Droge huid hydrateren? Dit zijn de juiste tips!
6 nov 2022 Beauty Gezichtsverzorging 0

Droge huid hydrateren? Dit zijn de juiste tips!

Veel mensen hebben last van een droge huid. Dit kan een genetische eigenschap voor een vochtarme huid zijn, of het kan komen door externe factoren zoals kou en verwarmingswarmte. Een droge huid is erg vervelend: je kunt er last van ervaren. Gelukkig kun je er ook iets tegen doen! Dít zijn onze tips om een droge huid te verzorgen en hydrateren.

Hydraterend serum gebruiken

Maak je al gebruik van een serum? Dit is speciaal bedoeld om een bepaald huidprobleem grondig aan te pakken. Je kunt het zien als een gerichte behandeling, die je goed kunt gebruiken bij een droge huid. Kies altijd voor kwalitatieve producten, bijvoorbeeld van The Ordinary: gebaseerd op effectieve klinische technologieën. Een hydraterend serum voedt de huid met de ingrediënten die nodig zijn. Doorgaans bevat een serum een hogere concentratie aan werkzame stoffen dan een crème.

Juiste crème gebruiken

Hoewel een serum dus bedoeld is om een specifiek probleem aan te pakken, in dit geval een droge huid, heb je ook baat bij algemene huidverzorging in de vorm van een crème. Meestal kun je een serum en een crème naast elkaar gebruiken. Let erop dat je een crème uitkiest die past bij jouw huidtype. Aan een crème voor een vette huid heb je namelijk weinig als je een droge huid hebt. Verder is het belangrijk om routinematig te werken: breng de crème dagelijks aan, en sla geen dag over. Zo leg je een belangrijke basis voor je huid.

Veel vocht drinken

Uiteraard kun je je huid ook hydrateren van binnenuit! De belangrijkste tip naast het gebruiken van verzorgingsproducten: drink voldoende vocht. Water, thee of limonade: het maakt niet uit hoe je het binnenkrijgt, als het maar gebeurt. Je kunt namelijk smeren wat je wilt, je huid blijft alsnog droog als je niet genoeg vocht binnenkrijgt. Twee liter drinken per dag vormt de basis, maar je kunt daar zelfs nog iets boven gaan zitten.

Juiste voeding

Wat je eet heeft ook een invloed op je huid. Het helpt sowieso om zo gezond en gevarieerd mogelijk te eten, om een stralende huid te krijgen. Houd hier rekening mee in het dagelijks leven! Daarnaast zijn er speciale voedingsstoffen die je kunt eten om de huid te voeden. Onverzadigde vetzuren en vitaminen helpen. Er wordt ook wel gezegd dat spinazie en bloemkool helpen bij een droge huid.

Korter en kouder douchen

Van water kan je huid uitdrogen. Douche je vaak lang en warm? Daar maak je je huid helaas niet blij mee. Probeer korter te douchen en zet het water wat kouder. Dit is in het begin even wennen, maar het is wel de verstandige keuze.

Uit de zon blijven

De zon droogt de huid uit. Heb je snel last van een droge huid? Probeer het zonlicht dan zoveel mogelijk te vermijden. Smeer je altijd goed in. En ga in ieder geval niet urenlang liggen zonnebaden, want dat kan funest zijn voor je huid. Dat je dan niet zo bruin wordt, moet je dan maar even voor lief nemen… een gezonde huid is immers wel belangrijker!

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Hoe houd jij jouw droge huid gezond?

Lees ook: Dit moet je weten bij een onrustige huid

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.