Hoe onze dag eruit ziet (dagschema)
8 sep 2016 Lifestyle 11

Hoe onze dag eruit ziet (dagschema)

Eerder schreef ik al eens een artikel over ons dagschema. Inmiddels zijn we al weer een hele tijd verder. De kindjes zijn ouder en er is in ons dagschema weer aardig wat veranderd! Het is dus tijd voor een update! Ik vertel jullie hoe onze dagen eruit zien!

Rond 06.30 uur en 07.00 uur worden de beiden kindjes wakker. Vaak begint het met Senna die tussen ons in komt liggen en niet veel later meldt Sophia zich ook. Senna komt vaak nog even bij ons in bed knuffelen, zodra Sophia ook wakker is vertrekken we met ons allen naar de keuken voor het ontbijt. Senna krijgt in de ochtend twee boterhammen en Sophia een hele boterham die ze vrijwel nooit helemaal op krijgt.

07.30 uur beginnen wij met aankleden. Althans, Vincent gaat douchen en ik zorg ervoor dat Senna wordt aangekleed. Ik maak ook Senna zijn broodtrommel klaar voor school en ruim de ontbijttafel op. Sophia speelt ondertussen wat en Senna is tussentijds vaak op zijn kamer om met de lego te spelen.

08.10 uur brengt Vincent Senna naar school. Omdat Vincent vanuit huis werkt vindt hij dit prettig omdat hij op deze manier de dag kan opstarten. Voor mij en Sophia is het natuurlijk ook fijn zodat wij rustig kunnen opstarten.

08.30 uur Ik kleed Sophia aan en vaak daarna ook direct mijzelf. Het is soms even lastig wanneer ik mijzelf aankleed om Sophia bezig te houden. Vaak als ik haar Baby Annabel geef is ze lekker rustig en speelt ze heel lief. Zo heb ik tijd om kleding uit te zoeken, aan te kleden en te make-uppen.

09.00 uur Sinds de laatste paar weken doet Sophia geen ochtendslaapje meer (snif). Dat betekent dat ik daar dus geen rekening mee hoef te houden en het liefst afspraken en dergelijke in de ochtend maak zodat Sophia na de lunch kan slapen. Vaak spelen Sophia en ik in de woonkamer/in de tuin, of maken wij een wandeling.

10.15 uur Schil ik wat fruit voor Sophia. Vaak krijgt ze een appel of peer en eet ze dit met haar handjes op. Soms geef ik haar een vorkje om de motoriek te oefenen, dat vindt zij erg leuk. Sinds kort is Sophia dól op banaan en kan ik haar daar heel erg blij mee maken!

11.00 uur rond deze tijd begin ik vaak met koken. Omdat wij warm eten tussen de middag begin ik er al vrij vroeg mee. Het ligt er natuurlijk ook aan wat ik klaar maak. Ben je benieuwd wat wij zoal eten? Lees dan: Maaltijden weekschema.

11.45 uur maak ik Sophia en mij klaar om Senna te halen van school. Wij moeten een klein stukje fietsen dus wel op tijd vertrekken. om 12.00 uur is Senna zijn school uit en staan wij hem op te wachten op het plein.

Wandelen

12.10 uur eten wij onze maaltijd. Omdat Vincent vooralsnog thuis werkt eten wij met het hele gezin wat natuurlijk heel fijn en gezellig is. Om 13.00 uur moet Senna weer in zijn klas aanwezig zijn. Dit betekent dat ik om 13.00 uur weer op de fiets stap. Als Vincent thuis is leg ik Sophia voor die tijd al in bed en anders gaat zij mee om Senna naar school te brengen.

13.30 uur Mama tijd! #ohyeah Maar niet voordat ik de keuken helemaal schoon heb. Dat vind ik het fijne van tussen de middag warm eten, ik heb daarna alles netjes schoon en klaar. Verder probeer ik in deze tijd wat op social media te doen en gewoon een beetje rustig aan te doen. Heel soms kruip ik ook nog even in bed maar dat wordt de laatste tijd steeds wat minder dat ik daar behoefte aan heb.

15.15 uur (uitgezonderd de woensdag en vrijdag) sta ik weer paraat op het schoolplein om Senna op te halen. Hierna direct door naar huis om wat te drinken en te eten.

15.45 uur Het ligt er een beetje aan hoe Senna zich voelt rond deze tijd. Als hij moe is mag hij van mij even tv kijken maar als hij nog veel energie heeft gaat hij gewoon lekker op zijn kamer spelen. Hij geeft dit altijd zelf aan en is ook wel echt een kind dat liever speelt dan voor de tv zit. Als hij aan geeft tv te willen kijken is hij echt moe.

17.00 uur is etenstijd voor ons. Dit is destijds zo gelopen omdat Senna wanneer hij erg moe is lekker op tijd naar bed kan. Als hij niet moe is speelt hij gewoon nog wat na het eten.

18.30 uur gaan de kindjes naar boven en maken Vincent ik de kinderen klaar voor de nacht. Dat betekent verschonen, wassen, tanden poetsen en pyama’s aan. We kletsen nog wat voor het slapen, de kindjes krijgen nog een kus en een knuffel en dan gaan de lampen uit.

19.00 uur Vaak slapen de kindjes rond deze tijd. Ik ruim de keuken op en ga daarna iets voor mijzelf doen zoals bloggen of een serie kijken. Uiterlijk 22.00 uur lig ik op bed. Vincent is ook vaak in de avond nog aan het werk en soms kijken we samen een film of een serie.

Dit was een overzicht van hoe een dag er in ons gezin uit ziet! Wederom weer een heel uitgebreid overzicht, maar ik heb dan ook zo veel te vertellen haha! Is ons overzicht herkenbaar voor jullie? Misschien ongeveer hetzelfde, of helemaal anders? Ik ben héél benieuwd! Laat je reactie achter in de comments! Ik lees het heel graag!

handtekening-saskia
Volg jij mij al viaBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Kirsten

  Wat leuk dat je Senna onder de middag van school kan halen om thuis te eten… Dat gaat bij ons vrijwel nooit mogelijk zijn als Lenne later naar school gaat, maar misschien dat de grootouders dit wel zullen doen en haar bij hen kunnen laten eten. Zo’n doordeweekse dag vliegt echt voorbij als je ziet wat er allemaal moet gebeuren!

  • Saskia Hardeman

   Soms vind ik het wel stressen hoor dat tussen de middag lunchen thuis, maar het is inderdaad heel erg fijn dat het mogelijk is zo met het gezin te lunchen.

 • Jodi - liefthuis

  Leuk om te lezen. Ik vind get altijd leuk om te zien hoe het gaat zijn (bijvoorbeeld met twee kindjes) en hoe anderen het aanpakken.

 • Lilan

  Duidelijk overzicht. Wij zitten er ook aan te denken om soms tussen de middag te gaan eten. Kevin werkt in ploegen en heeft dan verschillende tijden. Ik merk dat als hij dan in de avond niet mee eet er al snel iets makkelijkst gemaakt wordt en hij zelf eet dan heel slecht.

  • Saskia Hardeman

   Ik vind het echt een aanrader om tussen de middag te eten. Nog een groot pluspunt vind ik zelf dat na de middag alles dan ook echt klaar is, de keuken schoon etc. In de avond met de kinderen naar bed brengen en dergelijke hoeven we dan niet eerst nog heel veel schoon te maken en op te ruimen, ideaal.

 • Carlijn

  Heel leuk om te lezen. Best gestructureerd allemaal! Wel jammer dat Sophia in de ochtend niet meer slaapt, maar aan de andere kant biedt dit wel ruimte om iets leuks te gaan doen met haar. Ik wist niet dat jullie warm eten ’s middag, schijnt heel gezond te zijn omdat het eten anders ’s avonds zo zwaar op de maag ligt. Wat eten jullie dan ’s avonds eigenlijk? Dat kan ik niet opmaken uit dit stukje.

  • Saskia Hardeman

   In de avond eten wij brood. Heel soms nog wat soep erbij of iets maar vaak is brood voldoende. Klopt inderdaad dat ze zeggen dat tussen de middag warm eten goed is.

 • Simone

  Ik vind dit soort dingen dus ook altijd interessant om te lezen 😉 Mirthe is ook sinds deze week over naar nog maar 1 slaapje overdag.

  • Saskia Hardeman

   Balen he dat ene slaapje, ik moet er nog wel een beetje aan wennen 🙂

 • Cindy - levenalsmama.nl

  Hier komt het aardig overeen. Alleen mijn dochter van bijna 2 doet helaas al helemaal geen slaapjes meer. En zowel zij als mijn zoontje van 4 maanden zijn beide relatief uitslapers, dus ik zie al dat we heel erg moeten gaan wennen als ze over twee jaar naar school moet. Rond 8u komen ze meestal pas uit bed.

  • Saskia Hardeman

   Oh wat heerlijk van die uitslapers, deden ze dat hier ook maar haha 🙂 En wat jammer zeg geen slaapjes meer, gelukkig duurt dat hopelijk hier nog even.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.