EETDAGBOEK van 2 dagen! (weekend)
18 feb 2020 Gezondheid Lifestyle 4

EETDAGBOEK van 2 dagen! (weekend)

Eetdagegboeken is iets waar ik heel veel vragen over krijg. In plaats van dat er nu een film, heb ik van twee dagen bijgehouden wat ik zoal at. Nieuwsgierig? Lees dan mee!

Als eerste: zoals ik hierboven al aangaf, krijg ik veel vragen over een eetdagboek. Ik krijg ook opmerkingen dat doordat ik dit soort berichten plaats, dat ik obsessief bezig zou zijn met eten. Dat is absoluut niet het geval. Ik denk dat er een heel groot verschil zit tussen obsessief bezig zijn met eten en gezond willen leven.

Dat gezegd hebbende: laten wij snel doorgaan met mijn eetdagboek. Ik hield dit dagboek bij in het weekend. De weekenden betekenen voor mij vaak lekker veel eten haha.

Zaterdag eetdagboek

Zoals jullie weten ontbijt ik niet. Dit is ontstaan door het intermittent fasting wat ik een aantal jaar geleden heb gedaan. Het niet ontbijten bevalt mij zo goed (en heeft veel gezondheidsvoordelen) dat ik dit ben blijven doen.

09.00 uur

Koffie! Ik sta niet op zonder koffie en start elke dag met een kop zwarte koffie. Houd ervan.

11.00 uur

Deze zaterdag heb ik met mijn nichtje afgesproken om samen wat te gaan drinken en om een taartje te eten. Ik drink een latte machiatto en eet een appeltaart met abrikozen en noten. En dit is echt een van de lekkerste appeltaarten die ik ooit gegeten heb!

13.00 uur

Rond de middag ben ik weer thuis. Omdat er geen brood meer is en er boodschappen gedaan moeten worden heeft Vincent pannenkoeken gebakken. Ik eet een pannenkoek met ahornsiroop en twee crackers met kaas. Ik zit nog vol van de appeltaart haha. Ook drink ik hierbij nog een kop gemberthee.

14.00 uur

Koffie! Ik drink mijn koffie het liefste zwart. Met name wanneer ik thuis ben.

15.00 uur

Ik besluit met de kindjes om een film te kijken en wij eten daarbij chips. We hebben Nibbits in huis (van die rondjes die je om je vinger kan doen haha) en daar eet ik twee bakjes van. Hierbij drink ik een glas water.

18.00 uur

Tijd voor avondeten. Op zaterdag eten wij in de avond altijd brood. Wel lekkere broodjes zoals bolletjes croissantjes, chocoladebroodjes en dergelijke. Zelf eet ik een italiaans bolletje met kaas, een croissantje en drie maiswafels met (Jori) pindakaas).

20.30 uur

Tijd voor tv en wijn. Ik drink twee glazen rode wijn. De chips was nog niet op dus daar ga ik nog even verder mee haha. Ook ga ik los op van die mini mona toetjes die nog in de koelkast staan. Daar eet ik er twee van.

Zondag eetdagboek

Op zondag neem ik mijzelf voor om een soort van balansdag te nemen. Elke zondag neem ik mij dit overigens voor haha :). Het is altijd nog maar de vraag of het mij gaat lukken.

09.00 uur

Ook deze dag start ik met een lekkere kop koffie. Ik zet gelijk een dubbele kop vol. Om half elf zet ik nog een kopje zwarte koffie.

12.30 uur

Wij lunchen deze dag met lasagne soep. Dit is een vegetarische soep en echt een van onze favorieten hier in huis. De kinderen eten het ook heel goed. Het is een soep met gebroken lasagne bladeren en heel erg veel gesneden groenten. In deze soep zit bovenstaande zak soepgroenten, maar ik snijd er ook een bakje champignons bij en een heleboel tomaten. Ik eet elf twee kommen vol en eet daar een hard broodje bij.

13.30 uur

Ik zet een pot verse gemberthee. In mijn vlogs heb ik al vaker laten zien hoe ik dit doe. Ik snijd verse gember en gier hier kokend water overheen. Ik geloof echt dat dit heel gezond is en goed. Afgelopen week was ik flink verkouden en door deze thee te drinken lijkt het al vrij snel weer gestopt te zijn. Aanrader. Ik drink overigens twee mokken met deze thee.

15.00 uur

Tijd voor koffie. En ik eet daarbij heel veel koekjes. Gewoon van die maria biscuitjes, ik vind ze heel erg lekker!

17.30 uur

Tijd voor het avondeten. Wij eten weer de lasagnesoep. Daarbij eet ik twee broodjes met speculaas. Ook drink ik thee.

19.30 uur

Echt trek heb ik niet, maar wel gewoon zin om wat te eten. Ik maak een kop koffie. Daarbij neem ik een schaaltje griekse yoghurt met banaan, kaneel en walnoten. Een van mijn favoriete gezonde tussendoortjes!

En dit was het.. Mijn eetdagboek. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden en ees de reactie graag terug in de comments!

Reacties

 • Naomi

  Die appeltaart klinkt echt goed. En ik dacht dat ik de enige was die yoghurt als tussendoortje pakte, maar er zijn er dus meer. Ik vind het zo lekker en het klinkt nog een beetje gezond;).
  Onlangs geplaatst door Naomi: Boekenpraat: Moord op de moestuin (Nicolien Mizee)

 • Lilian

  Ik eet net andersom, ik begin de dag met yoghurt en eindig hem met appeltaart šŸ˜‰ Haha, nee hoor. Maar ik ontbijt wel veel (yoghurt met banaan & muesli) en ik lees juist overal dat ontbijt goed is, omdat je spijsvertering dan op gang komt. Sowieso begin ik anders na een half uur te trillen. Maar goed, da’s ook wat je gewend bent waarschijnlijk. En zondags ontbijten wij wat jullie avondeten ongeveer šŸ™‚
  Onlangs geplaatst door Lilian: Je dag plannen in Evernote

 • FabiĆ«nne

  Die lasagnesoep klinkt heerlijkšŸ„°. Heb je daar misschien een recept van?

  Liefs

 • Tamara

  Die appeltaart ziet er echt heerlijk uit! Vind trouwens helemaal niet uit je dagboek blijven dat je obsessief met eten bezig bent? Heb niet het idee dat je veel laat staan of alleen maar gezonde dingen eet. Het enige dat je doet is het overslaan van je ontbijt. Ik doe nu ook al een tijdje Intermittent fasting en vind het echt top! Niks mis mee volgens mij. Wel heel benieuwd naar je lasagne soep haha.
  Onlangs geplaatst door Tamara: Fashion Imposter Sydroom: luxe designer kleding kan slecht zijn voor je gezondheid!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.