5x zelf THEE maken
5 mrt 2020 Gezondheid Lifestyle 5

5x zelf THEE maken

Naast dat ik veel koffie drink, drink ik ook graag thee. Het liefste thee die je gewoon zelf makkelijk kan maken. Officieel is het dan geen thee (zeggen ze weleens), maar ik vind van wel haha. Ik deel 5x hoe ik graag zelf mijn thee maak!

Thee met gember

Een thee die ik de laatste tijd heel erg vaak drink. Gewoon stukjes gember snijden, en daarover heet water. Wellicht dat je, wanneer je het voor het eerst drinkt, even moet wennen aan de smaak, maar ik vind het lekker. Gember is ook ontzettend gezond voor je. Wanneer je verkouden bent bijvoorbeeld is het goed om thee met gember te drinken (ontstekingsremmend).

Thee met gember en sinaasappel

Met gember kan je natuurlijk meer combinaties maken. Een van mijn favorieten is gember met citroen, maar gember met sinaasappel is ook ontzettend lekker. En heel simpel: gember en citroen in schijfjes snijden en kokend water overheen gieten.

Thee met munt en citroen

Munt, ook zoiets wat heel populair is wanneer het gaat om thee. Je kan natuurlijk enkel munt gebruiken, maar de combi met citroen is ook heel erg lekker!

Thee munt gember citroen

Naast thee met munt en citroen is het ook een aanrader om gember erdoor heen te doen. Alles bij elkaar in een mok of theepot, en daaroverheen uiteraard kokend water.

Thee sinaasappel munt kaneel

En dan als laatste een hele lekkere. Sinaasappel munt en kaneel. Je kan bijvoorbeeld een kaneelstokje gebruiken. Ik vind zelf de smaak combi van sinaasappel en kaneel top!

Zit jouw favoriete thee hierbij? Wat is jouw favoriete combinatie? Ik ben benieuwd!

Reacties

 • Marieke

  Gember kaneel en sinaasappel. Dat is echt lekker!! 😋

 • Marieke

  Gember is een van de weinige dingen die ik echt niet lust. Ik hou het bij thee uit een zakje, rooibos met een smaakje of fruit fusion. Kaneel en sinaasappel in thee zijn echt lekker.

 • Naomi

  Munt en citroen vind ik een goed idee. Ik vind het allebei apart heel lekker, maar de combinatie zal inderdaad ook heerlijk zijn. Dank voor de tip!
  Onlangs geplaatst door Naomi: Het is al helemaal over

 • Tamara

  Mmmm, ik drink ze allemaal al geregeld, behalve die laatste! Van de week maar kaneelstokjes halen en dan ga ik het proberen.
  Onlangs geplaatst door Tamara: Trend van het moment: de naamketting

 • Axl

  Thee sinaasappel munt kaneel lijkt me heerlijk, zeker als het nog even wat kouder wordt buiten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.