ZELF HAREN VERVEN: OEPS, WAT GING ER MIS?
26 apr 2021 Beauty Haarverzorging 3

ZELF HAREN VERVEN: OEPS, WAT GING ER MIS?

Wie mij volgt op instagram weet dat ik onlangs zelf mijn haren heb geverfd. Spannend, want voor mij is het jaren geleden dat ik dit voor het laatst deed. Zelf ga ik eens in de zoveel tijd naar de kapper om highlights te zetten. Toch was ik nu eens nieuwsgierig om het zelf eens te doen! Ik vertel over hoe dit mij is bevallen, hoe het resultaat niet was wat ik verwachtte en hoe ik dit heb opgelost!

WECOLOUR

Ik heb mijn haren geverfd met de haarverf van WECOLOUR. Zelf mijn haren verven sprak mij nooit aan, totdat ik hoorde over deze haarverf. Deze haarverf is namelijk zonder ammonia, PPD, siliconen en resorcinol, en mét natuurlijk verzorgende ingrediënten, zoals Argan olie en calendula extract. Daarnaast was ik ook best verrast over de prijs. Je betaalt namelijk € 19,95 inclusief verzendkosten voor één pakket haarverf. Wanneer je een abonnement zou nemen, betaal je nog minder. Voor één pakket haarverf is de prijs €16,95 i.p.v €19,95. Bij twee pakketten gaat de prijs naar €15,95 per pakket en bij vier pakketten betaal je €13,95 per stuk. Ik vind dat echt heel erg netjes qua prijs voor haarverf met zulke fijn ingrediënten.

De haarverf van WECOLOUR beloofde mij veel goeds, dus was ik extra benieuwd om dit uit te proberen. Ik koos voor de kleur 9.0, natuurlijk licht blond.

Zelf haren verven

Het verven an sich ging heel erg makkelijk, de handleiding is duidelijk en ik ging al snel aan de slag. Wat mij direct opviel bij het mengen van de verf, was dat er niet zo’n heftige geur vanaf kwam, dat is fijn. Ik heb weleens eerder bij andere merken gehad dat de geur echt op mijn longen sloeg. Hierbij dus niet het geval en alleen dat vind ik al een pluspunt.

Ik liet de verf een half uur intrekken, spoelde het uit en ging slapen. Ik fohn mijn haren nooit, dus ik besloot om lekker te slapen en de volgende dag het resultaat te bekijken.

Oeps, wat ging er mis?

Toen ik de volgende dag direct in de spiegel keek, moest ik wel heel even goed kijken. Mijn haren leken wel geel en in de zon kwam er een rode gloed vrij. Oeps. Dit was niet wat ik had verwacht. Omdat ik mij afvroeg of ik wellicht iets verkeerd had gedaan met het verven van mijn haren besloot ik om contact op te nemen met WECOLOUR. Ik vond het even spannend om dit te doen, maar ben zo blij dat ik dit gedaan heb! Ik werd namelijk heel goed geholpen en na een gesprekje kwam ik erachter dat ik eigenlijk zelf voor de verkeerde kleur heb gekozen. Die conclusie trok ik overigens zelf hoor. Ik kwam er namelijk achter dat het blonde wat ik normaal in mijn haren heb, asblond is. En dat is toch net iets anders dan blond. Daarnaast bleek ik zo veel warmte in mijn haren te hebben dat dit nu met het verven eruit was gekomen. Mocht je nieuwsgierig zijn hoe dit eruit zag, in de volgende vlog laat ik dit zien: zelf thuis haar verven.

Zo werd het opgelost!

Maar.. geen probleem. Ik kreeg een nieuw pakketje opgestuurd. Dit keer de kleur 10.11, Licht asblond. Ik mocht dit als toner gebruiken (aanlengen met water en 15 min laten zitten) en dan zou ik zien wat het zou worden. Voordeel van een toner is dat dit het haar niet aantast.  Wederom kon ik het resultaat de volgende ochtend bekijken. En wat bleek: de gele en rode gloed was er uit, maar het was nu een flink stuk donkerder. Omdat ik het toch net iets lichter wilde heb ik hierna nog een enkele keer een toner gebruikt met de kleur 10.01. En toen: toen was het goed! Hieronder het resultaat. De bovenste foto in het licht, en de foto daaronder is binnen genomen.

Zoeken naar de juiste haarverf

Het was dus echt even zoeken naar de juiste verf voor mij. Maar ik denk dat dit niet vreemd is wanneer je het haar voor het eerst zelf verft. De kapper weet immers exact welke kleur zij moet gebruiken, en met verf voor eigen gebruik kan het gewoon even zoeken zijn. Daarnaast leerde het internet mij dat zelf je haren blonder maken, heel erg lastig is. Zelf was ik er gewoon van uit gegaan dat wanneer ik voor blond koos, mijn haar gewoon blond zou worden. Naïef gedacht dus haha. Mijn tip is dan ook om altijd om advies te vragen. Mijn ervaring met WECOLOUR is ook dat dit gewoon kan en zij je hierin kunnen adviseren.. Wanneer je naar de drogist gaat, is dit toch al heel anders.

Alhoewel ik in eerste instantie wel een heel klein beetje schrok van het eerste resultaat, ben ik nu heel tevreden. Zoals ik eerder ook schreef, het is even zoeken naar de juiste kleur dat bij je past. Maar: wanneer je deze hebt gevonden, is het alleen maar heel makkelijk en fijn om zelf te doen!

Mijn haar werd zo zacht!

Wat ik ook nog heel belangrijk vind om te benoemen is dat ik ontzettend verrast was, en ben, over hoe verzorgend de haarverf van WECOLOUR is. Na de eerste keer verven kon ik bijna niet van mijn haar afblijven, zo zacht! Nu vind ik het al lastig om van mijn haar af te blijven haha, maar nu was het nog veel lastiger. En wat ik ook opvallend vond, is dat mijn haar gewoon direct goed viel. Vrijwel altijd wanneer ik van de kapper kom, valt mijn haar heel slapjes langs mijn gezicht en duurt het minstens een paar dagen dat het weer een beetje “normaal” zit. Dat was nu niet het geval! En daar werd ik heel blij van!

Wanneer je zelf thuis je haar wil verven, kan ik oprecht de haarverf van WECOLOUR aanbevelen. Niet alleen omdat ze mij zo goed geholpen hebben, maar ook om de prijs, het feit dat zij bereid zijn om te helpen, én omdat mijn haar zo ontzettend fijn aanvoelde na het verven! Wanneer je niet tevreden bent over het haarverf of de kleur, krijg je je geld terug, of mag je een andere kleur proberen. Zoals ik al vertelde heb ik op de haarverf absoluut niets aan te merken! Wat betreft de kleur, vind ik het heel fijn dat ik na het zoeken van contact direct een nieuwe opgestuurd kreeg. Nieuwsgierig geworden? Klik voor een kleuradvies op maat op de volgende link: kleuradvies

Tot slot nog een leuke KORTING welke je kan gebruiken via de website van WECOLOUR! Een speciale Koningsdag korting twv € 5,– welke alleen vandaag en morgen (26 en 27 april 2021) geldig is. De code is: Koning5

Verf jij je haren zelf? Of laat je het door de kapper doen?

Reacties

 • Tamara

  Wat handig! Ik wist inderdaad dat als je blonder wil er eigenlijk maar één oplossing is en dat is blonderen. Maar ik vind je kleur nu echt super mooi en natuurlijk. De prijs van deze verf valt me ook heel erg mee, zeker omdat het geen ammonia in zit. Ik ben wel nog benieuwd hoelang de verf mooi blijft, of dat nog verschilt met het verven bij de kapper.
  Onlangs geplaatst door Tamara: How to: goud en zilver combineren

 • Rachel Kromdijk

  Ik heb altijd mijn eigen haren geverfd, maar sinds ik het laat highlighten doe ik het niet meer zelf. Maar ik hoef er nu ook veel minder aan te doen, dus dat is goud! Klinkt als een super fijn resultaat.

 • Hilde

  Door die foto met de filter zie ik het nog niet goed hoe je haar nu is 😛 Ik laat het door de kapper doen, 2x per jaar wat high lights, vind dat toch het mooiste resultaat geven.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.