SNEL HAAR LATEN GROEIEN: producten die ik gebruik
24 nov 2020 Beauty Haarverzorging 0

SNEL HAAR LATEN GROEIEN: producten die ik gebruik

Ja. Vorige week vertelde ik al dat ik ben begonnen met het laten groeien van mijn haar. Voorheen was ik vrijwel niet bezig met mijn haar. Ik schudde het in de ochtend even door elkaar en deed er hop een elastiek in. Nu hoop ik echter dat ik mijn haar zo ver krijg om lang te laten groeien. Om dit voor elkaar te krijgen zal ik mijn routine moeten veranderen. Nu ben ik hier niet zo heel erg in thuis dus hoop ik ook op tips van jullie! In ieder geval zal ik de producten delen die ik momenteel gebruik. 

Zilvershampoo

Ik deed dus niet veel aan de verzorging van mijn haar. Ja, ik waste het uiteraard. En dat deed ik ook nog eens met heel veel zilvershampoo. Van dit laatste heb ik geleerd dat dit niet zo goed is voor het haar. Af en toe een keer is het prima, maar het schijnt het haar ontzettend uit te drogen. Ik heb dus besloten om de zilvershampoo even aan de kant te zetten en deze nog maar heel zelden te gebruiken.

Het gebruik van conditioner

Conditioner gebruikte ik overigens ook nooit. Wanneer je mij langer volgt weet je dat ik ” hoe wilder hoe beter” leuk vind voor mijn haar. Ik heb nooit gehouden van heel stijl en glad haar. Voor anderen vind ik dit heel erg mooi, maar op de een of andere manier vind ik mijzelf hier het type niet voor. Ik had altijd het idee dat wanneer ik conditioner zou gebruiken mijn haar heel sluik langs mijn gezicht zou vallen. Tot nu toe lijkt dit helemaal niet het geval, mijn haar is niet gemaakt om stijl te vallen lijkt het. Het enige wat wel het geval is, dat is dat mijn haren gewoon heel droog zijn en echt wat extra verzorging nodig heeft.

Lees ook: hiermee verpest je je haar

the body shop gember producten

The Body Shop Ginger

De eerste stap voor mij was dus om op zoek te gaan naar een shampoo en conditioner die past bij mijn haar. Het is eigenlijk net zo als huidverzorging: het doet pas echt iets wanneer je het juiste product hebt gevonden wat bij jouw (in dit geval) haartype past.Voor mij gaf de doorslag om The Body Shop Ginger lijn te gebruiken omdat er op de verpakking van de conditior staat “for weak hair”. Ik denk indd dat mijn haar wat zwak is en gebruik daarom zowel de shampoo als conditioner.

Nu moet ik direct maar bekennen dat ik ook twijfel heb over deze producten, want hoe meer ik mij hier in ging verdiepen, hoe meer ik erachter kwam dat het tevens een anti roos shampoo is. Nu heb ik gelukkig totaal geen last van roos. Maar ik heb de producten nu in huis, en gebruik ze graag. Sowieso ben ik al een groot fan van gember, dus ja, waarom dan ook niet in het haar.

Ik gebruik de producten beiden nu iets langer dan een week. Echt goede uitspraken kan ik er dus niet over doen. Wel vind ik de combi van de producten heel erg fijn. Mijn haar, met name de onderkant, lijkt zachter. Mocht je niet van de sterke geur van gember houden: deze geur blijft niet hangen na het drogen.

Orthica Hair, Skin & Nail Kare

Het product wat ik direct kocht na mijn besluit voor lang haar, is de Orthica Hair Skin en Nail Kare. Ik heb hier hele goede ervaringen mee. Welliswaar een tijd terug. Mijn huid werd er mooi van, en mijn nagels sterk. Wat het destijds met mijn haren deed, dat weet ik niet meer zo goed. Maar een product dat zo goed werkt voor huid en nagels, dat moet toch ook goed zijn voor het haar is mijn gedachte. Hier ben ik dus ook weer mee begonnen en ik neem elke dag een tablet.

Let the game begin, laat mijn haar maar groeien haha! Ik hoop zo dat het gaat lukken. Met het schrijven van dit artikel ben ik tegelijkertijd ook heel erg benieuwd naar jullie ervaringen met het laten groeien van je haar! Gebruikte je hier bijvoorbeeld extra producten voor? En wat hielp bij jou? Ik ben zo benieuwd! Ik zou het leuk vinden als je dit mij wil laten weten door een reactie onderin de comments achter te laten!

Heb jij nog tips voor mij?

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.