Stephanie: De pretecho! (met ouders en schoonouders)
19 mei 2017 Mama Zwangerschap 3

Stephanie: De pretecho! (met ouders en schoonouders)

Wij (vooral ik) hebben lang nagedacht of we eventueel een pretecho wilden doen om zo eerder het geslacht te weten te komen. Mijn vriend vond het niet zo nodig, omdat dit ook bekend kan worden gemaakt bij de 20 weken echo. Zelf ben ik geloof ik wel tig keer van mening veranderd haha. Aan de ene kant maakte het mij niet uit of ik het geslacht nou zou weten bij 16 of 20 weken zwangerschap. Maar wanneer ik het al met 16 weken weet, dan kan ik wel lekker baby gericht shoppen. Als vrouw zijnde is dit wel een belangrijk puntje natuurlijk 😊

Een pretecho laten doen

Ook al waren mijn vriend en ik er nog niet over uit wat wij wilden, ik was natuurlijk al wel aan het rondkijken op internet welke bedrijven een pretecho, en een vroege geslachtsbepaling deden. Er zijn best veel opties, zeker bij ons in de buurt. Ik kwam uit bij een praktijk in Amersfoort welke bij de Prénatal in zit. Ik heb verschillende bedrijven naast elkaar gelegd, de kosten, wat je ervoor krijgt en hoeveel mensen er eventueel mee zouden kunnen.

Mensen meenemen bij een pretecho

Je raadt het al.. wij wilden graag mensen meenemen. Van de aanstaande oma’s wist ik dat zij heel graag een keer mee wilden met een echo. Ik had via de site verschillende dagen als optie waaruit gekozen kon worden. Ik had mijn moeder en schoonmoeder gevraagd of zij ook mee wilden gaan. Toevallig konden zij beiden op dezelfde datum, en waren de vaders einde van de middag ook vrij. Uiteindelijk gingen wij dus met z’n zessen richting Amersfoort. Ik wilde er op tijd zijn dus we waren iets eerder vertrokken voor de files. Voor de afspraak konden we nog even een rondje lopen door de Prénatal.

Geslachtsbepaling bij 16 weken zwangerschap

Bij aanvang van de afspraak gaven mijn vriend en ik bij de echoscopist aan dat wij graag het geslacht wilden weten, maar dat wij dit moment heel graag samen wilden delen. Aan haar vroegen wij daarom om het geslacht op een briefje te schrijven. Toen de echo begon, mocht ik gaan liggen en al snel kwam de kleine in beeld op het grote scherm wat voor mij hing. Jeetje, wat was de kleine gegroeid! Wat een verschil met vier weken geleden. Op het moment van de echo was ik die dag precies 16 weken zwanger. Om het geslacht te bepalen is er wel een beetje geluk voor nodig dat de baby goed ligt. En ja hoor, dit was natuurlijk niet het geval. De kleine zat de hele tijd in elkaar gedoken, dus de echoscopist die de echo deed, stelde voor dat ik even een klein rondje zou lopen in de kamer. Ook mocht ik even op en neer springen. Dit in de hoop dat de baby anders gaat liggen. Helaas hielp het allemaal niks haha, nu al lekker eigenwijs!

Een jongen of een meisje?

Ondertussen waren wij al 20 minuten bezig, en was de afspraak eigenlijk al om. Omdat de kleine niet goed lag, stelde ze voor dat we even naar de kantine zouden gaan, omdat er na ons nog een afspraak stond. In de tussentijd had ik veel water gedronken, de trap op en af gelopen en bleef ik in beweging. Een kwartier later mochten wij weer terug komen, en was de kleine goed gedraaid. Dit was een wereld van verschil, en nu kon ze ook eindelijk het geslacht in beeld brengen. Wanneer dit gedaan werd keken wij allemaal de andere kant op zodat niemand kon zien of het een jongetje of meisje was.

De echo was echt super leuk en de ouders hebben genoten! De vrouw die ons hielp deed het heel leuk, legde alles goed uit en nam de tijd voor ons. Wij kregen alle foto’s die ze gemaakt had mee op een USB stick en 2 mooie foto’s uitgeprint op mooi foto papier. De foto’s staan nu met trots in onze buffetkast in de woonkamer. In de avond toen mijn vriend en ik alleen waren hebben wij samen de echofoto’s bekeken waarop het geslacht vermeld stond. Wat het gaat worden houden we nog even voor ons zelf 😉

Tot de volgende keer! Veel liefs Stephanie

Heb jij ook een pretecho gedaan tijdens de zwangerschap?

Doe jij ook mee met de Casper en Emma Winactie?

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Reacties

 • Frank

  Wij hebben een pretecho laten maken, maar hadden het geslacht op laten schrijven en in een envelop laten doen. Die envelop ging naar een kennis die bij de bakker werkt, je raad het al de dag erna werd de taart aangesneden met vrienden… 😆
  Onlangs geplaatst door Frank: Het bevallingsverhaal geschreven door een papa

 • Deborah

  Wij hebben het bij de eerste wel gedaan, het zat in ons verzekeringspakket. Het lukte alleen voor geen meter, meneer lag alle keren helemaal verkeerd. Normaal in de baarmoeder zitten is bij beide jongens een beetje een ding geweest zeg maar…

 • Felicia

  wat leuk om het zo op een briefje te laten schrijven
  wij hebben bij alle drie onze kinderen geen pret echo laten maken maar gewacht tot de 20 weken echo wat het geslacht is en verder in de zwangerschap wilden wij geen pret echo want dan zag je al te veel het uiterlijk en dan vind ik het geen verassing meer persoonlijk .
  nu bij ons vierde kindje hebben we weer gekeken wat het was tijdens de 20 weken echo
  de verloskundige vroeg zelf na dat ze gekeken had of alles gezond was of we het geslacht al wisten en of we het wilde weten
  wij zeiden heel graag en het word een jongetje
  we konden ook niet langer wachten waren super zenuwachtig want na 3 meisjes wilden we ontzettend graag weten of we dit keer een jongetje zouden krijgen

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv