Hello Sunshine!
15 mrt 2014 Lifestyle 17

Hello Sunshine!

Goedemorgen! Vandaag is het zaterdag en het is ook nog eens weekend! Vonden jullie het weer van afgelopen week ook zo geweldig? Wauw ik heb er echt van genoten! Daarom vandaag speciaal een blogje die in het teken staat van de zon! Hello Sunshine!

Vitamine D

Afgelopen week ben ik ontzettend veel buiten geweest. In de ochtend kon de achterdeur al open en kon Senna al heerlijk in de tuin spelen. Ook hebben we lekker veel gewandeld en buiten gegeten. Aan mezelf merk ik dat mijn lijf en hoofd het zo goed doen zo met de zon! Het lijkt wel alsof er allemaal gelukshormonen vrijkomen. Ergens is dit natuurlijk ook zo omdat we via de zon vitamine D binnen krijgen. En vitamine D is ontzettend goed voor ons! Naast dat Vitamine D invloed heeft op de hersenfunctie, het afweersysteem, de botten en spierfuntie geeft vitamine D energie! En energie zorgt er weer voor dat je goed in je vel zit en vrolijk wordt! Er zijn zelfs onderzoeken gedaan waarin een link wordt gelegd tussen depressie en vitamine D tekort. De zon is dus voor veel mensen erg belangrijk!

Senna

Naar buiten

Wat ik zelf zo fijn vind aan de zon is om heel veel buiten te kunnen zijn. In de winter kan dit helaas niet en merk ik aan Senna dat hij zich ook sneller verveelt. Buiten zijn is gewoon heerlijk, lekker zandkasteeltjes bouwen in de zon! Vorig weekend hebben we ook met ons allen in de tuin gezeten en Vincent was zelfs verbrand! Ik denk dat we allemaal wel weten hoe verraderlijk deze zon kan zijn . Dus haalde ik de zonnebrand uit de kast en smeerde ik Senna daar mee in. Eigenlijk bizar om te bedenken dat het vorig jaar nog sneeuwde in maart en dat ik nu al de zonnebrand uit de kast heb gehaald. Zeker met Senna ben ik heel voorzichtig! Ook heb ik hem als de zon heel fel was gewoon een shirtje met lange mouwen aangedaan om te beschermen tegen de zon. Wij hebben een fijne tuin op het zuiden en de hele dag zon! Lekker warm dus. Ik heb er zelfs nog over gedacht om het badje op te zetten, uiteindelijk toch maar niet gedaan.

Genieten van de zon

Aankomende week wordt het wat kouder en is er minder zon. Van de week hoorde ik iemand zeggen dat het volgende week misschien kan gaan sneeuwen, ik hoop toch dat dit niet waar is! Gelukkig kon ik hier op de website van het KNMI niets over vinden. Stiekem hoop ik toch dat het zonnig blijft. Maar achja, we hebben al zo ontzettend fijn weer gehad dat we voor nu even niet mogen klagen. Als het maar droog blijft! 🙂

Geniet jij ook zo van de zon? Wat heb jij allemaal gedaan met dit mooie weer?

Fijne dag allemaal!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Mariska

  De afgelopen week was ik ziek en heb amper van de zon kunnen genieten. Hoop dus echt niet dat het volgende week gaat sneeuwen. ..

  • Saskia Hardeman

   Wat rot zeg dat je met dit mooie weer ziek was! Vandaag is het ook mooi weer, misschien dat je nog wat zonnestraaltjes kan meepakken 🙂

 • Svenja

  het was echt heerlijke weer he. Zelf word ik altijd meteen een stuk vrolijker, en voel me beter in mijn fel met dit mooie weer. Ook word ik veel actiever en heb ik meer zin om te sporten etc. Het is inderdaad belangrijk je goed in te smeren, de lente zon is extra fel en het schadelijkst. Zelf vergeet ik het ook wel eens het insmeren, ik was afgelopen week helaas ook gelijk al een keer verbrand. Erg jammer dat het weer kouder wordt, maar dat van die sneeuw bleek een fout te zijn en was nog een nieuwsbericht van vorig jaar die wee omhoog was gekomen. (thank god)

  • Saskia Hardeman

   Aaah kijk dat is nog eens goed nieuws! Geen sneeuw dus jeeej.

 • Natascha

  Wat een vrolijk bericht. Ik merk dat ik op dagen dat de zon schijnt ook zo veel meer energie heb. Alles en iedereen lijkt een beetje vrolijker. Ik hoop dat het morgen ook weer zo mooi is, want dan is het tijd voor het terras. Maar zo eerst eens hardlopen in het zonnetje (dat ik hier nog niet zie) 😉

  • Saskia Hardeman

   Lijkt mij heerlijk om te hardlopen in de zon!

 • Luuke

  Leuk artikel! Ik heb ook heerlijk genoten van de zon.

 • Geertje

  Wat een gezellig bericht om de zaterdag mee te beginnen! Heerlijk he, die zon, de lente… Ik vind het vooral fijn om lekker buiten te zijn. Buiten te lunchen, de meiden die buiten spelen en van het zonnetje te genieten. En fruit… in de lente/zomer heb je weer erg veel lekker fruit!

  • Saskia Hardeman

   Ja indd fruit! Heerlijk!

 • Kim

  Wat een leuk artikel! Ik geniet er ook heerlijk van, al moet ik veel binnen zitten om te leren.. mweh.

  • Saskia Hardeman

   Wat balen zeg, misschien kan je je leerboeken mee naar buiten nemen en lekker in het zonnetje leren. Veel succes!

 • Laura

  Wat een heerlijk weer is het geweest inderdaad! Ik baal er wel een beetje van dat het weer kouder wordt..

 • Whitney

  Heerlijk he dit weer. Wij gaan ook meer wandelen. Lekker van de zon genieten. Ik slik vitamine D ivm borstvoeding en heb een donkere huid. Pas sinds me zwangerschap is me vit. D niveau goed.

 • Sas

  Heerlijk, leuk om te lezen (en zien!)

 • Natiza

  Leuk om te lezen! Ik vind dit ook echt heerlijk weer 🙂

 • Cindy H

  Heb er zoveel als ik kon van genoten. Nu ik supervrolijk ben met dit weer vraag ik me toch af of ik een winterdipje had. Dit weer doet zoveel goeds voor je humeur.

  • Saskia Hardeman

   Ik denk dat heel veel mensen last van een winterdipje hebben. En dat is niet zo gek. Zelf merk ik ook dat ik veel meer energie heb met dit weer!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.