Essence The Gel Nail Polish #12 Mandarin Bay
17 apr 2015 Beauty Nagels 16

Essence The Gel Nail Polish #12 Mandarin Bay

Vorige week plaatste ik mijn eerste indruk over de Gel Nail Polish van Essence (klik). Deze nieuwe lakjes hebben de gehele Colour & Go lijn vervangen en staan als het goed is inmiddels in alle Essence schappen. Ik hoorde zelfs al van meiden dat er in verschillende filialen al heel veel uitverkocht was.

Ik was trouwens niet van plan om zo snel al nog een blogje te plaatsen met een nieuwe Gel Nail Polish lak, maar ik doe het toch. De kleur van vandaag past namelijk precies bij het weer van de afgelopen dagen en daarnaast heb ik de lak inmiddels iets langer kunnen testen zodat ik ook wat meer kan vertellen over de houdbaarheid en het verwijderen van de nagellak. Ook geef ik antwoord op een aantal vragen die over de Essence The Gel Nail Polish gesteld werden. Lees mee!

Essence The Gel Nail Polish

#12 Mandarine Bay

Dit keer heb ik de kleur Mandarine Bay om aan jullie te laten zien. Een mooie vrij felle oranje kleur welke ik zelf erg mooi vind voor de lente en zomer!Om tot bovenstaand resultaat te komen gebruikte ik twee laagjes.

essence

Off To Miami

Ik ben trouwens nooit heel erg fan geweest van oranje nagellak maar de laatste jaren vind ik een aantal oranje tinten toch wel erg mooi. Vorig jaar had Essence bijvoorbeeld de kleur Off To Miami (links), daar doet deze nagellak mij ook erg aan denken alhoewel zo naast elkaar op de foto er wel goed verschil is. Vorig jaar was Off To Miami mijn favoriete zomerkleur!

Essence The Gel Nail Polish

Houdbaarheid

Maar nu weer terug naar Mandarine Bay. De lak heb ik afgelopen week de gehele week gedragen (2 laagjes). Na drie dagen een chipje en daarna heb ik de kleur verwijderd en opnieuw aangebracht. Wat ik hier wel bij moet vertellen is dat mijn nagels de laatste tijd onwijs droog zijn (kwaal?) en dat daardoor de nagellak natuurlijk minder lang blijft zitten. Dit komt alleen niet door de lak zelf maar door mijn droge nagels die snel barsten. En dan nog vind ik drie dagen een prima houdbaarheid. De Colour & Go lakjes bleven bij mij vaak vier tot vijf dagen mooi zitten, dit was dan wel met gezonde en sterke nagels.

Essence The Gel Nail Polish

Nagellak verwijderen

Op Instagram  werd de vraag gesteld hoe het ging met het verwijderen van de nagellak. Daar kon ik toen nog geen antwoord op geven maar ik vind dit wel een goede vraag om mee te nemen. Het antwoord is ook heel makkelijk: verwijderen gaat prima. Ik merk er geen verschil in met andere nagellak. Zelf gebruik ik om nagellak te verwijderen de nagellak remover pads van de Aldi (klik).

essence

Base & Topcoat

Ook kreeg ik op instagram de vraag waarom ik bij deze vernieuwde lakjes niet de bijbehorende base & topcoat gebruik. Dit heb ik niet gedaan omdat ik het onzin vind om een speciaal bijbehorende top en base coat hiervoor te moeten aanschaffen. De swatches zijn dus gemaakt zonder base & topcoat. Als ik een basecoat gebruik, is deze altijd van Trind (nail repair).

Essence The Gel Nail Polish

Conclusie

Echt een minpunt heb ik nog niet kunnen ontdekken. Om mij heen hoor ik eigenlijk alleen maar positieve verhalen en ik kan zelf ook niet anders dan tevreden zijn over de nagellak. De houdbaarheid is natuurlijk altijd een belangrijk iets, alleen heeft dit ook veel te maken met de conditie van de nagels. Mijn conclusie is dat de houdbaarheid van deze nagellak prima is. Wil je meer lezen over de kwastjes en het gebruik van de vernieuwde lakjes van Essence verwijs ik je naar mijn artikel van vorige week: klik. Deze nagellak is te koop bij het Kruidvat voor 1,69 voor een flesje van 8 ml.

Wat vind jij van oranje nagellak? Wat is jouw favoriete kleur lak?

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Anouk

  Het is echt een mooi lakje! Ik vind oranje tinten nog altijd spannend om te dragen maar dit is echt een beauty. De vorm van je nagels vind ik ook heel mooi

 • Laura - It's Laux

  De nagellak heeft echt een prachtige finish! En wat een leuk kleurtje voor de zomer is dit zeg, haha.

 • Sandra - Beautybysandra

  Mooi kleurtje! Ziet er goed uit 🙂

 • Iris | Todayslipstick

  Wat een prachtig zomers kleurtje! Ik heb de nieuwe nail polish getest met top- en base coat en dan blijft de lak nog beter zitten! Ik stond er echt versteld van. De topcoat is wat dikker dan normaal en geeft een gel finish, erg fijn.
  Liefs, Iris

 • Natascha

  Off to Miami was ook een favoriet van mij vorig jaar 🙂 Ik heb nu ook een gellak van Essence op en ik vind ze ook erg fijn, blijft bij mij toch een stuk langer zitten dan de gewone lakken van Essence.

 • Linda

  Het is een lief en vrolijk kleurtje zeg! Heel erg leuk voor de lente. Ik ben wel benieuwd geworden naar de nieuwe lijn en zeker naar de houdbaarheid in combinatie met de base en topcoat 🙂

 • Marie - You Beleza

  Wat een prachtig mooi zomers lakje! Ideaal voor het voorjaar en de zomer! Voor deze prijs laat ik dit lakje niet liggen als ik nog eens in kruidvat ben. Liefs!

 • Saartje

  Wat een mooi kleurtje! Ik had gister een review op YouTube geplaatst en kreeg heel veel comments dat er een speciale base en top coat bij horen en dat wanneer je die gebruikt de nagellak een week blijft zitten. Zonder base en top coat is het meer een normaal lakje. Leuke review!

 • beautifulday4makeup

  Dat is een heel leuke kleur. Ik vind het ook stom om voor deze lakken speciaal een nieuwe base- en topcoat te kopen.

 • Mandy

  Ah hier was ik zo benieuwd naar! Maar ik vind het resultaat echt top, fijn dat het ook daadwerkelijk langer blijft zitten.

 • Manon

  Wat een leuke kleur is dit! Ik zou denk ik niet speciaal een base of top coat kopen!

 • Iris

  Oranje is niet helemaal mijn ding, maar zo richting koraal is het toch best aardig.

 • Chahrazad

  Het resultaat is wel heel erg mooi!!

 • marjon

  Essence nagellak gebruikte ik al. De nail polish nog niet. Dus die gaan we binnenkort eens testen. Dit kleurtje ziet er iig mooi uit.

 • Sanne Makeupgorgeous

  Mooi kleurtje! Inderdaad ideaal voor de lente/zomer. Ik word er meteen vrolijk van!

 • Bertine

  het is een heel mooi lakje! ik heb ook 1 kleur in huis, maar nog niet gebruikt. Ik hoop dat ie toch wel iets langer dan 3 dagen blijft zitten, want dat vind ik wel kort:(

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.