ERVARING MOEDERS VOOR MOEDERS
22 mei 2020 Mama Zwangerschap 0

ERVARING MOEDERS VOOR MOEDERS

Ongetwijfeld hebben jullie er vast wel eens over gehoord.. Moeders voor moeders. De stichting Moeders voor moeders verzamelt urine in van pril zwangere vrouwen om stellen met een kinderwens en vruchtbaarheidsproblemen te helpen.

Bij mijn eerste zwangerschap van mijn zoon, wilde ik hier aan meedoen, maar het kwam er niet van. Toen was ik nog veel te druk met mijzelf en de zwangerschap. Nu bij mijn tweede zwangerschap was ik vastberaden om me gelijk aan te melden! Ik dacht: als ik mij direct aanmeld dan heb ik een stok achter de deur. Hoe fijn is het om andere vrouwen met een kinderwens te kunnen helpen. En het is eigenlijk heel simpel: enige dat je hoeft te doen is je urine op te vangen.

Het idee vond ik eerst heel raar.. en ergens misschien niet zo fris haha. Maar helaas zijn er vrouwen waarbij het allemaal niet makkelijk gaat om zwanger te worden, en die hebben dit hard nodig.

krat moeders voor moeders

Hoe werkt moeders voor moeders?

Na de aanmelding bij moeders voor moeders wordt er een afspraak gemaakt. Er komt een vertegenwoordigster langs om het een en ander te bespreken. De dag erna kan er al direct worden begonnen met het opvangen van urine.

Je krijgt een grote krat waar 4 flessen inzitten. Daarbij ook een (soort) maatbeker om de urine in op te vangen. Het vergt even tijd om uit te zoeken hoe je hierin het beste je urine in kan opvangen, maar dan heb je ook wat.

Na elke plasbeurt leeg je de beker in een fles. De bedoeling is dat je 1 fles per dag gebruikt.

Ik maakte er een soort sport van. Hoe meer ik dronk, hoe meer urine, hoe meer ze kunnen gebruiken om medicatie te maken. Dat werkte voor mij motiverend. Ik zat op dat moment ook thuis, omdat ik niet kon werken dus ik had er alle tijd voor.

Een keer in de week kwam er een chauffeur langs om te de krat om te wisselen voor een nieuwe krat. In het intakegesprek wordt dan afgesproken waar je de krat neerzet, zodat de chauffeur dat weet. Tien weken lang heb ik dit gedaan, en ik heb de chauffeur een enkele keer gezien. Dat is wellicht fijn om te weten dat het allemaal heel discreet en netjes gebeurt. En gelukkig hebben de buren ook niet gevraagd: Hé Stef wat is dat elke keer die blauwe krat met die flessen erin…

App moeders voor moeders

Je hebt ook een app van Moeders voor moeders. Hierin wordt bijgehouden hoeveel weken je zwanger bent en je krijgt updates over je zwangerschap. Als er bijzonderheden zijn wordt dat ook via de app vermeld. Je mag meedoen tot week 16 uit mijn hoofd. Dit is omdat hierna het HCG hormoon een stuk minder wordt.

Ik hoop door middel van deze blog andere mama’s to be ook kan motiveren om hieraan mee te doen. Ben jij bekend met moeders voor moeders?

 

 

 

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 32 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Inmiddels is Stephanie in blijde verwachting van haar tweede kindje (een meisje!). Stephanie neemt je mee in haar wereld van haar zwangerschap,de veranderingen in haar leven, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.