer UV-straling door, het is daarom goed om op te letten dat kleding niet nat wordt.

UV-werende kleding

Voor kinderen zie je het steeds meer: UV-werende kleding. Er zijn hele kleding lijnen verkrijgbaar met UV-werende kleding in leuke prints en kleuren, er is genoeg leuks verkrijgbaar.

drinken

Drink voldoende

Bij warm weer is vocht altijd ontzettend belangrijk. Zorg (dat jij) en je kindje genoeg vocht binnenkrijgt. Drink bijvoorbeeld voldoende water (of eventueel lauwe thee). Water kan je net iets lekkerder maken door hier bijvoorbeeld citroen aan toe te voegen.

Lees ook: Zon en zwangerschap

Insmeren met antizonnebrand

Het is belangrijk de huid in te smeren met antizonnebrandcreme met tenminste een beschermingsfactor van 30 of hoger. Voor mijn kinderen neem ik het liefste een creme met factor 50. Een half uur voordat je de zon in gaat is het belangrijk om de blote delen huid in te smeren.   Zoals ik in het begin van mijn artikel al aangaf, vergeet gevoelige plekjes zoals oren, neus en nek niet. Herhaal het insmeren om de twee uur. Herhaal het ook na bijvoorbeeld afdrogen of na het zwemmen.

Ik hoop dat je iets hebt aan mijn tips, het zijn natuurlijk tips die je niet alleen op kinderen, maar uiteraard ook op volwassenen kan toepassen! Mocht ik iets vergeten zijn hoor ik dit natuurlijk erg graag. Heb jij nog tips om kinderen zo goed mogelijk te beschermen tegen de zon? Laat het achter in de comments, ik lees het erg graag!

Reacties

  • Ilse Visscher

    Je vergeet zo snel je kindje in te smeren, of een mutsje op te doen. Veel mensen zien volgens mij ook niet altijd het belang zo, maar is het wel! En drinken ook heel belangrijk. Even weer een eye-opener je stukje,x
    Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Blog #24 Een bezoekje aan de Newborn Spa, oftewel de baby spa

    • Saskia Hardeman

      Precies. Van de buitenkant zie je geen zonneschade, terwijl het echt heel belangrijk is om er bewust van te zijn dat de zon ook schadelijk kan zijn.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv