De nieuwste woontrends (woonkamer ideeën)
18 okt 2016 Lifestyle 25

De nieuwste woontrends (woonkamer ideeën)

Wanneer de zomer voorbij is en de herfst weer begint, zijn de kindjes en ik weer heel veel in huis te vinden. Ik merk aan mijzelf dat ik het dan extra fijn en belangrijk vind om het huis knus en gezellig te maken. Ik ging op zoek naar de nieuwste woontrends van deze herfst en deel deze graag met jullie!

Woonkamer ideeën

Alhoewel ik het decoreren van de woning super leuk vind om te doen, vind ik het ook nog best lastig. Vaak vind ik zoveel leuk dat ik er echt op moet letten dat het niet een grote verzameling wordt. Wat mij opvalt bij de nieuwste trends van deze herfst is dat ze vrij zowel warm als koud zijn, met een fris tintje ertussendoor. Daarbij voeren rustige kleuren de boventoon, ik houd ervan en laat je graag wat meer ideeën zien die van jouw woonkamer een warme plek maken in deze herfst.

Kwantum Wonen Herfst 2016

Poederkleuren in het interieur

Wat ik veel terug zie komen zijn poederkleuren in het interieur. Poederkleuren zijn ontzettend mooi te combineren met warme aardekleuren zoals donker bruin. Ook zijn poederkleuren weer perfect te combineren met wat koudere tinten zoals grijs. Op bovenstaande foto vind ik het heel erg tof dat de poederkleur overheerst en heel erg mooi is gecombineerd met zowel warme als koude tinten.

Kwantum Wonen Herfst 2016

Mintkleuren in het interieur

Frisse mintkleuren zijn bijna niet meer weg te denken uit het interieur. Zowel in de zomer als in de winter is het een kleur wat de woonkamer fris zal maken en een mooie uitstraling geeft. Het mooie van deze kleur vind ik persoonlijk dat het heel fris is, en tegelijkertijd ook weer een hele rustige kleur is. Mint is een kleur wat vrijwel in elk interieur prachtig zou staan en ook weer heel mooi te combineren is met bijvoorbeeld aquatinten.

Kwantum Wonen Herfst 2016

De natuurlijke woontrend

Ook de natuurlijke woontrend wordt weer veelal vertegenwoordigd. Dit houdt in: mooie meubels van hout en meubels in aardetinten. Deze trend kan perfect worden gecombineerd met de poederroze kleuren en mintkleuren die ik hierboven noemde. Wat je bij deze woontrend ook weer veel ziet terugkomen is de kleur groen.

Woontrends 2016

Al enthousiast van bovenstaande voorbeelden? Er zijn nog veel meer mooie trends dit najaar. Denk bijvoorbeeld aan de kleur okergeel die ontzettend populair is. Ook de kleur grijs is een kleur die je veel zal terugzien en die zeker niet saai is. Met grijs kan je een ontzettend mooie en stijlvolle ruimte creëren.

Zelf zijn wij al klaar voor de herfst. Wij hebben veel grijze tinten in ons interieur, dit is een trend waar wij heel veel van houden en die voor ons nooit verveelt. Het enige wat ik zelf nog graag wil is een aantal vloerkleden kopen. Deze maken het interieur helemaal af!

Wat vind jij van deze trends en welke trend spreekt jou het meeste aan?

samenwerking

Reacties

 • Mariëlle | Me-licious

  Wat een lekker inspirerende foto’s. Ik krijg gelijk weer zin om mijn woonkamer aan te gaan pakken.
  Onlangs geplaatst door Mariëlle | Me-licious: VLOG: VDV Live event + overnachting – Van der Valk Sassenheim-leiden

 • josan

  Wj hebben al een heel aantal mint en poederkleuren in de woonkamer. Voor de herfst wilde ik het naar wat warmere bruintinten omtoveren. Volgens mij volg ik niet echt trends 😉
  Onlangs geplaatst door josan: Is het slecht om je kinderen te vergelijken?

 • Lilian

  Inrichten en decoreren vind ik echt heel leuk om te doen maar eerlijk gezegd doe ik het bijna niet! Het liefst wil ik eerste de woonkamer opnieuw behangen en witten voordat ik opnieuw ga decoreren. Het komt er alleen nog niet van. De poederkleuren vind ik echt het leukste. Warm, simpel en rustig tegelijk!

 • Sandra

  De natuurlijke woontrend vind ik zelf heel tof! Al die houten tafeltjes en accessoires zijn zo leuk. Okergeel en grijs zijn ook echt de kleuren die ik heel gaaf vind om in je interieur te verwerken. Okergeel maakt het geheel net een stukje vrolijker. 🙂
  Onlangs geplaatst door Sandra: Herfst inspiratie | De nieuwste Zara Home accessoires

  • Saskia Hardeman

   Ja klopt, ik vind okergeel ook wel heel erg verfrissend!

 • Iris

  De bovenste lijkt heel erg op wat ik leuk vind. Grijs, zwart, wit, lichtblauw, onbewerkt hout en planten zijn de dingen waar ik blij van word.

 • Jessica

  Als ik moest kiezen zou ik voor de bovenste foto gaan. Wat strakker is wel ons ding.

 • Bertine

  ja wij hadden alles zwart met wit en taupe, maar ik heb er voor een week of 3 geleden poederroze bij gedaan. mooie kussens en een kleed in die kleur gekocht:) vind dat super staan!

  • Saskia Hardeman

   Jazeker, lijkt mij ook een hele mooie combinatie!

 • Lifeaholic.nl

  Wat een leuke trends! Wij hebben blauwe/mintkleuren in huis gecombineerd met natuurlijke producten! I LOVE IT!

  • Saskia Hardeman

   Heel gaaf lijkt mij dat inderdaad!

 • dees

  oh zo leuk ben op dit moment bezig met de woonkamer wat te re style aankleden en was erg benieuwd waar de ronde tafel van is op bovenste plaatje
  Onlangs geplaatst door dees: Allereerst vlog online! 

  • Saskia Hardeman

   Alles op de plaatjes komt van de Kwantum 🙂

 • Patricia

  Leuk he de nieuwe woontrends. Zelf houden wij ook van grijs wit en mintgroen met houten accessoires. Ik zoek toevallig ook nog een vloerkleed. 😉

  • Saskia Hardeman

   Best lastig he? Succes!

 • Jonna@Burgertrutjes

  Wij hebben dit weekend de woonkamer een make over gegeven. Nieuwe eetkamerstoelen staan nu nog op de wishlist.
  Onlangs geplaatst door Jonna@Burgertrutjes: 5 tips om te voorkomen dat je een stuk maand overhoudt aan het einde van je salaris!

  • Saskia Hardeman

   Wat leuk een hele make over! Geniet ervan!

 • Irma ten Napel

  Ik zou kiezen voor een landelijk interieur 🙂
  Onlangs geplaatst door Irma ten Napel: Dutch Design Brand brengt kerstboom en kerststal van karton

 • priscilla

  De eerste foto is echt helemaal mijn stijl! In november gaan wij de muren verven en de kleuren van het huis worden dan; antraciet, oud roze en brons.

 • Henrieke

  Die eerste foto die vind ik het mooist qua stijl. En die derde vind ik eigenlijk ook leuk. 🙂 Ik vind ook eigenlijk veel te veel leuk en moet dan ook oppassen voor een te bonte mix.

  • Saskia Hardeman

   Haha ja precies, dat heb ik ook 😀

 • Simone

  Hele mooie plaatjes, ik vind ze allemaal wel mooi eigenlijk. Ik vind dat zelf zo moeilijk om zo’n mooi samenhangend interieur te maken.

 • Jenny

  De natuurlijke look vind ik een hele mooie. In onze nieuwe inrichting hebben we gekozen voor een grijze olie op de eiken vloer, en grijswashed meubelen. Op dit moment zijn er nog enkele paarse accenten iit het vorige huis meegegaan, maar ik verwacht wel meer blauw-turqoise-groen te gaan toevoegen. Zoveel mooie accessores te koop! Heb je nog aanraders voor woonwinkels? 🙂

 • Tessa

  Oh als ik het geld had zou ik m’n hele huis opnieuw inrichten, haha. Ik vind poederkleuren heel gaaf, wel het liefst de koude tinten; alles met een grijze ondertoon vind ik prachtig. En okergeel lijkt me ook tof in je interieur. Helaas laten we onze meubels (koloniaal, donker en veel groene accessoires) met een rauwdouwer van een dreumes voorlopig beter even voor wat het is.
  Onlangs geplaatst door Tessa: ’s Ochtends of ’s avonds douchen?

  • Saskia Hardeman

   Haha wij wachten er ook nog even mee voordat we aan een nieuwe bank beginnen. Die wij nu hebben was ooit heel mooi maar het heeft niet zoveel zin om nu een nieuwe te kopen met Sophia in huis 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.