Je haren andersom wassen
26 mrt 2014 Overige 26

Je haren andersom wassen

Heb jij er wel eens van gehoord dat je je haren andersom kan wassen? Achterstevoren je haren wassen is een manier om mee volume in je haar te krijgen, extra glanzend haar en om je haar extra schoon te maken. Vandaag ga ik je hier alles over vertellen! Klik verder en lees mee!

Het is echt al heel lang geleden dat ik op de blog van misslipgloss al eens iets las over je haren andersom wassen. Zij was er zo over te spreken dat ik het ook eens wilde proberen, en dat deed ik!

Haren andersom wassen

Je haar andersom wassen houdt in dat je eerst olie aanbrengt op de hoofdhuid. Olie verwijdert vet beter van de hoofdhuid en uit het haar waardoor je haar extra schoon wordt! De olie goed doorkammen en daarna je haar nat maken. Nu kan je de conditioner aanbrengen en deze laten intrekken. Tot slot was je je haar met shampoo! Helemaal andersom dus!

haren wassen

Waarom je haren andersom wassen

Je zal je vast afvragen waarom je dit eigenlijk zou doen. Door olie te gebruiken wordt je haar extra goed gereinigd, het overtollig vet wordt verwijderd en je haar en hoofdhuid worden diep gereinigd. Mocht je last hebben van een droge hoofdhuid is dit zeker een aanrader! Door de olie wordt ook je hoofdhuid extra goed verzorgd. Ook zal je haar als je producten gebruikt met siliconen e.d. na deze methode niet zo onwijs zacht aanvoelen dat je het na het wassen moeilijk in model kunt brengen.

haren wassen

Ervaring haren andersom wassen

Uit nieuwsgierigheid probeerde ik het eens uit. En ik ben echt heel enthousiast! De stap met olie sla ik persoonlijk over. Wel heb ik weleens met olie geprobeerd en dit werkt heel goed en maakt je haar helemaal vetvrij. Toch vergeet ik vaak olie mee te nemen onder de douche en sla ik deze stap over. Voor degene met een droge hoofdhuid kan ik de olie zeker aanraden! Zelf gebruik ik hiervoor het liefst olijfolie.

Wat ik zelf een a twee keer in de week doe is voordat ik al ga douchen conditioner in mijn haar. Ik gebruik zelf de conditioner van Weleda. Ik bind mijn haar in een knot en ga daarna gewoon door met wat ik moet doen, de was vouwen bijvoorbeeld 😉 Ik laat de conditioner maximaal een uur intrekken en ga daarna douchen en was mijn haren met shampoo. En echt: het lijkt wel alsof mijn haar in de ochtend meteen goed zit. Het heeft meer body en valt niet slap naast mijn gezicht. Ook glanst mijn haar veel meer en ziet het er gezonder uit!

Ik vind persoonlijk deze manier heel erg prettig en kan het daarom ook zeker aanraden!

Ken jij deze manier van achterstevoren wassen al? Wat vind jij ervan?

Lees ook: hoe vaak naar de kapper?

handtekening-saskia

Reacties

 • saskia

  haha wat grappig, kende het nog helemaal niet, het gebeurt me wel eens per ongeluk dat ik de verkeerde fles pak en dan andersom was…

 • Kim

  Ik kende dit nog geen eens! Wel heel leuk om eens te proberen, kijken wat het voor mij doet 🙂

 • Geertje

  Wat grappig! Heb hier nog nooit van gehoord. Nu werkt dit natuurlijk niet voor kort haar, dus heb me er niet in verdiept. Leuk dat je dit deelt!

 • Beautydagboek

  Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden! Ik ga het eens uitproberen 🙂

 • Natascha

  Wat leuk dat je dit eens hebt uitgeprobeerd. Ik kende het wel, maar eigenlijk nooit wat mee gedaan. Nu ga ik het denk ik eens uitproberen!

 • Svenja

  Wat grappig zeg! Zal denk ik wel wennen zijn. Ik ben nu wel erg nieuwsgierig geworden, ik ga het ook een keer proberen! Handige tip ook, om de conditionair van te voren in te doen!

 • Cindy H

  Haha nooit van gehoord. Vind t best grappig. Toch eens proberen, met kokosolie.

 • Sophie

  Wat een grappig idee; ik dacht zelf dat je bedoelde met je hoofd ondersteboven je haren wassen ofzo, haha 😎 Dit ga ik eens proberen!

 • Kirsty

  Het klinkt heel gek je haren andersom wassen, maar wat ik zo lees is het eigenlijk zo gek nog niet! Misschien moet ik het ook maar eens gaan doen 😉

 • Jennn

  Ik had er al meer over gehoord, ik ga het zeker ook een keer uitproberen.

 • Amy

  Hier had ik nog nooit van gehoord maar het lijkt me inderdaad wel logisch. Ik ga het zeker eens proberen 😀

 • Nicole

  Kende het nog niet!
  Ga het wel proberen want heb hele droge hoofdhuid.
  Thanks voor de tip!

 • Whitney

  Ik gebruik ook olijfolie voor me hoofhuid, werkt goed!

 • Chinouk

  Haha wat grappig! nee ik was mijn haar nooit andersom, maar weleens twee keer. Dus twee keer shampoo, één keer conditioner. Dan voelt mijn haar ook extra schoon en luchtig!

 • Jana

  Ik had dit nog nooit gelezen maar het lijkt me zeker het proberen waard 🙂

 • Beautyjuf

  Ik kende deze techniek al, maar heb het nog niet eerder geprobeerd. Misschien eens de moeite waard om het te doen.

 • Marloes

  Klinkt fijn! Ik heb dat artikel toen ook gelezen. Moet het toch nog eens proberen hihi!

 • Selma

  Handig! Ik ga het ook eens een keer proberen! [:))]

 • Miranda

  Ik ken deze manier nog niet, zou het ook werken voor heel kort haar?

  • Saskia Hardeman

   Ja hoor, de stap met olie moet je dan vooral zien als extra verzorging en reiniging voor je hoofdhuid.

 • Rosanne

  Toen ik vanochtend slaperig onder de douche stond, heb ik perongeluk eerst mijn haar met een conditioner gewassen en toen pas met een shampoo haha. Mijn haar had wat meer volume dan anders. Grappig dat jij er vandaag een artikel over hebt geschreven haha.
  liefs x

 • alexa

  wat grappig kende het nog niet maar misschien moet ik het ook eens proberen! ben benieuwd naar het effect!

 • Shanti

  Wat een grappige techniek, ik ga het zeker eens proberen! Doe al vaak olie in mijn haar en laat het er dan uur of twee intrekken voor het douchen ivm droge hoofdhuid, dus wie weet heeft helemaal omdraaien nog beter effect.

 • Linda

  Ik kende het nog niet, maar vind het heel erg grappig! Ik denk dat ik het weleens ga proberen 🙂 mijn kapster verdeeld voor het knippen ook vaak wat conditioner over mijn haar. Na het wassen is het dan ook heerlijk zacht 🙂
  Leuke fijne tips!

 • Leonie

  hahah wat leuk! Ik heb hier echt nog nooit van gehoord. Snel maar een keertje uitproberen dus!

 • Sascha

  No way dat ik dit ga proberen. Mijn haar wordt erg snel vet en al helemaal als ik olie ga gebruiken en conditioner op mijn hoofdhuid. Ik gebruik conditioner alleen in de punten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv