Hebben jullie de feestdagen overleefd? Het is een leuke tijd maar ook wel erg druk. Mijn kindjes hebben een heerlijke vakantie gehad maar gaan nu weer lekker naar school. Terug in het ritme en de regelmaat. Nu de feestjes achter de rug zijn duurt het voor mijn gevoel altijd een tijd voordat de lente komt.
In de wintertijd is het weer soms onvoorspelbaar. Naar buiten gaan kan niet altijd en daarom heb ik een recept bedacht voor jou en je kids! Om bijvoorbeeld lekker te gaan bakken in het weekend, wanneer het regent, of op een woensdagmiddag. Kijk je mee voor het recept?
Hoe maak je deze cupcakes?
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet de papieren vormpjes in de bakvorm.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix alles tot een luchtige massa. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Schep het beslag met behulp van twee lepels of een ijsschep in de vormpjes.
- Zet de bakvorm voor 20 minuten in de oven.
- Check na de baktijd of de cupcakes gaar zijn door een satestokje in het midden van een cupcake te prikken. Als hij schoon eruit komt is de cupcake goed gebakken.
- Haal de cupcakes uit de bakvorm en laat ze afkoelen.
Chocolade smelten
Zo de cupcakes zijn gebakken. Nu is het tijd dat jouw kids aan de slag gaan. Smelt een reep chocolade in een pannetje op laag vuur. Dit is echt zo gepiept. En daarna kunnen ze met een lepel de chocolade op de cupcake smeren en de cupcake versieren met de strooisels.
Zien ze er niet heerlijk uit?
Laat je het weten als je ook gaat bakken? Ik ben benieuwd!
Be happy, be healthy, Eva
Bertine Reageren
Super lekker he! Maar uh… welke ingrediënten moeten we in een kom doen?? 🙂
Saskia Reageren
Recepten hebben een andere lay out op mijn blog, via mobiel staan ze bovenaan en via comp rechts boven..
Bertine Reageren
aah ja, ze staan inderdaad rechts, boven jouw foto! niet gezien! dank je voor het doorgeven!
Tamara TS Reageren
Dat heb ik al een tijd niet gedaan! Blijft wel altijd lekker, dus binnenkort toch maar weer eens doen. Ik maak ze altijd met plantaardige boter en ongezoete sojamelk, maar het verschil proef je bijna niet. En dan figuurtjes uit fondant snijden voor erop. 😊
Onlangs geplaatst door Tamara TS: Unboxing Styletone Box Januari ’17
Saskia Hardeman Reageren
Sojamelk, gebruik je dat vanwege je acne? (sorry als ik ernaast zit, maar ik meen mij te herinneren dat jij hier ook last van had of hebt?)
Tamara TS Reageren
Dat klopt! Ik eet alleen bij hoge uitzondering (als het niet anders kan) zuivel, omdat ik er uitslag van krijg in mijn gezicht en vaak last van mijn buik.
Onlangs geplaatst door Tamara TS: Shoplog Designer Outlet Roermond
Anneleen Reageren
Oh wat zien die er lekker uit ! 🙂