Super Sand Egg
23 mrt 2016 Mama Speelgoed 11

Super Sand Egg

Kinetisch zand is een enorme trend geweest. Of geweest, alhoewel ik er zelf iets minder over hoor, is het nog steeds geweldig speelgoed! Ook bij ons in huize Hardeman was het een enorm succes. Mijn zoontje kon zich uren vermaken met kinetisch zand, een bakje en een plastic mesje.

Kinetisch zand

Je zal er als moeder zijnde vast al van gehoord hebben, of het misschien wel in huis hebben. Kinetisch zand is namelijk ideaal voor als er buiten niet met zand gespeeld kan worden. Kinderen houden namelijk gewoon heel veel van het spelen met zand. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend goed voor de motoriek!

Super Sand Egg

Super Sand Egg

Huis vol zand

Toch vond ik het kinetisch zand dat wij hadden niet altijd even fijn. Mijn huis lag namelijk na het speelplezier helemaal vol met dit zand. Op gegeven moment hield ik daar natuurlijk rekening mee door bijvoorbeeld niet eerst te stofzuigen en daarna pas met het zand te spelen. Maar toch bleef het af en toe een irritatiepuntje, zeker omdat mijn zoontje het zand zo leuk vond dat we het meerdere keren per week uit de kast haalden.

Super Sand Egg

Super Sand Egg

Mijn zoontje was natuurlijk onwijs nieuwsgierig toen er een pakje werd bezorgd met 3 Super Sand Eggs. Ik heb de eieren niet lang dicht kunnen houden in ieder geval haha. Er werd direct druk mee geknutseld en er werden hele maaltijden mee bereid (jaja mijn zoontje maakt soep met zand). En tot mijn grote vreugde zag ik na ongeveer een uurtje nog helemaal geen zand op de grond liggen. Wat blijkt nu: dit zand is zo compact dat het bij elkaar blijft en het niet in losse stukjes uit elkaar valt. Wat mij betreft een heel groot pluspunt!

Super Sand Egg

Daarnaast bevatten alle drie de eieren een verschillend vormpje waarmee je een haasje kan maken. Ik moest mijn zoontje hier wel een beetje bij helpen, maar het resultaat vond hij heel erg leuk. Het ei zelf ging wel kapot na een keer per ongeluk op de grond vallen, maar goed het is dan ook niet bedoeld om op de grond te laten stuiteren ;).

Super Sand Egg

Speelgoed van het jaar

Er zijn drie varianten verkrijgbaar. Namelijk een ei met een kuiken, lammetje of haas. Leuk om te weten is dat Super Sand in 2014 is genomineerd tot speelgoed van het jaar. Wat mij betreft terecht, Super Sand zorgt voor uren speelplezier.

De Super Sand Egg is verkrijgbaar in de speelgoedwinkel voor € 9,99. Ook is Super Sand verkrijgbaar bij Bol.com.

Ps. Mijn collega Ramona schreef ook een review over deze Super Sand Eggs, haar review vind je hier.

Is kinetisch zand bij jou thuis ook favoriet?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

 

 

Reacties

 • Mellanie

  Dat ziet er heel grappig uit! 🙂

 • Leonie van Mil

  Klinkt goed! Ik ben al fan van kinetisch zand, maar dit klinkt beter!

 • simpel, met een snufje liefde

  Ziet er leuk uit! Ik vind het heel leuk spul dat magische zand.

 • Ramona

  Goede review collega!

 • Edith Sofia

  Aah ziet er leuk uit!

 • Bertine

  ah super leuk zeg, helemaal met dat vormpje!

 • Els

  Stiekem vind ik het heerlijk om er zelf mee te spelen bij mijn neefjes ;-).

 • Sofie

  Wij hebben hier super sand en hoh zo super vond ik het niet, de kindjes vinden het leuk maar netjes of vlot opkuisbaar nope … 😉 dat ei ziet er wel tof uit

 • Angelique

  Wat gaaf zeg!

 • Marjolein

  Oh toevallig hadden we het net onder het eten over klei. Ik had silk klei, echt vreselijk want droogt snel uit. Het zand vond ik ook een ramp en gooide ik op een gegeven moment weer weg. Altijd zand in huis dat ik lastig weg kon zuigen. Maar dit lijkt dus de oplossing? Ze vinden het bij mij zo leuk om met zand te spelen!

  • Saskia Hardeman

   Tot nu toe is het bij ons een heel groot succes 🙂 Uitdrogen kan ik niet zo goed beoordelen nog maar ik schat zo in dat dit wel echt lange tijd goed blijft.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.