Hart onder de riem
12 dec 2013 Lifestyle 22

Hart onder de riem

Naast dat het leven heel mooi kan zijn heeft iedereen wel eens te maken met verdrietige momenten. Als verpleegkundige weet ik maar al te goed hoe verdrietig het leven kan zijn. Ook persoonlijk heb ik momenten meegemaakt die zo moeilijk waren dat ik niet wist wat te doen of zeggen om mijn medeleven te tonen. Het lijkt heel gemakkelijk om een lief woord of gebaar te maken, maar helaas is dit niet altijd zo. Ik was dan ook erg verrast toen ik kennis maakte met de producten van Hart onder de Riem. Hoe moeilijk sommige situaties in het leven ook kunnen zijn, het zal een persoon altijd ontzettend goed doen om te laten weten dat je aan diegene denkt. Deze producten kunnen je daar heel goed bij helpen en ik vind het daarom ook geweldig dat ik dit vandaag met jullie mag delen! Lees je mee?

De producten van Hart onder de riem zijn bedacht door Bianca Deliën. Op haar website beschrijft zij dat toen haar vader ongeneeslijk ziek werd zij voor het eerst in haar leven met haar mond vol tanden stond. Ondanks de hechte band die zij had met haar vader kon zij niet verwoorden hoe veel verdriet er in haar omging en hoe zij zich voelde. Bianca maakte een doos vol papieren hartjes met foto’s, teksten en gedichten om haar ouders te vertellen wat zij voelde. Dit hielp haar om haar gevoelens onder woorden te brengen en stak haar ouders een hart onder de riem.

Hart onder de riem

Uit liefde voor haar vader en uit compassie voor een ieder die door een diep dal moeten door bijvoorbeeld ziekte, ontwierp Bianca Hart onder de Riem. Hart onder de Riem is bedoeld om mensen in nood en hun naasten te helpen om gevoelens onder woorden te brengen. Op deze manier kan iedereen een cadeau maken recht uit het hart voor degene die hen lief is.

Toen ik hoorde van de producten die Bianca heeft ontwikkeld was ik gelijk onder de indruk van deze producten. Zoals ik al beschreef herken ik het maar al te goed om in bepaalde situaties met mijn mond vol tanden te staan. Er zijn momenten dat de machteloosheid zo kan toeslaan dat het ontzettend moeilijk is om gevoelens onder woorden te kunnen brengen. Hart onder de riem kan hier bij helpen!

hartbox

Bianca ontwikkelde een hartbox met 48 hartkaarten. Aan de ene zijde staat een gedicht, spreuk of songtekst, waarvan veel teksten speciaal voor Hart onder de Riem zijn geschreven. De andere zijde kan je zelf beschrijven. Personaliseer de hartjes, doe ze terug in de hartbox en geef je naaste in nood een cadeau recht uit je hart. Je kan er voor kiezen om dit cadeau alleen te geven maar je zou het ook gezamenlijk kunnen doen. Dit product vind ik echt prachtig! Naar mijn idee geef je met dit cadeau echt een stukje van jezelf.

Hart onder de riem

Naast de hartbox zijn er meerdere producten ontwikkeld zoals bijvoorbeeld deze hartjes. De linker is een stoffen hart met riempje. En de rechter is een porseleinen hartje. Beiden vind ik een mooi symbool om iemand je medeleven te tonen!

Hart onder de riem

Toen een tijd geleden een kennis van ons ernstig ziek werd wilde ik een kaart sturen om te laten weten dat wij aan hem dachten. Een juiste kaart vond ik zo moeilijk te vinden. Veel beterschapskaarten waren naar mijn mening te vrolijk en pasten niet bij de situatie. Ik bedoel: Een kaart met dansende koetjes en daarboven beterschap stuur je niet naar iemand die te horen heeft gekregen ongeneeslijk ziek te zijn. Bovenstaande kaart van Hart onder de Riem vind ik in dit soort situaties echt een uitkomst! Daarnaast ben ik fan van de teksten van Toon Hermans, zijn gedichten zijn zo pakkend en passen goed bij ingrijpende situaties.

De producten van Hart onder de Riem vind ik erg bijzonder. Juist omdat ze zo passend zijn bij situaties waarbij woorden te kort schieten. Ik denk dat ik niet de enige ben die soms moeite heeft om in bepaalde situaties mijn medeleven te tonen. Zoals ik al vertelde ben ik van mening met deze producten echt een stukje van jezelf te kunnen geven, en dat is nu net waar je mensen een Hart mee onder de Riem kunt steken!

Neem gerust eens een kijkje op de site van Hart onder de Riem.

Wat vind jij van deze producten?

xoxo Saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin en/of twitter?

 

Reacties

 • Nicky

  Heel bijzonder en zeker een uitkomst. zo even de site bezoeken.

 • Mademoiselle Sophistiqué

  wat een prachtig concept

 • Tjuly

  Mooi initiatief!

 • Simone

  Heel mooi idee vind ik dit!

 • Judith

  Erg mooie kaarten zeg! Ik had er tot nu toe nog niet eerder over gehoord/gelezen. Ik hou de site in mijn achterhoofd 🙂

 • Sanne Marlijn

  Wat mooi zeg! Heb er nog nooit van gehoord, maar concept vind ik absoluut goed.

 • Kirsty

  Wat een mooi en bijzonder concept!

 • Joyce

  Mooi concept!

 • Nathalie/PYThings

  Wat een mooi initiatief!

 • Marrinda

  Waauw echt een super mooi concept. Erg mooi!! Er zijn inderdaad situaties dat je net iets meer wilt geven of van je laten horen dan een kaartje.. xx

 • Roos

  Ontzettend mooi initiatief!

 • Malou

  Wat een mooi concept!

 • Lisa's Beautybabbels

  Wauw, wat mooi en bijzonder. Dit is zeker iets wat ik in mijn achterhoofd ga houden.

 • Luuke

  Heel mooi concept!

 • Cassilda

  Een geweldig plan, heel lief!

 • Arletta

  Wauw echt een onwijs moooi initiatief! En mooi gedicht had je gekozen van Toon Hermans, die moet ik onthouden!
  x

 • Bibian

  Wat mooi bedacht, echt een goed idee! Zal eens gaan kijken. Liefs

 • dresses and daisies

  Prachtig idee

 • Eline

  wauw wat een mooi initiatief!

 • Yasmin

  Wat een goed bedacht en uitgewerkt idee. Ik ga eens een kijkje op de site want ik ken wel iemand die een hart onder de riem kan gebruiken.

 • Madebyuna

  Wauw! wat mooi bedacht, zeker in moeilijke tijden is het echt een mooi gebaar:)

 • remi

  Prachtig gebaar.. ik heb zelf ook een groep opgericht op facebook. Deze mensen sturen ansichtkaarten naar mensen die een oppepper kunnen gebruiken. Via de website die gemeld staat kan je ook lid worden. Word deze niet getoond hier de link van de groep. https://www.facebook.com/groups/kaarten.sturen/

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.