Tips voor tijdens een lange autoreis (met kinderen)
25 aug 2017 Mama Travel 7

Tips voor tijdens een lange autoreis (met kinderen)

Afgelopen zomer hebben wij voor het eerst een hele lange autoreis gemaakt met twee kleine kinderen. Als eerste zijn zij namelijk naar Zwitserland gereden om vervolgens na verblijf van een week door te reizen naar Italië. Van Italië zijn wij in één keer teruggereisd naar Nederland en ik vond dit best pittig. Veertien uur in de auto met twee kinderen is niet gemakkelijk. Omdat wij vaker langere reizen maken, ook in het binnenland, wil ik graag eens mijn tips hieromtrent delen!

Kleine cadeautjes

Voor onze vakantie stelde ik de vraag op instagram of iemand misschien een tip voor mij had. Hierop kreeg ik heel veel de tip om kleine cadeautjes mee te nemen, en deze te geven tijdens de reis. Voor de lange reis tijdens onze vakantie had ik dan ook voor de kindjes kleine cadeautjes gekocht. Voor Senna had ik bijvoorbeeld een paar hot wheels gekocht en voor Sophia een aantal kleine speelpoppetjes. Het was voor beiden een groot succes en ze waren hier ook wel even zoet mee.

Tablet

Eigenlijk is dit iets dat wij nog nooit hadden gedaan tijdens een reis. Alleen toen ik mij bedacht hoe ik onze twee kinderen tijdens een lange reis moest vermaken, kwam er al snel de tablet in mij op. Wij hebben er één waar de kindjes zo heel af en toe op mogen. Speciaal voor de reis hadden wij er een aantal films op gezet. Dit is zo goed bevallen dat ik heb besloten het mijzelf niet meer lastig te maken, en ook gewoon voor lange reizen in het binnenland de tablet te gebruiken. Onlangs maakte ik kennis met Online.nl waarmee er overal in Nederland waar je maar wenst, televisie gekeken kan worden op bijvoorbeeld de tablet of de smartphone. Zo zijn de kindjes niet gebonden aan een aantal films, maar kunnen zij, wanneer wij reizen binnen Nederland, gewoon televisieprogramma’s onderweg kijken.

Interactieve tv van Online.nl

Online.nl biedt televisie, telefonie en internet aan. Er kan gekozen worden uit verschillende pakketen,  waaronder het alles in 1 pakket. Dit pakket is het meest voordelig en daarnaast ook erg overzichtelijk omdat alles op 1 factuur vermeld staat. In dit pakket vindt je zowel internet, bellen én interactieve tv. Een aantal voordelen van Interactieve tv van Online.nl zijn dat je overal in Nederland, en op al je schermen, tv kan kijken. Zelfs als je bijvoorbeeld naar de camping gaat, of een dagje naar het strand kan je daar je favoriete programma’s bekijken! Daarnaast kunnen er afleveringen opgenomen en teruggekeken worden. Handig wanneer je, net als ik, regelmatig met kindjes een lange reis maakt. Zoals ik al wel vaker heb vertelt woont onze familie in Twente, wat een behoorlijk eind rijden is. Voor ons is de app daarom ideaal! Wij hebben onlangs zelf de app mogen uitproberen en ik moet zeggen dat deze heel gemakkelijk in gebruik is. Het overzicht van programma’s is heel duidelijk en daarnaast wijst vrijwel alles zich vanzelf. Om de app te downloaden klik je op de volgende link: Online.nl App Voor meer info en het eventueel afsluiten van een abonnement kan je terecht via volgende link: Abonnement Online.nl

Speelgoed

Naast de kleine cadeautjes die ik eerder noemde nam ik ook wat speelgoed mee tijdens de reis.Wanneer wij in het binnenland een lange reis maken neem ik dit ook altijd mee. Ik laat de kindjes iets kleins uitzoeken wat zij mogen meenemen. Voor mijn zoon van vijf jaar oud is dit vaak een autootje of iets van lego dat hij in elkaar heeft gezet. Voor mijn dochter is het vaak een knuffel of een speelgoed laptop.

Eten

Eten meenemen tijdens een reis is heel erg belangrijk. Voor mijn kinderen is dit in ieder geval onmisbaar. Ik laat hen vaak ook iets uitkiezen dat ze heel erg lekker vinden zodat ze er ook echt naar uitkijken. Ook een gesneden appeltje of een geschilde mandarijn in een bakje vinden de kinderen altijd erg leuk en lekker.

Rijden in de nacht

Tijdens onze heenreis naar Zwitserland vertrokken wij aan het einde van de dag, wat betekende dat wij de avond en een stuk van de nacht reden. Voorafgaand aan onze reis hadden wij een bruiloft. Dit betekende dat de kinderen al goed moe waren tijdens de reis. Na het stoppen bij een restaurantje om 20.00 uur vielen zij dan ook al snel in slaap. Af en toe werd mijn dochter wakker maar sliep zij vrij snel weer. Op de terugweg werkte het overigens helemaal niet, en waren de kinderen om 22.00 uur nog steeds wakker . Het hangt dus misschien ook maar net af van het moment en de situatie.

Dekentjes

Ook al was het zomer, en vrij warm: wij namen toch een aantal dekentjes mee voor de kinderen. Ik weet zelf als kind nog dat ik het heel fijn vond om tijdens een reis te kunnen liggen onder een deken. Daarnaast is mijn dochter verzot op haar dekentje en was deze ook echt onmisbaar. Voor mijn zoon namen wij ook zijn kussen mee. Absoluut een aanrader zodat de kinderen fijn kunnen liggen tijdens een reis.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van mijn tips vinden en of je deze misschien zelf ook toepast tijdens een lange reis. Mocht je nog een toevoeging hebben lees ik dit ook heel graag terug in de comments!

Dit artikel is een samenwerking. Bedankt dat je dit artikel hebt gelezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan

Reacties

 • Yvonne

  Zo herkenbaar dit. Wij zijn ook naar Italië gereden deze zomer. Onze kinderen zijn iets ouder, 6 en 3. Zoon houdt erg van rijden en hoor je niet, dochter daarentegen vindt autorijden vreselijk.
  Wij hebben veel gebruik gemaakt van de tablets dit jaar. Veel spelletjes op gezet (ook educatief) en op de dvd schermpjes konden ze filmpjes kijken. Normaal is zoveel uur schermtijd echt een no-go, maar in de auto mochten ze zo lang als ze wilden. We hebben hierdoor toch echt een ontspannen reis gehad. Eenmaal op de locatie hebben ze niet niet meer gevraagd naar de tablet.
  Af en toe stoppen op een leuke plek is ook fijn. Vaak proberen wij iets te zoeken met een speeltuintje erbij. Even glijden of met een bal spelen. Daarna kunnen ze er weer tegen
  Muziek luisteren doen we ook wel. Lekker meezingen met K3, Nijntje en kinderen voor kinderen. Maar daar moet je als bestuurder wel tegen kunnen

  Ik merk dat het wel steeds makkelijker wordt hoe ouder de kinderen worden. En vliegen vind ik ook fijn met kinderen. Maar da’s een ander onderwerp.

  • Saskia Hardeman

   Ja, ik wilde ook graag vliegen, maar mijn man vindt het vervelend als mijn dochter bijvoorbeeld veel huilt. Onderweg op plekken stoppen hebben wij ook gedaan en is inderdaad heel fijn. De tablet ben ik normaal ook niet zo’n fan van maar dit was inderdaad echt een uitkomst!

 • Nicole Orriëns

  Jeetje 14 uur rijden met kleine kinderen lijkt me bijna niet te doen. Maar fijn dat het toch wel goed is gegaan. Zelf zou ik er geloof ik niet eens aan beginnen ; )
  Onlangs geplaatst door Nicole Orriëns: Zo houd ik mijn haar droog onder de douche

 • Hilde

  Ook al verbleven wij altijd in Nederland, ik kan mij de kleine cadeautjes nog goed herinneren. Ik houd niet van lang in de auto zitten dus tegen die tijd dat we misschien een kleintje hebben blijven we lekker op een waddeneiland. Scheelt een hoop stress denk ik.

  • Saskia Hardeman

   De waddeneilanden zijn ook echt heerlijk! Vind ik echt als een vakantie “ver weg” voelen 🙂

 • Anouk

  Wij gaan al jaren met kleine kinderen op vakantie. Ze zijn nu 2 en 4. Mijn tip: gewoon dóen en je van tevoren niet druk maken. Wij hadden dit jaar schermpjes laten inbouwen, maar deze zowel de heen- als terugreis niet nodig gehad. We reizen het liefst savonds en snachts en altijd in 1 keer door. Zo’n 12 tot 16 uur. Oh ja we regelen altijd dat we gelijk bij aankomst in het verblijf kunnen, zodat we niet nog uren hoeven te wachten op plaats van bestemming.

  • Saskia Hardeman

   Ja is ook zo, vaak maak ik mij meer zorgen haha. Wij hadden dit jaar ook geregeld dat ze de sleutel onder de mat zouden leggen, maar ze waren dit vergeten. Dat was niet zo fijn 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.