Bloggen: hoe kreeg jij snel veel volgers?
24 jan 2019 Lifestyle Persoonlijk 5

Bloggen: hoe kreeg jij snel veel volgers?

Ik heb heel veel geluk: ik heb namelijk werk wat ik ontzettend leuk vind om te doen en waar ik eigenlijk gewoon nooit genoeg van krijg. Het is wel grappig, vroeger zeiden mensen tegen mij: jij moet later gaan schrijven. Ik zag het alleen totaal niet voor mij. Waar zou ik dan ooit over moeten gaan schrijven, en nog belangrijker wie zou dit ooit allemaal gaan lezen? En moet je nu zien: tienduizenden mensen die per maand naar mijn blog gaan om het te lezen. Een vraag die ik dan ook veel krijg is: hoe krijg je snel volgers?

Mijn man maakt er heel veel grapjes over dat hij het niet snapt dat er zoveel mensen zijn die dat geklets van mij allemaal leuk vinden om te lezen. En ik had het zelf eigenlijk ook niet verwacht haha. Ik vind het natuurlijk wel heel leuk en bijzonder dat alles zo goed gelezen wordt en dat mijn volgers ook oprecht geïnteresseerd zijn in wat ik online plaats.

Geld verdienen met bloggen

Het geld verdienen door middel van bloggen is voor heel veel vrouwen toch wel een soort van droom baan. Je kan gewoon lekker thuis blijven, krijgt kansen die een ander misschien minder snel krijgt, en verdient ook nog eens geld. Ik krijg dan ook heel erg veel vragen van vrouwen die graag willen weten hoe ik veel volgers kreeg. En dan met name hoe dit snel ging. Nou ik kan je vertellen: als je wil dat dit heel snel gebeurt, dan kan je dat vergeten.

Fulltime bloggen

Wanneer je een fulltime blogger wil worden, moet je denk ik vooral veel geduld hebben. Je moet een naam opbouwen, je moet een manier vinden van schrijven en plaatsen die bij jouw past. Je moet ontdekken wat je wel en niet wil als blogger. Ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk om dicht bij mijn lezers te blijven en besteed hier ook tijd aan door met hen in contact te blijven en om zoveel mogelijk (waar kan!) te reageren. Wat ik bijvoorbeeld niet wil is een blogger worden die alleen maar iets plaatst wanneer ze ervoor betaald wordt. Bij dat soort bloggers haak ik dus zelf ook heel erg snel af.

Veel volgers krijgen

Ik geloof er heel erg in dat wanneer je begint met bloggen enkel omdat het leuk is, en je dit volhoudt, je een heel eind komt. Het is een beetje: wat je geeft krijg je ook terug. Het kost heel veel tijd, maar volgers merken dit ook en blijven daarom hangen. Het kan dus wel een paar jaar duren voordat je blog groot genoeg is om er geld mee te verdienen. Dus helaas, ik heb geen tips hoe je snel veel volgers krijgt. En heel eerlijk denk ik dat je zo ook niet moet beginnen. Hardlopers zijn altijd doodlopers. Ik denk dat investeren het keyword is.

Wat maakt voor jou dat je een blog graag leest? Wanneer blijf jij “plakken”?

Reacties

 • Marlous

  Ik blijf vooral plakken bij een blog als het ‘écht’ is! Zonder mooie woorden gewoon de waarheid; of dit nu een stukje theorie is of een persoonlijk stukje.

 • Iris

  Het persoonlijke contact wat je noemt is iets wat ik heel erg waardeer bij bloggers. Bij sommige bloggers heb ik het gevoel dat ze hun lezers min of meer negeren en dan haak ik snel af. Bij meer persoonlijke, ‘echte’ blogs blijf ik veel langer hangen.

 • Laurens M

  Gelukkig ben ik een geduldig persoon en doe ik het vooral graag, want snel gaat het helemaal niet (en misschien komt het voor mij wel nooit: realistisch blijven)!

  Als het aankomt op groei heb ik zelf een aantal problemen denk ik: ik heb geen nicheblog (omdat ik schrijf over m’n passies, en dat zijn er wel wat), ik kan en moet persoonlijker gaan (ik toon nu amper m’n tronie en ervaringen) en ik moet sociale netwerken meer naar m’n hand leren zetten. 🙂

  Maar dus… ik onthoud voorlopig: geduldig zijn en wat persoonlijker worden! 😉

 • Stephanie

  Zo juist! Ik blog nu 2 jaar en nu begint het pas echt iets op te brengen. Zonder dat je er echt plezier aan beleeft hou je dit niet vol. Ik volg je trouwens al langer dan die 2 jaar en je bent nog steeds een van mijn favoriete bloggers! Een voorbeeld voor mij

 • Rein

  Volgens mij heb je wel gelijk: de aanhouder wint, en de enige manier om aan te houden is door iets te doen wat je leuk vindt. Fijn dat je dit voor jezelf hebt gevonden, ga zo door!

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.