Zwanger: tips tegen zwangerschapsmisselijkheid
15 feb 2019 Mama Zwangerschap 2

Zwanger: tips tegen zwangerschapsmisselijkheid

Het is misschien wel het meest bekende kwaaltje van de zwangerschap. Namelijk zwangerschapsmisselijkheid. Het kan al beginnen heel vroeg in de zwangerschap en vrouwen kunnen zich hier ontzettend ziek door gaan voelen. Logisch dus dat wanneer je last hebt van zwangerschapsmisselijkheid, dat je hier zo snel mogelijk vanaf wil. Daarom vind je hier de beste tips tegen zwangerschapsmisselijkheid. 

Koekjes

Biscuitjes hielpen mij persoonlijk beide zwangerschappen goed tegen misselijkheid. Ik had er altijd een aantal in mijn tas, en een aantal op mijn nachtkastje.Het valt niet heel zwaar en is net genoeg om toch iets in de maag te hebben. Vaak wanneer ik wakker werd, at ik al een biscuitje en werd de misselijkheid minder. Wanneer ik de misselijkheid weer voelde opkomen nam ik er nog een.

Gember

Ik schreef al eens een artikel waarin ik de voordelen van gember beschreef. Gember heeft namelijk heel erg veel gezondheidsvoordelen waaronder dat het heel erg goed helpt tegen misselijkheid. Je kan het op verschillende manieren gebruiken. Bijvoorbeeld door zelf te raspen en te mengen met warm/lauw water, gember capsules, of door theezakjes met gember te kopen. Aan te raden is om vroeg op de dag al te beginnen met het drinken van gember.

Thee

Niet alleen gember thee is aan te raden tijdens zwangerschapsmisselijkheid. Maar ook gewone thee, of bijvoorbeeld een andere smaak. Zelf was ik echt verslaafd aan de earl grey thee en citroen thee.

Lees ook: extreme zwangerschapsmisselijkheid

Kleine beetjes eten

Zorg dat je altijd iets kleins bij je hebt om te eten wanneer je de zwangerschapsmisselijkheid op voelt komen. Begin bijvoorbeeld de dag al met een klein beetje eten (bijvoorbeeld een banaan) en eet om de een a twee uur een klein beetje.

Koude maaltijden

Bij veel zwangere vrouwen zorgt een warme maaltijd al voor rillingen over de rug. Probeer dan eens koude maaltijden. Zoals een salade of een boterham. Of een lauwe soep of bouillon.

Cola

Sommige vrouwen zweren hierbij. Cola tegen misselijkheid. Net zoals cola ook zou werken tegen misselijkheid bij bijvoorbeeld een griepje. Wanneer je dit wil proberen zorg dan wel dat je de rode fles hebt en niet de light of zero variant.

Tot slot, wanneer niets helpt, en jij je toch zorgen maakt. Raadpleeg altijd een huisarts! Luister vooral altijd naar je gevoel.

Tot zover de meest voorkomende tips. Ben ik iets vergeten of ken jij een tip die mist in dit rijtje? Laat het zeker even hieronder achter in de comments!

Reacties

  • Jolanda

    Vooral de hele dag door eten Is bij mij de oplossing. Ik word er soms niet goed van dat ik niet van huis af kan zonder een eet voorraad mee te nemen.
    Zodra ik honger krijg MOET ik eten anders gaat het binnen enkele minuten mis.

  • Jolanda

    Oh en een biscuitje Is bij mij niet voldoende😅
    Maak er maar een snee brood (of 2)! Van😓

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv