SINTERKLAAS VIEREN TIJDENS CORONA: zo doen wij dat!
4 dec 2020 Kinderen Mama 2

SINTERKLAAS VIEREN TIJDENS CORONA: zo doen wij dat!

December is aangebroken. Een maand waar ik normaal eigenlijk niets mee heb. Maar ik moet eerlijk bekennen dat nu in deze vervelende corona tijd, ik het helemaal leuk en gezellig vind. Het begon er mee dat mijn dochter zo ontzettend enthousiast was over Sinterklaas, dat ik niet anders kon dan daar blij van worden. Stiekem kijk ik ook al heel erg uit naar kerst, maar nu eerst: Sinterklaas! Hoe vieren wij dit tijdens corona?

Vanaf dat de kindjes klein zijn vieren wij altijd Sinterklaas met de familie én met Sinterklaas en pieten. Het is altijd zo’n feestje dat Sinterklaas ook echt komt. Dit jaar is dat natuurlijk anders. Helaas. Ook het vieren met familie zal ook heel anders zijn. Simpelweg kan dat gewoon niet. Dus hebben wij besloten om het anders te gaan doen. Op zaterdag vieren wij het met mijn ouders. En op zondag met de ouders van Vincent. Het wordt dus een heel dol weekend haha. Ik bereid mij alvast voor op de drukte. Alhoewel wij het dit jaar dus heel klein vieren, vind ik dit ook wel weer wat hebben. We hebben er zin in!

Ook zal ik op vrijdag avond met mijn vriendin Sinterklaas vieren. Nu alles anders is merk ik dat ik het zelf heel fijn vind om wel mijn vriendinnen te blijven zien Zo belangrijk! De cadeaus zijn inmiddels allemaal gekocht, alleen het inpakken moet nog gebeuren. Zo veel werk altijd, maar komt goed. Vincent en ik doen overigens ook vaak cadeaus voor elkaar met Sinterklaas. Voor hem heb ik onder andere een nieuwe Sonos gekocht

We moeten er maar het beste van maken in deze rare tijd. Nu eerst Sinterklaas, en daarna door naar kerst. Vorig jaar stond onze kerstboom een paar dagen voor kerst. Dit jaar heb ik veel meer behoefte aan die kerstboom. Aangezien we toch zo veel thuis zijn wil ik het zo gezellig mogelijk maken. Ik hoop dus dat onze kerstboom dit weekend al staat!

Hoe vieren jullie Sinterklaas dit jaar? En kijk je er ook meer naar uit dan anders?

Reacties

  • Marieke

    Wij vieren morgenavond sinterklaas met surprises met het gezin plus puberdochters beste vriendin. Vorig jaar had die zichzelf last-minute uitgenodigd en dat was zo leuk dat ze nu echt meedoet met lootjes trekken. Zoals altijd is puberzoon te laat begonnen, die moet kadootjes nog kopen 🙈. Mijn gedichten moeten nog en surprise is bijna klaar. Ik ga nog even knutselen vanochtend.

  • Sabine

    Wij vieren het lekker thuis met onze kinderen van 4.5 en 9 maanden. Eerst lekker gourmetten.. Daarna komen er pieten aan de deur die de kadootjes brengen en er even iets gezelligs van maken. Ik verwacht dat mijn schoonmoeder toch nog wel even langs komt.
    Zondag halen mijn ouders de kleinkinderen op om het bij hun thuis te gaan vieren. Druk weekend. Toch ook wel weer blij als de sint weer het land uit gaat.. vooral de oudste helemaal hieper de pieper.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.