Weekend weg met een baby
20 jul 2018 Mama Travel 0

Weekend weg met een baby

Een weekend op stap met een baby. Het lijkt een hele onderneming. En dat is het ook haha! Nee hoor, het is heerlijk om te doen en om op deze manier samen te zijn. Onlangs gingen ik met mijn vriend en baby een eerste weekend weg en deel ik onze ervaring!

Mysteriepark

In mei hadden wij anderhalve week vakantie. Het leek ons leuk om hier eens gebruik van te maken en op stap te gaan met ons drieën. Uiteindelijk besloten wij om een weekendje naar Center Parcs te gaan. Via een site hadden wij een mysterypark geboekt. Vijf dagen voor vertrek krijg je te horen in welk park je komt te zitten.

Wij gingen naar de Eemhof! Voor ons lekker dichtbij. Toen mijn vriend en ik 1 jaar samen waren, hadden wij dit gevierd met een weekendje weg, en toen gingen wij hier ook naartoe. Wij wisten hierdoor al dat het zwembad daar heel gaaf en mooi is!

Een weekend weg

Wij gingen een weekend, alleen Jason had wel een eigen trolley en een tas nodig waar al z’n spullen in moesten. Voor een baby moet je toch best veel meenemen! De auto zat tot de nok vol, maar het paste allemaal prima. Wij waren op tijd van huis gegaan zodat we nog een beetje konden rond wandelen op het park.

Wij hebben ook lekker op terras gezeten in het zonnetje en wat gegeten. Rond 15:00uur was het huisje klaar en konden wij erin. Heel eerlijk vond ik het huisje erg gedateerd. Er waren wat dingetjes mis met het huisje dit hebben wij wel aangegeven en werd wel gelijk verholpen.

Wij hebben vooral veel gezwommen daar, heerlijk was dit! In de ochtend deden we het rustig aan en na het ochtendslaapje gingen we richting het zwembad. Jason heeft al een keer eerder gezwommen, maar sinds het babyzwemmen was het er niet meer van gekomen.

We hebben voor Jason een gele babyfloat, hier kan je een baby in doen om vervolgens lekker mee te dobberen. Geweldig vond hij dit. Het was erg genieten om te zien dat hij het zo leuk vond. En ja, ook voor het zwemmen was er veel nodig om mee te nemen. Wij wilden Jason eerst in de draagzak meenemen, maar het was best een eind lopen naar het zwembad en de tassen waren ook aardig zwaar. Daarom hebben wij de wandelwagen maar meegenomen en daar alles in gedaan.

Bij Center Parcs kan je makkelijk de wandelwagen kwijt, alleen de kans dat er iets gestolen wordt, is wel aanwezig. Bij de receptie konden wij een slot kopen, zodat je de wagen kon vast maken. Dit hebben wij maar gedaan, omdat we het niet wilden riskeren dat onze Joolz werd meegenomen.

Groot omkleedhok

Het ideale aan de omkleed hokjes is dat ze voor de mama’s en papa’s een grotere omkleedhok hebben. En voor de baby’s en kleine kindjes hebben ze daar ook een aankleedkussen! Ik zag het al voor mij, dat ik hem op de grond moest aankleden of iets. Het is even zoeken wat je dan als eerste doet haha. Ik begon met Jason om z’n zwemluier en zwembroekje aan te doen en wanneer hij klaar was, lette mijn vriend even op zodat ik mijzelf kon omkleden.

Op naar het zwembad: zelf hadden wij voor Jason eten en drinken meegenomen zodat wij het hem daar konden geven. Wat ons opviel is dat ze overal boxen hadden staan voor de kindjes, super handig! Wij zochten vaak een tafeltje op naast een box, zodat als het nodig was Jason er even in konden zetten.

Wat nu wel anders is nu we een kindje hebben is dat je niet meer samen van de glijbanen af kan haha. Maar Job die vermaakte zich prima alleen. Het babybadje was ook erg in trek, Jason wil dan vaak alle waterstraaltjes pakken, te schattig. Zelfs het golfslagbad vond hij eigenlijk wel prima. We bleven dan wel helemaal aan de andere kant zodat je een beetje de golfen meekreeg.

Na een ochtend/ middag zwemmen en we weer terug naar het huisje gingen was Jason zo moe.Wij liepen letterlijk net het zwembad uit, en voordat ik het wist sliep hij al in de wagen. Verder hebben wij lekker gegeten bij restaurantjes en vooral ook veel gewandeld. Hele mooie omgeving daar. En aangezien het van ons huisje 15 minuten lopen was naar alles, moest je wel wandelen haha.

Wij hebben een heerlijk weekend gehad en dit is zeker voor herhaling vatbaar 😊

Hoe was jullie eerste keer weekend weg (of vakantie) met een baby? Tips nog misschien? Ik ben heel erg benieuwd en lees het graag terug in de comments!

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 32 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Inmiddels is Stephanie in blijde verwachting van haar tweede kindje (een meisje!). Stephanie neemt je mee in haar wereld van haar zwangerschap,de veranderingen in haar leven, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.