Help, ik kan niet meer zonder mijn Iphone!
2 okt 2020 Overige 3

Help, ik kan niet meer zonder mijn Iphone!

Onlangs schoot het mij ineens te binnen: wat is het toch eigenlijk bizar dat wij tegenwoordig niet meer zonder telefoon kunnen. En om dan maar even voor mijzelf te spreken: vooral ik. Wanneer ik mijn telefoon even niet in de buurt heb merk ik al dat ik onrustig begin te worden haha. En dat terwijl wij jaren geleden nog geeneens konden bedenken dat wij ooit draadloos zouden gaan bellen. 

Mijn eerste Iphone

Voor mij begon het met een nieuwe Iphone kopen. Ik weet het nog zo goed. Ik had daarvoor al wel verschillende telefoons versleten, maar toen de eerste Iphone in Nederland kwam, moest en zou ik er een hebben. En daar begon voor mij persoonlijk het moment dat ik eigenlijk niet meer echt wilde zonder telefoon. Je kon er namelijk zo veel mee! Muziek luisteren, internetten, hyves (wie kent het nog haha). Eindeloos kon ik er mee bezig zijn.

En nu, al meer dan 12 jaar later, ben ik nog steeds dol op mijn Iphone. Ik kan eigenlijk niet meer zonder. Volgens mij zal het ook altijd zo zijn dat er een “team Iphone” en een “team android” zal zijn. Het moge duidelijk zijn: ik ben team Iphone. Wanneer je er eenmaal een hebt gehad, wil je nooit meer anders. Ik heb het weleens geprobeerd hoor, een andere telefoon, maar ik wist niet hoe snel ik weer terug moest gaan naar mijn vertrouwde toestel.

Minderen met telefoongebruik

Ik probeer oprecht vaak om zo min mogelijk met mijn telefoon bezig te zijn. Inmiddels ben ik zo ver dat mijn telefoon zo ingesteld staat, dat ik tussen 22.00 s’avonds en 08.00 s’ochtends geen meldingen meer krijg. Eigenlijk zal ik dan vooral ook niet meer op mijn telefoon bezig moeten zijn, maar dat lukt helaas niet altijd haha. Dat ik mijn Iphone zowel prive als zakelijk gebruik helpt natuurlijk ook niet helemaal mee. Werkmail bijvoorbeeld welke regelmatig gecheckt moet worden, en dan hebben we het nog niet gehad over social media. Allemaal dingen die ik ook voor mijn werk gebruikt en wat mijn Iphone voor mij onmisbaar maakt.

Zo nu en dan besluit ik dat het roer om moet en leg ik bewust mijn telefoon op een plek in huis waar ik deze zo min mogelijk tegenkom. En ik moet zeggen dat dit opvallend fijn en rustgevend werkt. Ook wat vaker mijn telefoon op stil zetten of de meldingen uitschakelen zorgt bij mij voor rust. Wanneer iemand mij echt nodig heeft en het dringend is, dan weten ze mij toch wel te vinden.

Het is grappig om te beseffen hoe bepaalde dingen zo ontzettend zijn veranderd in de afgelopen jaren. Mocht ik bijvoorbeeld vroeger heel af en toe met de huistelefoon een vriendin bellen, heb ik nu de mogelijkheid dat ik de hele dag in contact sta met iedereen die ik maar wil. Hebben jullie deze gedachte ook weleens? Misschien dat jullie het ook leuk vinden om de mobiele telefoonetiquette te lezen en wellicht ook in te vullen!

En tot slot. Ben jij team Iphone of android? Ik ben heel benieuwd!

Dit artikel is een samenwerking. Dankjewel dat je het hebt gelezen, hierdoor kan Twinkelbella blijven bestaan

Reacties

 • Naomi

  Zeker weten zou ik niet zonder willen. Maar ik ben wel fors geminderd met het gebruiken van mijn telefoon. Soms gaat hij een middag helemaal uit en in een kast. En meldingen staan sowieso altijd uit. Alleen meldingen van WhatsApp komen (zonder geluid!) op het startscherm te staan. Verder meldt niets zich meer. Ik vind het heerlijk rustig. Maar het neemt niet weg dat ik nog steeds te vaak naar mijn zin zelf door die telefoon zit te scrollen;).
  Onlangs geplaatst door Naomi: (Mis)communicatie in de ggz

 • Caro

  Hoi Saskia, ik ken het gevoel, toch probeer ik af en toe een detox te doen, … doet me echt goed. Ik ging onlangs zelfs op reis zonder smartphone, heb er een artikel van gemaakt, kan handig zijn voor wie het ook eens wil proberen 🙂

  geniet van het weekend
  xxx, Caro

 • Tamara

  Volgens mij kan niemand tegenwoordig meer zonder! Ik moet wel zeggen dat ik als één van de laatste was die over ging op een smartphone. Daarvoor had ik altijd een simpele Nokia die kon bellen en smsen. Nu ik het zo schrijf lijkt dat echt ouderwets, maar het was zoooo lekker rustig. Als ik 5 smsjes op een dag kreeg was het veel. Nu word je overspoeld met appjes, social media meldingen etc.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.