Yvette doet de opleiding tot HORMOONCOACH
19 jun 2020 Gezondheid Lifestyle Mama 4

Yvette doet de opleiding tot HORMOONCOACH

Zoals velen kwam ik 15 maart door de Cornona crisis thuis te zitten. Ik werk als groeplesdocent op een sportschool, en aangezien alle sportscholen dicht moesten kwam ik volledig thuis. Heel lang heb ik mij ergĀ rot gevoeld, ik wilde gewoon werken (voordeel dat het werken niet als werk voelt šŸ˜‰) Mensen motiveren en helpen om hun doelen te bereiken, maar ook de gezellige kletsmomenten miste ik erg.

Opleiding tot Hormooncoach

Door deze Corona periodeĀ ben ik ook na gaan denken. Stel dat het weer gebeurt, stel dat het nog tot volgend jaar zou duren. Eens is die buffer dan ook op. EnĀ wat ook mee speelde in mijn gedachten: “wat als ik straks 60 ben en geen les meer KAN geven”. Ik geef vrij actieve lessen dus laten we eerlijk zijn, die kans is groot.

Maar: wat wil ik dan gaan doen? Dat het iets met mensen helpen werd stond vast, ik ben een echt mensen mens. Heerlijk gezelligheid om mij heen te hebben, daar haal ik energie uit.Ā  Toevallig zag ik op facebook een nieuwe opleiding bij opleiding2000 voorbij komen: Hormooncoach! Het trok gelijk mijn interesse. Toen ik zag dat de opleiding al snel zou beginnen, en geen jaren duurt was ik om. Nu hoor ik jullie denken: “wauw moet je daar niet iets langer over na denken”?

Waarom hormooncoach?

De reden dat ik zo snel zeker wasĀ dat ik deze opleiding wilde doen: zelf heb ikĀ ontzettend last van mijn hormonen. Vanaf mijn 15ewas ik aan de pil, en had toen veel migraine klachten, maar ook stemmingswisselingen en het niet lekker in mijn vel zitten. Toen wij in 2013 besloten om te kijken of wij kinderenĀ mochten krijgen, voelde ik mij een heel ander mens. Veel vrolijker , minder hoofdpijn en lekker in mijn vel. Wat een verademing!! Na de 2ezwangerschap besloten we dan ook dat ik niet meer aan de pil zou gaan. Het verschil was zo groot , dat wilde ik graag zo houden. Het enige wat helaas bleef was de migraine. Het is dan meestal meerder dagen en ik houd niets binnen. Verre van ideaal, zeker met 2 jonge kinderen. Misschien wel het ergste van alles: het komt iedere maand weer terug.

Dit was voor mij een reden dat ik meer over hormonen wil weten. Hoe hormonenĀ werken, en hoe krijg je deze weer in balans! Hormonen kunnen heel veel in de war brengen , en spelen een rol bij heel veel klachten. En hoe mooi is het dan dat ik mensen mag helpen om weer fijn in hun lichaam te zitten.

Tijdens mijn opleiding ga ik jullie meenemen in mijn duik tussen de hormonen en hoop jullie bruikbare en fijne tips te kunnen geven. Duiken jullie mee?

Liefs Yvette

Over Yvette

Ik ben Yvette, 30 jaar en getrouwd met Mitchel.
Samen hebben wij een dochter van 6 Aubree en een zoontje van 4 Tibbe.

Door dat ik zelf last heb van hormonale migraine en af en toe een grote hormoon bom kan zijn heb ik besloten om de opleiding tot hormoon coach te volgen.
Als gastblogger van Twinkelbella ga ik jullie meenemen in mijn opleiding tot hormooncoach, en hoop ik goede en bruikbare tips met jullie te kunnen delen.
Want iedereen verdient het om (weer) fijn in haar vel te zitten!
Ik heb er erg veel zin in, hopelijk tot snel!

Veel liefs Yvette

Reacties

 • Naomi

  Wat dapper zeg, om dan te gaan ‘omscholen’. Ben benieuwd naar je artikelen; lijkt me echt een boeiende, leerzame opleiding!
  Onlangs geplaatst door Naomi: Op de gang

  • Yvette

   Dank je wel! Het is super interessant voelt als een hele goede keuze!

   Hoop snel meer met jullie te kunnen delen!

   Liefs Yvette

 • Lieke van Veen

  Lijkt me super handig om daar meer over te leren en zo mensen te kunnen helpen.
  Heel veel succes met de opleiding!

  • Yvette

   Dank je wel! Ja heb er ook heel veel zin in om mensen te helpen! Niets zo vervelend als niet fijn in je vel zitten !

   Liefs Yvette šŸ’ƒšŸ¼

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.