Vet haar: 5x Last minute tips!
5 mrt 2019 Beauty Haarverzorging 3

Vet haar: 5x Last minute tips!

Vaker heb ik wel verteld over wat voor een hekel ik heb aan vet haar. Ik kan er echt niet tegen en vind het verschrikkelijk. Het ziet er gewoon niet uit en daarnaast lijkt het ook nog eens heel onverzorgd. Ik heb een aantal tips voor je welke vet haar heel snel kan verbergen en verhelpen. Iedereen heeft hiervan ook wel iets in huis, dus het is super simpel en makkelijk met deze vet haar tips!

Droogshampoo

Als eerste natuurlijk droogshampoo. Onlangs ontving ik een mini verpakking hiervan, en ik heb deze direct opgeborgen in mijn toilettas voor de vakantie. Zo handig! De reden dat ik droogshampoo zelf niet standaard gebruik ik omdat mijn hoofdhuid vaak gaat irriteren tot het vervelends toe.

Talkpoeder

Eerder schreef ik hier ook al over: ik ben groot fan van het gebruik van talkpoeder voor vet haar. Zelf gebruik ik het eigenlijk wel dagelijks omdat ik mijn haar niet te veel wil wassen. talkpoeder absorbeert vet en zal ervoor zorgen dat je haar er weer fris uitziet. Daarnaast vind ik talkpoeder heel fijn omdat het volume geeft aan het haar. Het beste is wel om het in te doen voor het slapen. Lees voor meer: de gouden tip tegen vet haar.

Bloem

Iets wat iedereen wel in huis heeft is natuurlijk bloem. Toen ik twee jaar geleden op vakantie ging en geen talkpoeder mee had, heb ik bloem geprobeerd. Werkt ook prima. Het heeft wel minder mijn voorkeur omdat talkpoeder gewoon fijner is.

Een hoge of halve knot

Wat ook ideaal is om vet haar te verbergen (naast een pet bijvoorbeeld) is een hoge knot. Een hoge knot is mooi, maar je zou eventueel ook het bovenste gedeelte van je haar in een knot kunnen binden en de onderkant los laten hangen.

Touperen

Ook touperen is een manier waardoor vet haar veel minder opvalt (kammen tegen de richting in). Gebruik hiervoor een toupeer kammetje, of bijvoorbeeld een borstel. Zorg wel dat je hele plukken pakt en niet kleine plukjes.

Ik hoop dat jullie wat hebben aan mijn vet haar tips! Hebben jullie nog tips? Laat het mij weten in de comments!

Reacties

 • Naomi

  Superhandig! Ik ga altijd voor de optie wassen, maar ik denk toch dat ik droogshampoo ook eens een kans moet gaan geven, nu ik dit lees.
  Onlangs geplaatst door Naomi: “Ze luistert naar me!”

 • Tessa

  Droogshampoo gebruik ik best vaak. Probeer het ook niet zo vaak te wassen.
  Talkpoeder ga ik ook eens uitproberen 😉

 • Joyce - SomedayTodayNL

  droogshampoo is echt mijn lifesaver!
  Onlangs geplaatst door Joyce – SomedayTodayNL: De knop moet om

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.