Budget tip voor witte tanden (Action)
4 dec 2018 Beauty 9

Budget tip voor witte tanden (Action)

Doordat ik zelf heel erg veel koffie en thee drink, heb ik snel last van verkleuringen van de tanden. Ik ging hiervoor regelmatig voor naar de mondhygiënist, maar vind dit aardig prijzig om meerdere keren per jaar te laten doen. Jaren heb ik gezocht naar dé tandpasta die verkleuringen van mijn tanden verwijdert, en ik heb deze nu eindelijk gevonden!

Er zijn allemaal trucjes voor witte tanden te vinden op bijvoorbeeld Pinterest. Toch is dit vaak niet veilig voor de tanden en kan je ze hiermee zelfs beschadigen. Het is dus belangrijk dat je een tandpasta kiest die goed is voor je tanden en die er voor zorgt dat deze gezond blijven.

Houtskool tandpasta

Ik had er hier en daar al weleens over gehoord: zwarte tandpasta met houtskool. Deze tandpasta zou zorgen voor hele witte tanden. En ook heel belangrijk: het is veilig om te gebruiken en verwijdert ook vlekjes op de tanden. Heel toevallig kwam ik het eens tegen in de Action en ik nam een tube mee. Eigenlijk heel sceptisch en niet veel verwachtend. Gewoon leuk om uit te proberen. Maar wat blijkt: de vlekjes op mijn tanden zijn verdwenen en ik krijg de laatste weken regelmatig de vraag hoe ik aan die witte tanden kom. Nu heb ik wel eerst een aantal weken gepoetst voor goed resultaat, maar het werkt echt zo goed. Een tube koop je bij de Action voor € 1,39.

Ik heb inmiddels ook een veel duurdere variant gekocht € 12,99. Alleen vind ik persoonlijk dat er geen groot verschil in beide tandpasta’s zit. Ik heb daarom maar een aantal tubes ingeslagen van de goedkope tandpasta van de Action. Ik ben er zo blij mee dat ik eindelijk iets heb gevonden wat ik gewoon zelf kan toepassen voor mooiere tanden!

Wanneer jij ook wittere tanden wil, of net als ik last heb van koffie en thee vlekjes, dan kan ik dit product zeker aanraden! Nb: check altijd even goed hoe lang het product gebruikt mag worden!

Wat doe jij voor witte tanden?

Reacties

 • Marlous

  Thanks voor de tip! Ik vind mijn gebit enorm belangrijk, dus besteed er ook veel aandacht aan.
  Ik gebruik zo af en toe een speciale tandpasta (mag niet te vaak zegt de tandarts) en daarnaast ga ik ook naar de mondhygiëniste en zij verwijdert de aanslag (van thee en koffie) van mijn tanden.

 • MarjonS

  Bedankt voor de tip. Ik heb altijd een gele gloed gehad.
  Wellicht dit eens proberen. Al gebruik
  Ik normaal sensodyne voor mijn tandvlees. Misschien de 1 in de ochtend en de ander in de middag.

 • Marit

  Ik vind het nogal wat dat je dit aanprijst..heb je je verdiept in de nadelen
  Houtskool is een schuurmiddel en in te hoge concentratie kan dit je glazuur blijvend beschadigen. Vaak zit er in houtskool tandpasta ook geen fluoride, dit zorgt ervoor dat het glazuur hard blijft en heb je dus wel degelijk nodig.

  • Saskia Hardeman

   Dank voor je toevoeging. Dat had ik misschien inderdaad wat beter kunnen aangeven. Alleen: als je soms ziet wat mensen doen voor witte tanden, lijkt mij dit toch een redelijk veilig alternatief. Daarnaast wordt er indd geadviseerd om drie weken dagelijks te poetsen en daarna 1 keer per dag. In deze tandpasta zit overigens wel Fluoride.

 • Rory

  Ik ben erg benieuwd naar voor- en na foto’s. Zelf heb ik wat gelige tanden, maar dat is een nadeel bij het grootste voordeel. Dat mijn gebit ontzettend sterk is (veel speeksel – en daardoor helaas ook tandplak – maar wel een erg sterk gebit). Ik ga zelf wel 4 keer per jaar naar de mondhygiëniste. Ook al heb ik momenteel niet veel te besteden, is dit iets wat ik echt als een goede investering zie. Je gebit is toch min of meer ook je visitekaartje. Ze doet overigens dan ook veel meer dan de tanden wat witter maken bij mij. Ik ben wat huiverig voor dit soort tandpasta’s. Maken ze ook echt niets stuk van de beschermlaag en het glazuur?
  Onlangs geplaatst door Rory: Picture (not so) perfect #3

  • Saskia Hardeman

   Ik was niet van plan er een artikel over te schrijven, dus helaas geen voor en na foto’s. Ik denk dat de meningen er over verschillen maar ik denk dat je sowieso altijd uit moet kijken met dit soort producten en niet als gehele vervanging van tandpasta. En wat betreft de mondhygienist, zeker een aanrader maar alleen voor mij niet meer enkel om plekjes te verwijderen.

 • Kirsten

  Ik zou ook graag wittere tanden willen maar mijn tanden zijn van zich zelf niet heel erg sterk. Ik vind het altijd een beetje eng.. Misschien zodra ik bevallen ben dat ik dit wel wil proberen. Voor zo’n klein prijsje is het in ieder geval het proberen waard.
  Onlangs geplaatst door Kirsten: Hoe kies je een verloskundige die bij je past?

 • Aneta

  Oeh, dank voor de tip! Ik vlieg morgen direct maar de action
  Onlangs geplaatst door Aneta: Opvoeden zonder straffen en belonen is echt mogelijk

 • Riek Muijen

  Bedankt voor de tip deze gaan we zeker proberen.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.