Sinterklaastip: Tiptoi Dierenset Boerderij
18 nov 2015 Mama Speelgoed 14

Sinterklaastip: Tiptoi Dierenset Boerderij

Toen ik zelf nog een kind was, leek het mij altijd geweldig om op de boerderij te wonen. Ik wilde zelfs een hele lange tijd graag boerin worden, ja echt waar! Nog steeds denk ik wel eens dat het mij echt heerlijk lijkt om te wonen op het platteland. Ik zie het al helemaal voor me: in een boerderij omringt met kippen en dieren. Dat lijkt me zo geweldig! Maar goed, omdat dit er voor ons niet in zit hebben we iets anders waar we ons mee kunnen indenken om op een boerderij te leven. Namelijk de Tiptoi Dierenset Boerderij!

Van deze boerderij kan je veel leren. Je kan namelijk leren over de dieren, welke geluiden zij maken en welk eten ze lekker vinden. Ook kan je spelletjes doen met deze boerderij. Snoei bijvoorbeeld de bomen of maak de dieren schoon als ze vies zijn!

Tiptop dierenset boerderij

Op de boerderij!

De boerderij is gemakkelijk in elkaar te zetten en is gemaakt van stevig karton. Er zit een beschrijving in de doos maar deze had ik zelf niet nodig. Bij het spel zitten drie dieren namelijk een koe, varken en een paard. Er is de mogelijkheid om nog losse dieren bij het spel te kopen zodat je met nog meer dieren kan spelen en van ze kan leren!

Tiptop dierenset boerderij

Tiptoi pen

Bij dit spel hoort een tiptoi pen, dit is een interactieve pen. Met deze pen tik je heel gemakkelijk op het bord en het wijst zich verder vanzelf. Aan de zijkant van het bord kan je kiezen wat je wil doen. Je kan kiezen uit een spel maar je kan er ook voor kiezen dat er uitleg gegeven wordt over de boerderij. Met de tiptoi pen kan je nog veel meer spellen spelen. Ravensburger heeft nog meer spellen in haar assortiment zoals bijvoorbeeld het mysterie van het getalleneiland. Om de tiptoi voor andere spellen te gebruiken hoef je alleen maar het bijbehorende bestand te downloaden en op de tiptoi pen te zetten.

Tiptoi Boerderij

Tiptoi Boerderij

Wat vinden wij ervan?

Het spel is voor kinderen vanaf vier tot zeven jaar. Aangezien mijn zoontje vier jaar is vond ik hem een uitgerekend testpersoon voor deze boerderij. Bij het uitpakken begon het enthousiasme al. De boerderij moest natuurlijk direct in elkaar gezet worden en dat ging vrij snel. Vervolgens wees veel zich vanzelf. Mijn zoontje vond het in het begin alleen even lastig welk tekentje hij aan moet tippen om de pen aan te krijgen.

Hier in huis is het spel een succes. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook heel erg leuk vind. Zelf vind ik het wel jammer dat er drie dieren bij het spel zitten, meer dieren lijkt mij nog leuker! Toch koop je deze er gemakkelijk zelf bij. Ik denk dat ik sinterklaas maar eens lief ga aankijken ūüėČ

De Tiptoi Dierenset Boerderij is wat mij betreft goed geschikt voor kindjes vanaf vier jaar. Mijn zoon heeft er veel plezier van en vindt het heel erg leuk. We hebben het ook weleens samen gedaan wat natuurlijk erg gezellig is!

Dit spel is te koop bij Bol.com. Let op dat een Tiptoi pen apart aangeschaft moet worden.

Ken jij Tiptoi? 

handtekening-saskia

Dit artikel bevat product(en) welke zijn toegestuurd ter review. 

Volg jij mij al via Facebook, Bloglovin , Instagram en/of twitter?

 

Reacties

 • Wendy

  Klinkt hartstikke leuk. Ik had het er toevallig pas nog over dat me dit erg leuk leek om bijvoorbeeld op de buitenschoolse opvang te hebben.

 • Simpel, met een snufje liefde

  Het lijkt mij hartstikke leuk! Ik heb het voorbij zien komen bij de reclames. Wel jammer dat je los een pen erbij moet kopen, zou leuker zijn als het ook als starter set verkocht kon worden.

 • Puck

  Wat leuk zo’n spel! Maar ik vraag me af hoeveel ze echt nog leren, want mijn oudste is 2,5 en die weet al precies wat welk dier is en welk geluid ze maken. Is er nog veel nieuws te leren voor ze?

  • Saskia Hardeman

   Je mag er van uit gaan dat het echt voor kindjes van vier jaar en ouder is. Zo wordt er bijvoorbeeld geleerd wat truffelvarkens zijn en dat volwassen mannelijke varkens beren worden genoemd. Dat varkens sociale dieren zijn etc..

 • Bianca

  Zo leuk! Zwarte Piet heeft toevallig net de boerderij set aangeschaft voor 5 december. De losse dieren erbij zijn ook erg leuke schoencadeautjes. ūüėČ Mijn zoontje is 3,5 maar ik denk dat hij hier ook al veel plezier van zal hebben, hij heeft wel wat uitdaging nodig en is enorm leergierig.

 • Stylish Mom

  Ziet er leuk uit! Inderdaad een mooi cadeau voor Sinterklaas!

 • Ilse

  Hmmmm – misschien kan de Sint die wel brengen.
  Leuk!

 • Jeanine

  Leuk, boerderijtje spelen! Ik zie mezelf dit wel met mijn mannetjes doen.

 • Sabrina

  De tiptoi pen hebben wij ook. Een echte aanrader! De Sint brengt de ridder versie.

 • Nesrin

  Bedankt voor de tip. Ik ken dit spel en de tiptoi pen niet.

 • Tessa

  Geen idee dat zoiets bestond, het klinkt erg leuk! Zijn ze er niet snel op uitgekeken denk je? Of blijft het leuk?

  • Saskia Hardeman

   Dat weet ik zelf ook nog niet zo goed. Wij hebben het spel nog maar een paar weken. Ik denk zelf dat het een tijd leuk blijft en mijn zoontje daarna gaat vragen naar de andere varianten van tiptoi. De pen kan je altijd blijven gebruiken sowieso.

 • Thea

  Wij hebben de pen met een engels spel en de wereldatlas. Vooral het boek de wereldatlas staat erg veel in en mijn zoontje blijft het leuk vinden. Voor sinterklaas komt er wss het boek engels bij

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.