Spelletjes met je baby
17 feb 2016 Mama 6

Spelletjes met je baby

Spelletjes met je baby, ik vond het altijd een lastig iets. Toen mijn zoontje Senna de leeftijd had om een beetje vermaakt te worden merkte ik dat ik het best lastig vond om spelletjes met hem te doen. Een baby kan namelijk niet zo veel en ik had gewoon geen idee. Nu met Sophia merk ik dat ik het helemaal niet meer zo moeilijk vind. We hebben zelfs een favoriet! Vandaag mijn tips!

Speeltips baby

Als eerste de gouden tip voor speeltips met je baby: denk niet te moeilijk. Nee, een baby kan niet voetballen of tikkertje spelen. Maar een baby kan wel heel goed bewegen, kijken en geluidjes maken. Dat zijn dat ook precies de zintuigen die een baby kan gebruiken om spelletjes te spelen.

Bewegen

Mijn beiden kinderen hebben zich altijd heel goed kunnen vermaken door alleen maar te bewegen. Wij hadden in de box bijvoorbeeld een slinger met poppetjes en belletjes. Elke keer als je deze aanraakt gaan de belletjes rinkelen. Vanaf ongeveer anderhalve maand hebben zowel Senna als Sophia hier mee gespeeld, ze vonden het beiden zo leuk. Nog een paar maanden later begon het draaien interessant te worden. En ook daar konden we een spelletje van maken door er naast te liggen en continue bij het draaien kiekeboe te spelen. Het is simpel maar zo leuk.

Kijken

Er kan niet vroeg genoeg begonnen worden met lezen als je het mij vraagt. Vanaf een paar maanden oud zaten ik en mijn kindjes met de neus in de boeken. Nee, ze snappen er natuurlijk nog niets van, maar plaatjes kijken is natuurlijk hartstikke leuk. Ook samen naar buiten kijken en vertellen wat ik zie vind Sophia erg leuk, als ze maar fijn om zich heen kan kijken!

Geluidjes

Ons favoriete spelletje vanaf het moment dat Sophia ongeveer twee maanden was, is zingen en geluidjes maken. Een spelletje hoor ik je denken? Ja hoor, wij konden ons hier uren mee vermaken. Net zoals met Senna trouwens, mijn twee kinderen zijn in opperste concentratie wanneer mama voor hen zingt. Onverwachte geluidjes tussendoor of overdreven gebaren doen het trouwens heel goed, een lachende baby gegarandeerd. Oh, en geluidjes nadoen van elkaar is hier ook een groot succes!

Favoriete spel voor baby’s

Bij ons  is momenteel het favoriete spel om bewegingen na te doen. Het begon met Sophia die elke keer als zij Vincent zag heftig met haar hoofd begin te schudden. Sindsdien doet hij dat terug en vice versa. Een onwijs leuk spelletje vindt Sophia, want ze heeft er enorm veel lol mee.

Dit was een greep uit onze favorieten! Ik ben erg benieuwd naar welke spelletjes jij leuk vindt om met je kindje te doen?

handtekening-saskia
Volg jij mij al via FacebookBloglovin , Instagram en/of twitter?

Reacties

 • Ilse van Kreanimo

  Al van Musica gehoord? Ik weet niet of het in Nederland ook bestaat. Maar in België doen ze muziek workshops voor baby’s.
  Wonderlijk. Zelf met de hele kleintjes krijgen ze het klaar om met geluiden een ‘gesprek’ te voeren…..

  • Saskia Hardeman

   Met mijn zoontje heb ik een tijd meegedaan aan muziek op schoot. Ik denk dat dit net zo iets is. Erg leuk in ieder geval!

 • Mathiske's mama blog

  Kiekeboe en liedjes zingen zijn hier favoriet! Zo gezellig!! Maar soms is het zo lastig wat je kan doen samen

 • Jodi - liefthuis

  Liedjes zingen, kiekeboe, wild doen, dames paard, gekke geluiden, echt vanalles. Maar altijd heel leuk nieuwe inspiratie op te doen.

 • Angèlique

  Wanneer ik moet oppassen is kiekeboe een grote favoriet!

 • Susanne

  Vanaf het begin heb ik heel veel gezongen met ons zoontje. Daardoor vindt hij het nu heel fijn als ik zing, vooral wanneer hij verdrietig is wordt hij er helemaal rustig van. Kiekeboe spelletjes zijn leuk en voorlezen ook (ook al is het meer plaatjes kijken). Ik denk zeker dat ze er wat van leren als je benoemd wat er op het plaatje staan, goed voor de woordenschat. En inderdaad alle zintuigen stimuleren, kijken, voelen (knuffeltjes) horen etc.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv