Stephanie: voorbereidingen voor de baby (+foto’s!)
18 aug 2017 Mama 6

Stephanie: voorbereidingen voor de baby (+foto’s!)

Het is al een tijdje geleden dat jullie een update van Stephanie hebben kunnen lezen maar vandaag is het weer tijd voor een update omtrent haar eerste zwangerschap. Zo zal zij vertellen over de babyvoorbereidingen en hoe het er hiermee voorstaat. Ook vertelt zij onder andere over de babykamer, de naam van de baby en laat zij een aantal foto’s zien! Kijk je mee?

Baby voorbereidingen

Wij zijn met de voorbereidingen voor de kleine al een aardig eind op weg. De babykamer is bijna af, de muur is geverfd, de meubels staan er in, én de kledingkast is goed gevuld met allemaal hele schattige kleertjes.

Toen ik 28 weken zwanger was werden de meubels geleverd. Ik als vrouw dat veel last heeft van nesteldrang, wilde het liefst diezelfde dag nog alles in elkaar zetten haha. Met een paar dagen stonden de meubels er, en ik kon ik beginnen om alles schoon te maken. Na het schoonmaken kwam het leukste gedeelte: namelijk om alle kleertjes te sorteren en in de kast te hangen. Ik ben wel drie keer bij de Hema geweest om extra kledinghangers te halen 😉

Mijn lieve schoonmoeder heeft ook van alles voor ons gemaakt. Zij kan erg goed haken, en dingen zelf maken. Ik vind de babynestjes die je tegenwoordig overal ziet, helemaal geweldig. Zij zocht op hoe dit gemaakt kan worden en samen zijn wij naar de stoffenwinkel geweest om een mooie stof uit te zoeken. Op bovenstaande foto zie je het resultaat. Wij zijn er zo blij mee! Hij ligt nu in de box met wat leuke speeltjes erbij. Zoals jullie kunnen zien zijn wij erg gek op de kleur mintgroen en groen.

Het Geboortekaartje

Het geboortekaartje is ook zo goed als af! Ik moet zeggen dat dit al heel snel gebeurd was. Manlief heeft het een en ander zelf aangepast, en erbij bedacht, en wij zijn er helemaal blij mee. Ik wil alleen voor mijn Engelse familie een aparte geboortekaartje sturen, met daarin natuurlijk het tekst in het Engels. Hier ga ik binnenkort maar eens even voor zitten.

De naam

De naam hebben wij al vrij vroeg uitgekozen. Ergens in week 17 waren wij er al helemaal uit. Wij hoefden er allebei niet lang over na te denken. Wel vroeg ik mij in het begin even af of ik de naam op lange termijn nog steeds leuk zou vinden. Meer omdat wij er zo snel uit waren dat dit wel even in mij opkwam. Maar gelukkig is dit wel het geval haha. Het is grappig hoe iedereen steeds namen opnoemt, en dan hopen dat ze het goed raden haha.

Babyspullen aanschaffen

Wanneer er een kleine ukkepuk op komst is heb je veel nodig. Ik geloof dat wij de meeste dingen al in huis hebben. Wij moeten alleen nog binnenkort op pad voor een babyfoon. Misschien een leuke muziekmobiel voor boven de box, en nog een luieremmer niet te vergeten. Gelukkig hebben we hier nog even de tijd voor.

Kraamzorg intake gesprek

In week 32 hadden wij de intakegesprek met de kraamzorg. Zij kwam in de avond op bezoek, en kon ons veel interessants vertellen over de geboorte en de periode daarna. Zij wilde ook graag even een kijkje nemen in de babykamer, en bestelde direct voor ons de klossen die onder het bed moeten komen. Deze worden in week 35 geleverd. De kraamverzorgster vertelde hoe het straks allemaal in z’n werk gaat, hoeveel uur hulp wij krijgen, en wie er gebeld moet worden wanneer de baby geboren is. Dit laatste mag manlief natuurlijk regelen. Het komt nu wel heel dichtbij allemaal. Zo spannend en ergens toch een gek idee? Dat binnen nu en maximaal 10 weken er een kleine baby is. Ik denk dat ik het pas besef wanneer de kleine er is 😊.

Dit was het weer. Binnenkort kan je een update van mijn zwangerschap verwachten. Tot dan! Liefs Stephanie

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Reacties

 • Frank

  Het kamertje begint heel mooi te worden!! We willen ook een babynestje voor ons tweede kindje, lijkt ons ideaal 😁
  Onlangs geplaatst door Frank: Wat ik anders wil doen bij mijn tweede kind

 • Henrieke Hommersom

  Leuk, dat begint er al op te lijken!
  Het babynestje ga ik ook eens vragen of mijn schoonmoeder die wil maken. 😉

 • Nicole Orriëns

  Wat een lieve schoonmoeder heb jij dat ze dat zelf gemaakt heeft voor jullie. Het is ook nog eens heel mooi geworden.
  Onlangs geplaatst door Nicole Orriëns: 10 basisregels voor schoonmaken in de keuken!

 • Bertine

  wat een mooie meubels! als ik ooit nog zeer zwanger mag worden dan zou ik ook een babynestje maken. zo’n spijt dat ik dat voor Veerle niet heb gemaakt. Lief dat je schoonmoeder dat heeft gemaakt, ga je echt gemak van krijgen!

 • Rachel

  Wat een heerlijke periode. Zo fijn als je weet dat de dingen op orde zijn en het kindje dus bijna kan komen. Hoewel het laatste trimester lichamelijk zwaar is, heeft het wel iets magisch. Geniet er nog even van, al kan het wachten ook wel lang duren.
  Onlangs geplaatst door Rachel: 10 dingen die ik mis aan zwanger zijn

 • Ria

  Weer een super leuke uppdate om het babynestje te maken was ook super leuk om te doen dekentjes te haken lakentjes en omslagdoeken vanaf ik hoorde dat ik oma ga worden ben ik steeds opzoek naar nieuwe dingetjes om te maken ook baby winkels kan ik niet meer voorbij lopen zonder even te kijken of er wat leuks tussen hangt

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv