ZO WAS KERST 2020
28 dec 2020 Overige 2

ZO WAS KERST 2020

Nu ik dit bericht schrijf is het zondag 27 december. Kerst 2020 ligt al achter ons. Wat een gekke kerst dit jaar. Eigenlijk voelde het helemaal niet als kerst. Althans niet zoals al die andere jaren. Hoe dan ook hebben we geprobeerd om van deze kerst het beste te maken. Zo was ons kerst 2020!

Pff wat een jaar he mensen. Er lijkt gewoon geen einde aan te komen. Alles anders, alles raar. En het gaat maar door. Er staat voor deze week nog een soort oudejaars blogje op de planning, dus ik ga er nu maar niet al te veel over uit wijden.

Kerst 2020

De dagen naar kerst toe voelde niet zoals kerst. Ik keek er naar uit om met ons gezin allemaal thuis te zijn, maar echt als kerst voelde het gewoon niet. Ik denk overigens dat dit iets is dat voor de meeste mensen zal gelden. En ook al mochten we volgens de “regels” wel twee of drie mensen thuis uitnodigen, wij hebben besloten om dit niet te doen. Als het aan mij had gelegen, dan had het misschien wel gekund, Vincent echter vindt het wel prima zo en had de voorkeur om gewoon met ons vieren te zijn. Achteraf gezien vond ik dit ook wel fijn. Mijn zus heb ik overigens al een aardige tijd (voor ons doen) niet gezien. Zij zit met haar gezin in quarantaine (al een lange tijd, lang verhaal). Ook nu tijdens kerst. Eigenlijk zou zij dit jaar de kerst met mijn ouders vieren, maar dat ging niet door. Ik besloot daarom om tweede kerstdag samen met de kinderen heel even naar mijn ouders te gaan. Voor de kinderen was het fijn dat ze er even uit waren, en het voelde ook wel goed om gewoon even iets anders te doen.

Lees ook: 5x winteroutfits

En verder, tjah verder.. Eerste kerstdag hebben wij gegourmet. Dat staat altijd heel hoog op het lijstje van de kinderen. Ook heb ik heel veel geslapen haha. Alle moeheid van de laatste periode kwam er opeens uit. Wel heel fijn dat het gewoon kon, en dan Vincent er was voor de kinderen. Tweede kerstdag ben ik dus even een uurtje bij mijn ouders geweest en in de avond hebben we lekker gegeten. En ja.. dat was het eigenlijk al haha. De meest kale kerst ooit, maar ik vierde het wel met de liefste mensen die ik ken

Hoe was jouw kerst dit jaar?

Reacties

  • Gereon

    Mijn kerst was dit jaar in tegenstelling tot andere jaren een rustige. Normaliter heb ik het tot Kerts heel druk met workshops. Dat december werk is weggevallen in 2020. Ja door corona. En met Kerst was het voorheen een behoorlijke planning voor twee dagen. Bezoek moeder, eten bij vadeer en zijn vriendin, op bezoek bij schoonouders. Niets van alles dit jaar. Mijn vader wilde vanwege gezondheid niet dat ik kwam, mijn moeder is dit najaar overleden, dus daar ook geen Kerst. Het werd een rustige toestand, die me wel beviel, maar het gemis blijft groot.

  • Naomi

    Zo herkenbaar dat je vooraf helemaal niet het gevoel had dat de Kerst eraan zat te komen. Gelukkig heb je toch kunnen genieten van de rustige dagen. Ik miste de familie dit jaar. Wel mensen gezien, maar niet met z’n allen bij elkaar. En ja, voor wat nu mocht, was dit fijn, maar ik hoop echt op volgend jaar weer een heel huis vol lieve mensen.
    Onlangs geplaatst door Naomi: 2020 in beelden ~ polderplaatjes

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.