Gember: 6x waar is het allemaal goed voor?
7 dec 2018 Gezondheid Lifestyle 2

Gember: 6x waar is het allemaal goed voor?

Gember. Ik zie het heel vaak liggen op de groente en fruit afdeling en heel af en toe neem ik een stukje mee. Vaak belandt het stukje in een gerecht of in een smoothie en sinds kort maak ik er heel veel thee mee. Omdat ik weet dat gember hele goede eigenschappen heeft voor de gezondheid wil ik deze graag met jullie delen. 

Gember is goed voor het immuunsysteem

Nu de herfst en winter weer in aantocht zijn is het goed om te weten dat een dagelijks kopje gemberthee veel goed doet voor het immuunsysteem. Gember heeft een antivirale werking welke een positieve invloed heeft op het immuunsysteem. Ook kan gember bij veel hoesten verlichting bieden omdat het slijmlosmakend en ontstekingsremmend werkt.

Lees ook: tips om je snel beter te voelen

Gember vermindert eetlust

Gember is een vetverbrander. Er zijn onderzoeken naar gedaan en hier is uit gebleken dat gember de eetlust vermindert. Gember geeft ook een vol gevoel waardoor je minder trek krijgt en zin om te snaaien.

Weetjes over gember

Via Holistik.nl vond ik een aantal leuke weetjes over gember die ik heel erg de moeite waard vind om te delen. Wist je bijvoorbeeld dat je ook tegen de misselijkheid een plakje gember achter je oor kan plakken? De stoffen gaan namelijk door de dunne huid heen en werkt op deze manier ook tegen misselijkheid. Wanneer je misselijk bent kan het nogal tegenstaan om gember te eten of te drinken, ik vind het daarom een ontzettend interessant weetje. Ook goed om te weten is dat gember het bloed verdunt, het mag dus niet worden gebruikt in combinatie met bloedverdunners.

Gember tegen menstruatiepijn

Uit een onderzoek is gebleken dat wanneer vrouwen vanaf de eerste dag van de menstruatie dagelijks gember inneemt, dit de pijn aanzienlijk vermindert. De pijn wordt zelfs zo veel minder dat er in de meeste gevallen geen pijnstilling meer nodig is.

Gember houdt de bloedsuikerspiegel in balans

Ook heeft gember als eigenschap om de bloedsuikerspiegel in balans te houden. Bij een te hoge bloedsuikerspiegel zal het niet lukken om af te vallen. Gember zal de bloedsuikerspiegel helpen dalen. Neem bijvoorbeeld elke dag een kopje gember thee.

Gember tegen misselijkheid

De meesten die zwanger zijn of zijn geweest zullen het ongetwijfeld weten: gember helpt tegen misselijkheid. Niet allee de misselijkheid tijdens de zwangerschap, maar ook de misselijkheid van wagenziekte of bijvoorbeeld een chemo kan tegengegaan worden met gember.

Belangrijk: Gember verdunt het bloed

Naast bovenstaande tips heeft gember de eigenschap om het bloed te verdunnen. Overleg daarom bij het regelmatig gebruik van gember even met de huisarts wanneer je bloedverdunners gebruikt. Ook is het belangrijk om uit te kijken met gember wanneer je last hebt van je galblaas of galstenen.

De gezondheidsvoordelen van gember zijn eindeloos. In dit artikel even een aantal belangrijke op een rijtje. Heb jij nog toevoegingen? Laat het achter in de comments! Ik ben heel benieuwd!

Reacties

 • Ilse Visscher

  Ja bijzonder he de werking! Gember in gerechten vind ik heerlijk, maar doordat ik het vaak gebruikte tijdens mijn zwangerschap (tegen misselijkheid) kan ik het even niet uitstaan in thee enz. Haha. Leuk zo’n artikel ene keer! X
  Onlangs geplaatst door Ilse Visscher: Decemberbloghop 2018

 • Valesca

  Wat een leuk en informatief artikel weer! Ik ben wel benieuwd waar jij gember dan nog meer voor gebruikt, wat voor smoothie maak je er bijvoorbeeld mee?
  Zelf maak ik (ijs)thee met gember, kurkuma, schijfje Citroen en honing. Zowel warm als koud lekker, ik maak vaak een karaf.
  Iemand anders nog tips om gember te verwerken?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv