Het inrichten van de babykamer
31 mrt 2016 Mama 15

Het inrichten van de babykamer

Het inrichten van de babykamer is tijdens een zwangerschap toch wel een van de leukste dingen om te doen. Toen ik zwanger was van Sophia hadden wij natuurlijk al veel spulletjes in huis van ons zoontje. Lakentjes en dekentjes bijvoorbeeld, en alle meubels van de babykamer. Toch vond ik het leuk om wat aanpassingen te doen zodat het echt een eigen kamertje voor Sophia zou worden. 

Spulletjes kopen voor de babykamer

Lang zoeken naar wat ik wilde hoefde niet. Ik ben namelijk dol op polkadots, en ik wist al snel dat ik dit ook in de woonkamer wilde. Voor Senna hadden wij de lakentjes, gorijnen, kussentjes e.d. in het antraciet met polkadots. Voor onze dochter Sophia zou dit allemaal in het lichtroze met polkadots worden. Ik vind het zelf zo leuk om voor beide kindjes in dezelfde stijl te blijven, en alleen een andere “hoofd” kleur te gebruiken. Ik heb nog wel even getwijfeld of ik zachtroze of hardroze wilde gebruiken. En het grappige is dat Vincent en ik in eerste instantie voor hardroze kozen, maar uiteindelijk toch zachtroze is geworden.

Achteraf ben ik wel blij hoor dat ik tijdens de zwangerschap al zo goed wist wat ik wilde. Ik weet zeker dat ik mij anders had laten verleiden door al het moois wat er tegenwoordig verkrijgbaar is. Pas toen Sophia was geboren leerde ik pas echt het merk Koeka kennen. En dat was niet goed voor onze portomonnee haha. Want wat een geweldige spullen en wat een keuze! Dat de kleur lichtroze moest worden dat wist ik al, maar toch heb ik ook nog wel even zitten twijfelen bij al dat mooie mint groen. Nog een merk waar ik verliefd op werd is het leuke Baby’s Only. Ook al zo divers en dat maakt het allemaal zo moeilijk kiezen.  Uiteindelijk zijn wij eruit gekomen hoor. Het is een mooie combi geworden van verschillende merken. En al die fijne dekentjes van Koeka en Baby’s Only die wij hebben gekocht kunnen we later gewoon zelf blijven gebruiken als kleedje op de bank! Heerlijk lijkt mij dat 🙂

Cottonbaby

Rustige kleuren voor de babykamer

Altijd als ik Sophia haar kamertje in stap, ben ik tevreden. Wij zijn niet van het hele drukke en houden daarom van rustige kleuren. Wij hebben daarom gekozen voor hoogglans witte meubels, en een antraciete muur. De overige muren in de kamer hebben wij wit geverfd. De antraciete kleur muur geeft net even dat beetje extra. De roze en grijze details die wij nu gebruiken in de vorm van lakentjes en dekentjes, geeft de kamer een mooie en lieve uitstraling.

Over Ikenik.nl

De spulletjes voor de babykamer kochten wij bij de webshop IkenIk. Dit omdat de keuze er ontzettend groot is en de voorraad up to date. Topmerken zoals onder andere Woood, Koeka, Baby’s Only en tommee tippee zijn volop verkrijgbaar. Daarnaast kan er besteld worden tot 22.00 en zal de bestelling de volgende dag geleverd worden. Daar houd ik van! Nog een pluspunt vind ik persoonlijk de goede service. Eenmaal dreigde er namelijk door mijn eigen fout (laten we het houden op zwangerschapsdementie) een bestelling mis te gaan, maar met een simpel telefoontje was dit zo opgelost. Als je het mij vraagt dus zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen!

Vond jij het ook zo leuk om de babykamer in te richten?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

samenwerking

Reacties

 • simpel, met een snufje liefde

  Wat een mooie kleurtjes! Ik vind die polkadots erg leuk. Ik heb niet echt genoten van die babykamer inrichten. Omdat ik nog zo zwak was van mijn HG zwangerschap he ik het allemaal snel ( laten) doen.

 • Lonneke

  Super leuk om die rozendingetjes te zien! Ik was ook fan van Koeka (en nog steeds) maar voor sommige producten is wel duur vind ik. Wij hebben ook hele lichte kleuren wit/grijs en het wordt vanzelf drukker door al het speelgoed wat die krijgt 😉

 • Rosanne

  Ik zit nog totaal niet in deze fase en hoop dat voorlopig ook nog niet te komen. Toch lijkt het mij wel onwijs tof om een kinderkamer in te richten. Ik vind mijn eigen kamer al onwijs leuk en houdt van wit, roze, blauw en mintgroen dus dat komt wel goed.
  Ik vind jullie stijl ook wel erg mooi!

 • Els

  Heel erg mooi. De baby kamers moesten hier nogal snel en ze hebben nu allebei niet de mooiste kamer meer. We hebben verhuisplannen en ik kan niet wachten om de kamers van de jongens opnieuw in te richten

 • Lisanne

  Leuk dat je beide kinderkamers in de zelfde stijl hebt gemaakt. En die dekentjes kan je inderdaad later op de bank gebruiken lekker os dat juist. Knap dat je al zo snel wist wat je in de kamertjes wilde er is zoveel keus en ik neem aan dat dat moeilijk kiezen is. Fijne dag liefs lisanne

 • demallemolenmoeder

  Ik vond het heerlijk maar inderdaad een overdaad aan baby spullen. Ik was nogal besluiteloos tijdens mijn zwangerschap. Toch was ik wel tevreden al was het niet helemaal mijn ding. Ook omdat ik mij liet overhalen om bijvoorbeeld een hemeltje te nemen. Haar kinderkamer van nu vind ik echt heel erg leuk. Ook echt samen met mijn man ingericht. En past ook perfect bij dochterlief. Roze en antraciet vind ik altijd een mooie combinatie.

 • Tineke

  Onze babykamer is bijna helemaal af en ik ben er heel erg blij mee! Een kinder/babykamer inrichten is zo leuk, stiekem vind ik het een beetje jammer dat die al klaar is.
  Liefs

 • Lilian

  Super leuk die kleuren bij elkaar. De webshop van ikenik.nl ken ik ook, geweldige webshop vind ik dat. Heb er geregeld wat bestelt. Onze babykamer hebben we wit met vel blauw. Nog steeds heel erg blij mee, zou er alleen een aantal dingen aan willen aanpassen.

 • Diana

  Wat een leuke kleurtjes en spulletjes! Ik hou d’r van!

 • Hanna

  Heerlijk al die baby spulletjes. Ik vind het ook zo goed excuus als er vriendinnen zwanger zijn, mag ik lekker kijken en met ze mee shoppen.

 • Leonie

  Oeh, ja! Wij zijn hier volop bezig met het inrichten van de babykamer en ik ga elke dag eventjes kijken hoe ver we zijn.. Het is echt genieten om alles uit te zoeken en aan te schaffen. Koeka staat ook hoog op mn wensenlijstje…zwijmel!

 • Simone

  Ik heb ook goeie ervaringen met deze webshop. ik kocht er de voetenzak voor in de wandelwagen. Ook van koeka.

 • Frank

  Wij waren vanaf het moment dat we Baby’s Only voor het eerst zagen meteen fan!! We hebben onze Woood collectie er heel mooi mee aangekleed. Geweldige combinatie!!

 • Nesrin

  Ah kleine Sophia! Wat gaat het toch snel. De babykamer inrichting vond ik heel leuk toen ik zwanger was.

 • Laura

  Wat een superlieve foto!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.