Bloggen: waar haal jij je inspiratie vandaan?
7 mrt 2019 Lifestyle Persoonlijk 2

Bloggen: waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik blog al een aantal jaren en als ik mij soms bedenk dat ik gewoon elke dag iets online zet, verbaast het ook mij weleens dat ik steeds weer nieuwe ideeën heb. Het is toch eigenlijk raar om te bedenken dat je meer dan een paar duizend onderwerpen voor een blog post heb bedacht 😉 Ook van andere bloggers krijg ik weleens de vraag: waar haal jij je inspiratie vandaan? Vandaar vandaag het onderwerp: bloggen en inspiratie. 

Waar haal ik mijn inspiratie vandaan?

Ik denk dat het antwoord gewoon heel erg simpel is. Ik haal inspiratie uit mijn leven en alles wat ik hierin mee maak. Ik denk dat naarmate iemand langer blogt, diegene ook steeds meer gaat denken als een blogger. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar ik merk aan mijzelf dat dit wel het geval is. Vaak zijn er gebeurtenissen die ik mee maak, waarvan ik dan direct denk: he, daar kan ik ook wel over schrijven.

Blog onderwerpen

Die onderwerpen waar ik dan over schrijf, kunnen enorm verschillen. Het kan gaan over het moederschap (mijn favoriete onderwerp) maar het kan ook gaan over alledaagse onderwerpen. Ik denk dan eigenlijk ook wel dat mijn blog een groot deel over mijn leven gaat en wat ik mee maak als thuiswerkende moeder van twee jonge kinderen.

En ja, natuurlijk, ook mijn inspiratie is weleens op. Soms vraag ik aan jullie om ideeen. En soms laat ik alles voor mijzelf even met rust. Wanneer ik er geen druk op leg, dan merk ik al heel erg snel dat de inspiratie weer terug komt. Dit is dan ook een echte tip voor andere bloggers die even inspiratie missen: neem even afstand. Je zal echt zien dat het vanzelf weer komt. En wanneer het niet komt, bedenk dan gewoon eens wat je zelf leuk vindt om te lezen. Vaak vinden anderen dit ook weer erg leuk!

Waar haal jij je inspiratie vandaan? Leuk als jij onder in de comments jouw tips wil delen!

Reacties

  • Amy

    Inderdaad super knap hoe je al zoveel jaren op rij nooit uitgeschreven raakt! Dat had ik wel heel erg toen ik nog een persoonlijke blog had, omdat het me toch steeds meer ging tegenstaan om dingen van mijzelf op het internet te zetten. Nu ik mij veel meer focus op reizen, outdoor, etc. is dat 180 graden verandert: daar is nog zoveel over te schrijven. Je maakt zoveel mee.. daar heb ik dus een lijst van gemaakt waarop ik een volgorde heb bepaald: eerst dit onderwerp, dan dat.. En het geluk is dat er steeds dingen bij komen dus je raakt nooit uitgepraat 🙂
    Onlangs geplaatst door Amy: Robbentocht Ameland | Zeehonden spotten en schelpen zoeken

  • Naomi

    Elke dag een artikel vind ik echt bewonderenswaardig. Mijn inspiratie vind ik overal. Ik kan ineens tijdens het strijken een blog in m’n hoofd schrijven over strijken enz. En ik schrijf ideeën gelijk op. Anders word ik later heel gefrustreerd omdat ik weet dat er ergens nog een idee was, maar ik weet niet meer wat dat was.
    Onlangs geplaatst door Naomi: “Depressie is een cultuurverschijnsel”

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv