Op reis zonder kinderen (heerlijk!)
22 nov 2017 Mama Travel 5

Op reis zonder kinderen (heerlijk!)

Op reis zonder kinderen. Het is inmiddels iets dat ik regelmatig gedaan heb maar wat toch ook wel een dubbel gevoel geeft. Aan de ene kant is het heerlijk om eens een nacht fatsoenlijk door te slapen, aan de andere kant vind ik het toch altijd erg spannend. Stel dat er iets met de kindjes gebeurt als ik er niet ben?

De eerste keer dat ik zonder de kinderen sliep was toen ik eens alleen in een hotel sliep (lees ook: een nacht weg zonder gezin). Ik vond het heel moeilijk om zo van mijn gezin weg te gaan, alleen op dat moment was het gewoon even goed zo. Daarnaast was ik zo dicht bij huis (een hotel een paar straten verderop ;)) dat er niet heel veel geks kon gebeuren.

Naar Berlijn

Ongeveer een jaar later vertrokken Vincent en ik voor een lang weekend naar Berlijn voor de Marathon. En toen had ik toch best even de kriebels. Sophia was destijds nog zo klein, hoe zou zij het vinden zo zonder mij en Vincent? Stel dat er iets gebeurt met Vincent en mij, dan zijn de kindjes alleen. Dit zijn dingen waar je liever niet aan denkt, maar waar ik wel aan denk. Nadat wij eenmaal de kindjes hadden weggebracht  naar familie en wij op weg ware naar Berlijn voelde ik mij steeds rustiger worden. Uiteindelijk hebben wij overigens een heerlijk weekend gehad in een prachtig hotel, en kwamen we veilig weer thuis.

zwitserland

Klimmen in Zwitserland

Ongeveer een half jaar hierna was het weer tijd voor een klein reisje. Naar Zwitserland dit keer! En ja raadt het al natuurlijk: ook dit vond ik een dingetje. We gingen namelijk een top beklimmen en stel dat er iets zou gebeuren onderweg? Natuurlijk is er niets gebeurd, maar op de een of andere manier denk ik altijd: wat als. Maar goed, Vincent en ik waren wat langer weg dit keer, van donderdag tot en met maandag, en de kindjes sliepen veilig bij familie. Dit is denk ik ook direct dé beste tip die ik kan geven wanneer je als ouder op reis gaat. Zorg dat je oppas voor de kinderen hebt waar jij je veilig bij voelt. Voor ons is dit familie, bij hen weet ik zeker dat het goed gaat met de kinderen.

Na ons reisje in Zwitserland werd het weer tijd voor de Marathon in Berlijn. Met alle aanslagen in mijn achterhoofd vind ik het altijd lastig. Waar ik toch wel het meeste last van had was onze laatste reid naar Disneyland Paris. Ik had hier onwijs veel zin in en keek er enorm naar uit (oh en wat was het ontzettend fantastisch!!!). Toch had ik altijd in mijn hoofd dat ik niet naar Parijs wilde vanwege alle ellende die zich daar heeft afgespeeld. Twee avonden voor ons vertrek ben ik echt beroerd geweest. Ik weet dat het misschien gek is, maar het gevoel is er wel. Ik denk ook zeker dat het te maken heeft met het feit dat ik net een zware depressie (prenatale depressie) achter de rug heb en soms gewoon bang ben dat al het geluk dat ik nu heb niet lang mag duren. Is dit gevoel misschien herkenbaar voor mama’s?

Op reis zonder kinderen

Om even terug te komen op de titel: het is heerlijk om op reis te gaan zonder kinderen. Voor mij persoonlijk brengt het wel wat zorgen met zich mee, maar dat het fijn is kan ik niet ontkennen. Wat dat betreft ben ik weleens jaloers op de nuchterheid van Vincent. Die roept alleen maar dat hij het heerlijk vindt zo zonder kids haha. Voor het komende jaar staan er ook weer wat reisjes op de planning. De (gezonde) spanning die ik hiervoor voel, zal denk ik ook wel blijven. Ik ben heel benieuwd of andere mama’s mijn gevoel kennen! Laat je reactie achter in de comments, ik ben heel erg benieuwd!

Ga jij weleens op reis zonder kinderen?

Reacties

 • Claire

  Ik heb dat gevoel precies zoals jij het omschrijft!! Wat als er iets met ons gebeurt?? En met al die aanslagen overal 😝😝
  En dan zitten wij ook nog met onze jongste dochter die zomaar van het ene op het andere moment met de ambulance afgevoerd kan worden, niks van te zeggen wanneer dat komt.
  Dus helaas nog nooit gedaan, al lijkt het me stiekem ook best wel een keer lekker, al is het maar 2 dagen…
  Wie weet ooit…

 • Gerdi - Blond&Bruin

  Wij moeten nodig weer eens een weekendje met z’n tweetjes weg gaan, het is echt al te lang geleden. Maar ik herken je gevoel en daarom stel ik het ook steeds uit..
  Onlangs geplaatst door Gerdi – Blond&Bruin: Recept | Heerlijke Speltpepernoten

 • zebrazonderstrepen

  wij zijn dit jaar één week gegaan, op huwelijksreis. Het was heerlijk, we hebben hun echt gemist en veel over hun gepraat maar ook veel genoten
  Onlangs geplaatst door zebrazonderstrepen: 25 jaar VTech bloghop: Win een K3 bel- en leer smartphone

 • Christa

  Wij gaan (te weinig) weg zonder de kinderen, naar mijn gevoel. 🤫
  Ik herken je gevoel wel ; dat het geluk niet lang mag duren, heel stom eigenlijk maar kun je niks aan doen denk ik.
  Toch weet ik wel dat het goed is om zo nu en dan even met alleen je partner of alleen weg te gaan!

 • Lilian

  Wij vertrouwen Anna aan niemand toe, dus voor ons is het geen optie. Mijn familie woont ver, dus daar heeft ze nooit gelogeerd. Maar wij werken samen voor onszelf, dus we gaan wel eens een dagje weg, als Anna overblijft. Ook erg waardevol.
  Maar waren de kids niet ontzettend jaloers!? 🤗
  Onlangs geplaatst door Lilian: Over de passie voor haken (van andere mensen)

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv