2women1wish: We hebben een donor!
6 dec 2017 Mama Zwangerschap 0

2women1wish: We hebben een donor!

Vorige maand hebben jullie kunnen lezen over een lesbisch stel met de wens voor een kindje. Zij zullen elke maand vertellen over hun weg hiernaartoe en hun persoonlijke belevenissen. Dit keer vertellen zij over ovoluatietesten én dat zij een donor gevonden hebben!

Intake Kliniek

Na een heerlijke vakantie, alle geluksmomentjes en het dromen van onze bruiloft was het weer tijd voor de realiteit. Inmiddels hadden we al een datum voor de intake bij de Fertiliteitskliniek in Hengelo gekregen, en mochten we die kant op. Eerst moesten we daar langs het dichtstbijzijnde ziekenhuis om ons  daar in te schrijven. Zo gezegd, zo gedaan.

Nadat we ons daar in hadden geschreven, mochten we de auto weer in, richting de fertiliteitskliniek voor onze intake. Spannend! We waren er uiteraard veel te vroeg, dus na het aanmelden bij de balie, mochten we plaats nemen in de wachtkamer. Het was een vrolijke plek, met een roze/oranje tapijt, en er lag een boekje waar mensen hun ervaringen konden opschrijven. Deze ging ik meteen even doorbladeren en las sommige verhalen aandachtig. Bij allemaal las ik hoe goed ze waren geholpen bij de fertiliteitskliniek en wat een fijne plek het was. Dit stelde mij wel wat gerust, want ondertussen schoten de zenuwen door m’n lichaam. Ik durfde mijn vriendin niet aan te kijken, omdat ik dan van alle zenuwen in de lach zou schieten.

Tot we werden geroepen en meegenomen werden naar de spreekkamer. Toen giechelde we wat, want het was toch wel echt heel spannend.

Er kwam een hele vriendelijke, rustige vrouw tegenover ons zitten die alle tijd voor ons nam, legde alles uit, hoe we de donor konden ‘kiezen’, hoe het traject zou verlopen, en gaf antwoord op al onze vragen. Ook namen we de contracten door, en stelde we een formulier samen waarop al onze uiterlijke kenmerken stonden, zodat  ze een donor konden zoeken die kenmerken van ons beide zou hebben. Toen eenmaal al het papierwerk achter de rug was, mocht ik in de stoel gaan liggen voor de inwendige echo, om te zien of ik goed vruchtbaar was. Ik moet heel ontspannen liggen, maar zoals je zelf wel begrijpt, is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het bleek gelukkig dat ik goed vruchtbaar ben.

Ook volgende er nog een bloedonderzoek, wat ik nog enger vond dan die inwendige echo. Want naalden, brrr! Maar hiervan kregen we later de uitslag, of mijn eisprong goed zou zijn.

Ovulatietesten

Na weer een reis van twee uur, waren we weer thuis. Gelijk even langs de kruidvat, voor ovulatie testen. De verpleegkundige had gezegd dat we nu beter nog de testen konden uit testen, want voor de een werk clearblue goed, maar voor de ander het kruidvat merk. Wij kochten die van de kruidvat en die van de action, eens kijken welk voor ons zou werken. Waar heterostellen oefenen met hele andere dingen, mogen wij de testen oefenen.. Het verschil moet er zijn.

Ook was ik ondertussen begonnen met foliumzuur en heb ik meteen na de intake elk kopje koffie of glaasje alcohol laten staan, zodat het nog beter zou zijn voor mijn lijf.

Ondertussen had mijn eisprong zich aangekondigd, maar de testen van de kruidvat bleven vaag. Terwijl die van de action heel duidelijk positief waren. Iets wat je dan toch onzeker maakt.

Maar we waren er wel uit dat we de maand erop door zouden gaan met die van de action, want daarop konden we de eisprong zo goed op aflezen.

Ondertussen mocht ik ook nog een keer langs het ziekenhuis, dit keer gewoon die bij ons om de hoek, om nog een keer bloed te prikken. Nu voor eventuele soa’s die je in je verleden misschien hebt gehad. Daar maakte ik me weinig zorgen om, behalve die naald dan weer natuurlijk..

EEN DONOR!!

Ongeveer drie weken na onze intake werden we gebeld door Vivaneo, er waren drie potentiele donoren voor ons! Van alle drie kregen wij een aantal gegevens door, zoals haarkleur, oogkleur, lengte, beroep, afkomst, zijn bouw en bloedgroep. Daaruit moesten wij onze keuze maken met welke van de drie wij verder wilde. Eigenlijk hadden wij onze keuze vrij snel gemaakt. Donor nummer drie had zwart haar en bruine ogen, terwijl wij beide donker blond haar hebben en groen/blauwe ogen. Dus hij viel af. Donor nummer een was 1.77m lang, en nummer twee was 1.65m lang. Aangezien wij beide tussen de 1.75/1.78m lang zitten, kozen wij voor donor nummer een. Meneer nummer 16.

Dit mailde wij meteen naar Vivaneo, met meteen de bestelling van 4 rietjes donorzaad. Alsof je pizza besteld, was heel raar. Maar nu, hebben we een donor!! Het avontuur wordt nu heel erg echt, heel erg spannend en gaat nu dan echt beginnen!

Bedankt voor het lezen en tot over een maand weer!

Over Two Women One Wish

Two Women One Wish is een lesbisch stel welke jullie elke maand mee neemt in hun gezamenlijke wens voor een kindje. Onder andere vertellen zij over hun zoektocht naar een geschikte donor, en alles wat daarbij komt kijken. Zij wensen vooralsnog anoniem te blijven omdat hun prive omgeving nog niet op de hoogte is van hun wens.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv