Wat doen als het regent.. (activiteiten met je kindje)
1 mei 2015 Lifestyle Mama 9

Wat doen als het regent.. (activiteiten met je kindje)

Als we het weer moeten geloven zou het deze week en begin volgende week erg veel gaan regenen. Gelukkig lijkt het in mijn woonplaats mee te vallen maar echt warm om lekker naar buiten te gaan is het niet. Ik zette eens wat bezigheden op een rijtje wat je met je kindje thuis kan doen als het regent, of als het gewoon geen lekker weer is! Kijk je mee?

Tentjes Bouwen

Succes gegarandeerd. Zet een paar stoelen tegenover elkaar en hang er een laken overheen en hoppa daar is je tentje. Wat ik ook weleens doe is een laken over het wasrek gooien, wat kussens op de grond en wat boekjes in de tent en mijn zoontje vermaakt zich prima. Wat hij al helemaal geweldig vindt is om te spelen in de tent met zijn zaklamp.

Picknicken in huis

Samen lekkers uitzoeken in allemaal bakjes op een dienblad en ergens in huis een plekje zoeken om het samen op te eten. Dit is altijd zo leuk en gezellig om te doen. Met meiden kan je natuurlijk ook een leuk theepartijtje houden!

duplo

Met de Lego of Duplo spelen

Hier kunnen mijn zoontje en ik ons sowieso al dagelijks mee vermaken. De Duplo treinset heeft ons al zo veel plezier bezorgd! Het liefste koop ik hier nog de uitbreidingsset bij omdat mijn zoontje elke dag met de trein speelt. Ik ben alleen bang dat hij gezien zijn leeftijd (3,5) er snel op uitgekeken zal zijn.

Autorijbaan met Washi Tape

Dit heb ik al eerder op mijn blog laten zien maar dit blijft iets met een groot succes bij ons thuis. In het washok heb ik met washitape een autorijbaan met parkeerplaatsen gemaakt. Als ik de was aan het vouwen ben speelt mijn zoontje hiermee. Het blijft een succes!

Treintjes maken in de woonkamer

Dit kost even wat rotzooi maar is wel erg leuk. Alle stoelen uit de woonkamer achter elkaar zetten zodat je een treintje krijgt. Het is erg leuk om hier samen mee te spelen maar soms pakt mijn zoontje er ook al zijn knuffels bij en speelt hij treintje met zijn knuffels.

havermoutcakejes

Samen koekjes bakken

Ook iets wat de meeste kindjes erg leuk vinden is om iets lekkers te bakken. Cupcakejes bakken en versieren is bijvoorbeeld super leuk, maar appelflappen of koekjes bakken doet het hier ook altijd wel erg goed. Samen chocolademelk erbij maken en het is een klein feestje.

Dit waren wat tips op een rijtje. Knutselen, puzzelen, en spelen met klei of kinetisch zand zijn ook nog dingen die bij ons thuis heel erg in de smaak vallen. Als ik alles zo op een rijtje lees zijn het nog aardig wat dingen die gedaan kunnen worden op een regenachtige dag!

Wat doe jij als het regent? Misschien heb je nog leuke tips, laat ze achter in de comments!

handtekening-saskia

Volg jij Twinkelbella al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Lifesabout

  Iets lekkers bakken is altijd goed! Nog even en dan is Sarah oud genoeg om mee te helpen. Tentjes bouwen is ook heel leuk, ik zou zo weer mee kunnen spelen! Mijn moeder heeft een tafel-tent besteld voor de kleinkinderen. Die kun je over je eettafel leggen en dan heb je een tent in de vorm van een huisje.
  Vroeger was het op een regenachtige zondag altijd lego dag. Ook altijd geslaagd!

 • marjon

  Leuke en herkenbare binnen spelletjes. De washi tape is een goede tip, ook eens proberen!

 • Kimberley

  Leuke ideetjes! Hier is bakken ook echt iets dat wij snel doen als het buiten slecht weer is. Super leuk!

 • Sanne

  Wat een leuke tips, ik ga morgen ook een cake bakken.

 • Marjon

  Leuke tips en ideetjes om te onthouden, vooral de Washi Tape!

 • Manon

  tentjes bouwen vinden ze altijd erg leuk volgens mij!

 • Iris

  Ik maakte ook altijd tenten van lakens, kussens en de bank.

 • Beauty Treasures

  Ik heb geen kids (nog niet) maar picknicken in huis vind ik een geweldig idee haha!

 • Simone

  Een treintje van stoelen in de woonkamer dat lijkt me erg leuk, haha! Samen knus op de bank onder een dekentje een boekje lezen vind ik ook fijn. Of samen dansen op K3.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.