Huishouden van Jan Steen
7 jul 2015 Lifestyle 20

Huishouden van Jan Steen

Kennen jullie bovenstaande uitspraak? Mijn moeder gebruikte deze altijd om aan te geven dat het tijd werd om mijn kamer op te ruimen. De laatste paar weken als ik om mij heen kijk, terwijl ik een baby aan mijn borst heb liggen en nog een kind op schoot, moet ik regelmatig aan deze uitspraak denken.

Tegenwoordig mag ik al blij zijn als we rond 9.30 uur aangekleed en wel aan het ontbijt zitten. In de ochtend moet Sophia gevoed, gewassen en aangekleed worden en niet te vergeten dat Senna ook klaargemaakt moet worden voor de dag. Wel fijn is dat Senna redelijk zelfstandig is en dat als ik Sophia aan het voeden ben hij lekker even kan spelen. Soms mag hij ook tv kijken, ik ben hier geen fan van maar soms moet het gewoon even.

Vooral het voeden van Sophia neemt nu nog veel tijd in beslag. Theoretisch zou Sophia ongeveer 20 minuten over de borstvoeding moeten doen, maar in de praktijk duurt dit vaker wel veel langer. Ik heb namelijk een echte knuffelbaby die negen van de tien keer zodra ze aan de borst ligt in slaap valt. Het is ook echt schattig hoe tevreden ze er dan bij kijkt, ze geeft nog net geen kopjes haha.

Als de kindjes klaar zijn kleed ik me snel aan en daarna kunnen we naar beneden. Senna krijgt in de ochtend vroeg al een stukje fruit zodat het niet te lang voor hem duurt voordat hij kan gaan eten. Na het eten kan ik dan eindelijk aan mijn huishouden van Jan Steen werken. Nu weet ik dat het veel erger kan, maar chaos in mijn huis betekent chaos in mijn hoofd. Ik probeer daarom alles zo goed mogelijk bij te houden. En weet je, het is een cliché, maar op het moment dat je kindjes krijgt kan je ook vaarwel zeggen tegen je schone huis.

Toen ik net bevallen was van Sophia kreeg ik een kaartje met de tekst: Good Moms Have Sticky Floors, Dirty Ovens and Happy Kids. Alhoewel ik een beetje onrustig word bij het idee van sticky floors, sluit ik mij  hier dan maar helemaal bij aan!

Hoe zit het met jou? Word jij ook zo chaotisch van rommel om je heen, of doet het je niets?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Priscilla

  Ik hou juist van een beetje (of veel) rommel. Ik trek het huis alleen aan kant omdat mijn vriend er anders chagrijnig van wordt als hij thuis komt. Baby gaat hier maar om de dag in bad. Dat scheelt al een hoop gedoe. Daarbij heeft ze ook een droge huid en van vaker badderen wordt dat alleen maar erger. Het is mijn streven trouwens om voor twaalven gedoucht en aangekleed te zijn. Ik ben alles behalve een ochtendmens

 • anouk

  Haha heel herkenbaar. Soms vind ik mezelf te perfectionistisch als moeder van 2, maar ik kan gewoon niet tegen een vieze vloer, vaat op het aanrecht of een uitpuilende wasmand. Het geeft rust en pas dan kan ik ook relaxen.

 • debby

  Haha ja die uitspraak gebruikte mijn moeder ook vaak, en ik zelf ook eigenlijk. Ik kan slecht tegen rommel, ook tegen heel veel drukte trouwens.

 • Laura

  Ohhh zo herkenbaar! En dan net als je alles schoon hebt, valt er een beker om, of zitten overal plakhandjes aan. Ik word zelf ook onrustig van rommel om me heen… Maar hoe zeer ik het ook bijhoud, het is altijd na een paar minuten weer een troep. Ik probeer me er maar bij neer te leggen. Je kunt niet alles! En ik denk maar zo: ‘Er is een verschil tussen rommelig en onhygiënisch’. Als het maar niet vies is, dat is het belangrijkste!

 • Joy

  Pff ik ken het onrustige chaotische gevoel, en dat terwijl ik nog niet eens kindjes heb.

 • Tamara

  haha, nou toen ik alleen maxim had snapte ik niet hoe mensen het huishouden konden laten versloffen. Het was hier altijd brandschoon. Maar dan krijg je er nog 1, en dan noooog een baby. Dat idee van een perfect schoon huis heb ik dus maar losgelaten. Ik ben tegenwoordig blij als de vloer er schoon uitziet, er geen afwas staat en de op te vouwen was geen meter hoog staat! Haha

 • Lisa - Elisabethsmusthaves

  Wat een grappig ik kende hem nog niet 😉

 • Angelique

  Oh ja, chaos in huis betekent zeker chaos in mijn hoofd! Ik kan me hier op gegeven moment echt naar bij gaan voelen, zie door de bomen het bos niet meer. Ik probeer het daarom zo goed mogelijk bij te houden. Wat een lieve foto trouwens 🙂

 • Vlijtig Liesje

  Voordat ik kinderen had kon ik er prima tegen, maar nu niet meer. Het leven met kinderen is toch al vrij chaotisch, dan is het fijn als het huis zelf nog een beetje ordelijk is!

 • Wendy

  Rommel om me heen, maakt me ook onrustig en chaotisch. Van het weekend waren we erg druk geweest en was ik niet aan opruimen gekomen. Met als gevolg dat ik net voor het naar bed gaan op zondagavond nog als een gek door het huis heen rende om het een beetje op orde te krijgen. Schoon is het dan misschien niet helemaal, maar als troep maar weg is.

 • Jeanine

  Ik wordt onrustig van andermans rommel, mijn eigen rommel ben ik dan weer een beetje blind voor.

 • cheyenne

  Ik kende deze uitspraak niet! Zelf kan ik erg genieten van een huis dat op orde staat, maar dat kan natuurlijk niet altijd haha!

 • Loes

  Na een week met tropische temperaturen is het hier ook een stuk minder ordelijk dan ik het graag heb. Ach nou ja, het wordt vanzelf weer herfst 😉

 • Manon

  ik heb dan geen kinderen enz, maar ik word ook altijd chaotisch met rommel om me heen

 • Iris

  Van rommel wordt ik inderdaad heel chaotisch, mijn concentratie is dan ook weg.

 • Charlotte

  Haha heel herkenbaar stukje! En wanneer ik dan een keer tijd heb, dan heb ik er ook lang niet altijd zin in! (en dan heb ik nog maar 1 kind…)

 • Daniëlle

  Heel herkenbaar! Ik heb er ook zo’n last van als het rommelig en vies is. Ik kan pas rustig zitten als het netjes is. Iets met ‘alles onder controle’ willen houden. Haha. Is het niet een idee om Sophia savonds al te wassen?

 • Lilian

  Ik heb wel geprobeerd om dochterlief zo snel mogelijk zelf aan het opruimen te krijgen. Ikzelf daarentegen… ik ben wel iets netter geworden sinds ik een ‘voorbeeldfunctie’ heb, maar ’t gebeurt nog wel eens dat er een kleuter aan mijn been hangt: “Mama, we moeten nog opruimen” 😉

 • Sylvie

  Ik kan ook slecht tegen rommel, dat heb ik van m’n moeder 😉

 • Sandra

  ja ik sluit me aan, zoooo herkenbaar. En het erge is, ik kan het niet zo goed loslaten.. Word een beetje kriebelig van kruimels overal en de vaat op het aanrecht…..

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.