Sophia Lenora: 1 week oud!
5 jun 2015 Mama 14

Sophia Lenora: 1 week oud!

Vorige week vrijdag zaten Vincent en ik in het ziekenhuis en werd er besloten dat onze dochter geboren mocht gaan worden! Eigenlijk stond de keizersnede gepland voor maandag 1 juni maar onze dochter besloot om eerder te komen. Een uitgebreider blogje over de bevalling (keizersnede) zal nog volgen. Nu eerst een blogje over onze dochter die al een week oud is! Ook zal ik nog een stukje persoonlijk vertellen hoe het met mij en ons gezinnetje gaat.

Vrij plotseling werd er vorige week vrijdag besloten om Sophia toch met een keizersnede te gaan halen. Wel had ik al een aantal dagen weeën en zat het er aan te komen. Nu zijn we een weekje verder en is ons meisje al even bij ons.

Ziekenhuis

Na de keizersnede vrijdag zijn we een aantal dagen in het ziekenhuis gebleven. Sophia is veel kleiner dan ze hadden verwacht, en ze heeft een enorme bos haar! De eerste dagen is Sophia goed in de gaten gehouden door de kinderarts. Dit ivm medicijngebruik van mij. Ik vond het trouwens wel heel even schrikken toen Sophia uit mijn buik werd gehaald en maar niet wilde huilen. Ze is toen gecontroleerd en alles zag er verder goed uit. Wat ons wel opviel was dat Sophie heel veel trilde, gelukkig is dit de laatste dagen wat minder.

Sophia

Borstvoeding

De borstvoeding kwam erg goed op gang. Te goed zelfs 😉 Wel een erg fijn iets aangezien het bij Senna allemaal veel moeizamer ging. Dit keer ging het allemaal heel gemakkelijk. Sinds gisteren is Sophia iets afgevallen en moet ik daarom om de twee uur voeden. Omdat ik zo veel melk heb komt ze maar moeilijk bij de echte goede melk, door vaker te voeden zal dit moeten verbeteren.

Sophia!

En tjah.. Sophia zelf.. Ze is heel lief, schattig, klein en mooi. Wij zijn heel trots op haar! Senna heeft erg moeten wennen en had er in het begin niet zo heel veel oog voor. Inmiddels vindt hij het steeds leuker worden en zoekt hij haar steeds vaker op om te knuffelen. We laten het ook lekker aan hem over en forceren niks.

Persoonlijk

De kraamweek is voorbij en zoals ik eerder ook al wel aan mensen om mij heen vertelde; geen roze wolk. Maar ik moet zeggen dat ik die ook niet meer had verwacht. Ik ben heel dankbaar dat het zo goed gaat met Sophia en dat ze gezond is maar het is niet zo dat ik mij nu zo na de bevalling opeens beter voel. Ik ontplof natuurlijk van de hormonen momenteel dus dat helpt ook niet mee. Vanuit het ziekenhuis heb ik (nieuwe) slaapmedicatie meegekregen omdat dit niet meer lukte. Wat vreselijk kan je je dan voelen. Ik krijg veel de vraag waarom ik niet gewoon stop met borstvoeding zodat de hormonen zullen afnemen. Helaas ligt het niet zo gemakkelijk, en daarnaast heb ik het advies gekregen om juist borstvoeding te geven. Ook moet ik heel eerlijk zeggen dat ik de gezondheid van Sophia op dit moment het allerbelangrijkste vind, zij gaat voor alles.

Nog even een klein berichtje voor vrienden en familie: geboortekaartjes zijn nog niet klaar. We hadden deze week iets anders ingeschat en daarom nog geen tijd ervoor gehad. Maar het zal zeker komen.

Bedankt voor het lezen maar weer en veel liefs,

handtekening-saskia

Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Anouk

  Wat gaat een week snel voorbij zeg! Het is een prachtig plaatje die dochter van jullie

 • Sylvie

  Wat een plaatje. En wat mooi en eerlijk geschreven. Volgens mij doe je het keigoed!

 • Amy

  Lieve Saskia, je doet het volgens mij supergoed. Roze wolk of niet, doe wat voor jou goed voelt. Jullie hebben in ieder geval een prachtige dochter! Geniet ervan!

 • Iris | Todayslipstick

  Wat een prachtig meisje hebben jullie met inderdaad veel haar! Ik hoop dat je je snel wat beter voelt!
  Liefs, Iris

 • Nicole

  Het is wat met die nasleep he. Echt heel lastig en natuurlijk ga je eerst voor Sophia.. Maar jezelf niet helemaal wegcijferen he!

 • Loes

  Een week al weer, wat gaat het snel. Ze is een plaatje en heerlijk dat ze zo gezond is!

 • Laura - Dagelijkse hap

  Wat gaat de tijd snel!! Geniet van alle momenten 🙂

 • Carlijn | Copy & Beauty

  Een weekje oud alweer, hoera! Prachtige foto van jullie samen, wat ligt ze er zoet bij. Het lijkt me best pittig om om de twee uur te moeten voeden, maar ben blij voor je dat het lukt en juist zo goed gaat met voeden. Ik kijk uit naar je blog over de bevalling/keizersnede… kan ik me voorbereiden 🙂

 • linda

  Wat een spannende tijd is het toch! Ergens had ik wel gehoopt dat je opeens op een roze wolk zat, maar het is heel begrijpelijk dat jou lichaam langzaam aan moet veranderen. Ik hoop dat je snel beter gaat slapen, daar knap je al zoveel van op! Dan kan je ook weer meer aan 🙂 Fijn om te lezen dat het met de kleine meid goed gaat en wat heeft ze een prachtige bos haar! <3

 • Iris

  Voor je het weet is ze alweer een jaar…

 • Manon

  Wat een leuke update om te lezen en wow wat gaat een week snel voorbij!

 • Bregje

  Wat leuk dat je ff een update deelt. Ik hoop dat je je stap voor stap wat beter gaat voelen. Fijn dat Sophia het zo goed doet 🙂 xx

 • wen

  Ik herken zo goed wat je zegt! Dat had ik na de ks van me zoon ook. Roze wolk? Eh wat…? Gelijk het gevoel dat het je kind is? Eh nee..? Moe van de bv die niet goed op gang wilde komen?? Nu 20wkn zwanger en moet gaan bedenken ks of niet. Blij te lezen dat jou bv wel goed op gang is gekomen. En het is echt vermoeiend, maar bedenk je wel dat je mooie meid pas 1 week oud is en dat je nog 1 week heel rustig moet doen vanwege je litteken en dergelijke.. Het word echt wel beter meid! Je weet wat voor liefde je voor je kind zal gaan voelen en dan ben je dit compleet vergeten! Sterkte x

 • Josan

  Van harte gefeliciteerd met je dochtertje!!! Wat een bos met mooie haartjes 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv