SIERADEN: KIES JIJ VOOR GOUD OF ZILVER?
11 mrt 2021 Beauty Fashion 4

SIERADEN: KIES JIJ VOOR GOUD OF ZILVER?

Onlangs hoorde ik een keer dat vrouwen beneden de 30 graag zilveren sieraden dragen, en vrouwen boven de 30, graag goud dragen. In mijn geval klopt dit eigenlijk wel. Alhoewel ik ongeveer een half jaar geleden pas ben begonnen met het dragen van goud. Toch twijfel ik weleens om weer terug te gaan naar zilver. 

Ik ben dol op sieraden. Het kan zo ontzettend veel voor je outfit doen. Wanneer ik bijvoorbeeld geen ketting draag, kan ik mij best weleens een beetje “kaal” voelen. Om nog maar niet over oorbellen te spreken, die moet ik gewoon altijd in hebben want anders mis ik voor mijn gevoel echt iets. Ringen vind ik iets minder belangrijk, maar draag ik ook ontzettend graag.

Zilveren en gouden sieraden

Tot een half jaar geleden droeg ik altijd zilver, en inmiddels heb ik ook een hele verzameling opgebouwd. Afgelopen zomer ben ik voorzichtig overgegaan op gouden sieraden (ik begon met oorbellen)  en ik vond het mooi! Vooral omdat ik nogal snel een bruine teint heb, vond ik gouden sieraden hier mooi bij staan. Inmiddels heb ik ook deze collectie wat uitgebreid en heb ik verschillende kettingen, oorbellen en armbandjes. Toch kriebelt het weleens om toch maar weer eens zilver te dragen. Ik denk dat ik dit vooral de laatste tijd heb omdat logischerwijs mijn huid wat lichter is, en zilver dan vaak wat mooier valt.

Lees ook: sieraden schoonmaken

Het combineren van gouden en zilveren sieraden

Ik ben weleens op zoek gegaan naar plaatjes om gouden en zilveren sieraden te combineren. Toch “durf” ik dit nog niet zo goed. Ik ben nog niet overtuigd in ieder geval haha. Bij sommige vrouwen zie ik het weleens voorbij komen (met name gouden en zilveren oorbellen), en vind ik het erg leuk. Voor mijzelf ben ik bang dat het net iets to much zal worden. Mocht jij dit toevallig lezen en wel graag je sieraden door elkaar dragen, dan ben ik heel benieuwd en lees ik je reactie heel graag terug hieronder in de comments! Wellicht heb je nog leuke tips 🙂

Ik ga voor goud

Hoe dan ook: mijn voorkeur heeft jarenlang de zilveren sieraden gehad. Ik kan overigens niet tegen “nep” sieraden en kocht daarom altijd echt zilver. Inmiddels gaat mijn voorkeur ook meer uit naar goud. Wellicht dat ik komende tijd tijdelijk weer overga op zilver om van de zomer weer lekker te switchen naar goud! Eigenlijk vind ik gewoon allebei hartstikke mooi

Welke kleur sieraden heeft voor jou de voorkeur? Is dat goud of zilver?

Reacties

 • Sanne M

  Zilver

 • Naomi

  Sinds mijn zeventiende heb ik alleen nog maar goud gedragen. Iets anders verdraagt mijn huid niet. En ik ben er nog elke dag heel blij mee. Grappig wat je zegt over dat vrouwen pas boven de dertig goud gaan dragen. Het was voor mij goud of helemaal niks. Iemand was een keer heel verbaasd: “Jij bent toch nog heel jong? Jij draagt goud…” Eh, ja, wat is het probleem? Ik ben gelukkig nog steeds heel blij met sieraden die ik als tiener uitzocht en kreeg;). En combineren kan volgens mij prima hoor. .
  Onlangs geplaatst door Naomi: Wat is het probleem?

 • Feicia

  zilver trek mij meer aan ik ben nu 35 en dat is eigenlijk altijd zo geweest
  mijn man doet mij wel vaak gouden sieraden cadeau hij vind dat mooier bij mij
  ik vind dat dan heel lief en draag het ook wel maar uit mezelf draag ik eerder zilver

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.