Hoe schoon is jouw telefoon? (TEST)
5 nov 2020 Gezondheid Lifestyle 23

Hoe schoon is jouw telefoon? (TEST)

Nu we in een tijd leven waarin we het veel hebben over virussen, en veel bezig zijn met het bestrijden hiervan (denk aan handen wassen etc) is het ook eens goed om na te denken over andere dingen, bacteriën bijvoorbeeld. Want: hoe schoon is jouw telefoon bijvoorbeeld?

Ooit schreef ik al eens een artikel over “hoe schoon is jouw handtas?”. Het grappige is dat dit een artikel is welke ontzettend veel werd gelezen, en nog steeds in mijn statistieken naar voren komt. Ik denk dat dit komt omdat we allemaal graag alles schoon willen hebben, maar ons tegelijkertijd ook beseffen dat dit niet altijd even gemakkelijk is. Bacteriën kan je namelijk niet zien. En iets kan heel erg schoon lijken, maar er kunnen ondertussen wel heel wat bacteriën aanwezig zijn. Het is daarom belangrijk om regelmatig schoon te maken. Bepaalde bacteriën kunnen ons namelijk ziek maken. En alhoewel we dus momenteel leven in een tijd waarbij we onze handen heel veel wassen, en extra kritisch zijn op hygiene, vergeten we toch vaak een heel essentieel iets: namelijk het schoonmaken van de telefoon!

Wist jij dit?

Wist je namelijk dat een persoon gemiddeld zijn of haar telefoon 2.167 keer aanraakt? En dat het scherm van een mobiele telefoon eigenlijk gemiddeld veel viezer is dan een toiletpot? (want ja, die laatste maken we wel heel vaak schoon). En dan te bedenken dat je een telefoon vaak tegen je gezicht aanhoudt, het vaak in je handen houdt en wellicht ook je telefoon weleens aan een ander geeft.. Ja, dat klinkt eigenlijk niet zo heel erg fris.

Spray Twice a Day

Zelf stond ik hier eigenlijk helemaal niet bij stil. Om eens even te testen hoe dit in elkaar steekt deed ik een test. PanzerGlass daagde mij uit om eens te kijken hoe vies mijn telefoon zou zijn voor en na het schoonmaken hiervan met hun Spray Twice a Day . Samen met mijn zoontje deed ik deze test. Met een wattenstaafje namen we een proefje van mijn Iphone voordat deze schoon is gemaakt, en eentje nadat deze met Spray Twice a Day spray is schoon gemaakt. Hierna zetten we de schaaltjes waarin we het wattenstaafje in hadden gedept weg, en een week later haalden wij ze weer tevoorschijn.

Hoe schoon is mijn telefoon?

Heel eerlijk: ik vond deze test wel een beetje spannend haha. Ik probeer mijn telefoon elke dag schoon te maken, maar het schiet er ook weleens bij in. Daarnaast: de reden dat ik mijn telefoon schoonmaak is omdat ik niet houd van een scherm met vlekken en dus niet omdat ik mij bewust was van de bacteriën 🙂 Na een weekje wachten was bovenstaand het resultaat. Links is mijn vieze Iphone, en de rechter foto is een schone Iphone. Het barstje dat je ziet op de rechter foto is omdat ik iets te hard duwde met het wattenstaafje haha. Hoe fijn om te zien dat na gebruik van de Spray Twice a Day mijn telefoon dus helemaal schoon is!!

Omdat mijn eigen foto’s niet heel erg spannend zijn, vind ik het nog wel even leuk om te laten zien hoe erg het met bacteriën kan zijn. Rechts zie je het resultaat van een genomen monster van een niet schoongemaakt toetsenbord. Links zie je hetzelfde toetsenbord schoongemaakt metSpray Twice a Day. Wow!

PanzerGlass

PanzerGlass Spray

Wil jij Spray Twice a Day ook testen?

Ik vond het erg leuk om hier mee bezig te zijn. Gewoon om er bewust van te worden dat ik wel veel met hygiene bezig ben, maar dat ik een van de smerigste dingen zoals mijn Iphone nog weleens kan vergeten. Mocht jij het nou ook leuk vinden om dit product te mogen testen, laat dan een reactie achter in de comments, Ik zal binnenkort twee mensen hieruit kiezen die dezelfde test mogen doen!

Spray Twice a Day is te koop bij MediaMarkt, Phone House, Welcom, BCC, Office Centre en de ANWB

Wist jij dat een telefoon zo vies kon zijn?

 

Reacties

 • Ellen

  Omg jaaaaa hahahahhaa. Ik maak hem ook nooit schoon. Veeg er hoogstens eens overheen met mijn vest (dan dan overigens ook vast heel vettig zal zijn 🤣).
  Weet niet of zo’n wattenstaafje mijn viezigheid aankan hahahaha.

 • Naomi

  Oh wat handig zo’n spray! Ik probeer hem regelmatig schoon te maken. Zeker als ik van mijn werk kom. Maar eerlijk is eerlijk het schiet er ook wel eens bij in. Dus zo’n kant en klare spray is dan wel ideaal!

 • Els

  Wow daar denk je helemaal niet bij na. Je desinfecteerd je handen en dan pak je je telefoon dus doe je het eigenlijk voor niks… Zo’n spray lijkt me ideaal, ik vergeet heel vaak mijn telefoon schoon te maken

 • Hilde

  Oohh wat goor dit!!! Maar wat zal ik dit graag willen testen, ik wist namelijk nog niet waarmee je je telefoon etc mee kan schoonmaken. Ik pak weleens zo’n dettol doekje maar of dat zo goed voor je apparaat is… 😛

 • Laure Covent

  Is altijd handig! En zo te zien is deze ook zeer handig om overal mee naar toe te nemen! Zou leuk zijn om zo 1 te mogen testen. Zeker met het koude weer en de microben die overal zijn is dit ideaal.

 • Margriet

  ooh bah. Dat het zo erg was, wist ik ook niet…Leuk om te zien wel. Ik pak mn telefoon ook vaak op…niet teveel bij nadenken dus.

 • Flinterke

  Geen idee dat het zo erg was.
  Ik gebruik mijn telefoon erg veel ( chronisch pijn) .
  En zou het product erg graag willen testen.

 • Ilona

  Ik zou het graag testen. Ik maakte eerder mijn toetsenbord af en toe schoon met desinfectiegel en mijn telefoon nu ook. Of het genoeg helpt weet ik niet, maar iets is beter als niets denk ik dan.

 • Saskia

  Ik zou het eigenlijk ook allemaal vaker moeten schoonmaken. Ik zou dus graag testen! 🙂 *en de resultaten delen op mijn blog.

 • Ilona

  Ja! Zeker met wat pubers in huis 😉

 • Suzanne

  Zou dit heel graag testen! Vooral met 2 kinderen die ook wel eens mama haar telefoon wil gebruiken en we met zijn allen hetzelfde toetsenbord gebruiken denk ik dat zoiets hier misschien wel hard nodig is haha

 • Lies

  Wow ik ben er heel zeker van dat mijn gsm niet altijd even proper is. Alleen weet ik niet goed hoe ik deze dan terug proper zou kunnen maken, want water lijkt me geen goed idee. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit product. Wie weet werkt het ook wel op het toetsenbord van mijn laptop

 • Anita

  Ja ik zou het heel graag eens willen testen. Maak mijn telefoon eigenlijk zelden schoon 🙈

 • Francisca

  Ja voor een vriend v mij die wil elk scherm / tv toetsenbord schoonheden echt zo’n schoonmaakmiep fb loze micheal maar ook Martijn Van Oosterhout Francisca Kromhout willen wel testen

 • Anita te Gussinklo

  Lijkt me erg handig vooral in deze Corona tijd.

 • Paula

  Oh dat wil ik wel eens proberen haha! Met een dochter die continu mijn telefoon pikt 🙈 en een gedeelde werkplek op kantoor ben ik eigenlijk wel heel benieuwd! Of misschien beter van niet…. 😨😄

 • Annelies van Genderen

  Jaaa, graag!! Ik zou het super graag willen testen!

 • Helma van de Bunt

  Even gemist, maar ik zou hem ook wel willen testen! 😉

 • Yvette

  O dat lijkt mij super ideaal!!! Ik zou het graag willen proberen!!!

  Duimen maar!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.