Update baby Jason 10 maanden
6 sep 2018 Mama 0

Update baby Jason 10 maanden

Aangezien Jason (dit artikel schreef ik toen hij 10 mnd was, inmiddels is hij 11 mnd) best snel is met tijgeren, kruipen en langs de tafel lopen zijn wij inmiddels begonnen met het aanleren wat hij wel en niet mag. Wij hebben onze eigen gedachten hierover en proberen dit op Jason over te brengen. Wij merken dat hij het ook wel begrijpt en steeds meer luistert. 

Jason had bijvoorbeeld al vrij snel de mooie kabels gevonden die bij de tv horen. Om elke keer te zeggen dat hij er niet naartoe mag en er van weg moet blijven, kost heel veel energie. Maar wel met resultaat want inmiddels doet hij dit niet meer.  Wat ik overigens ook heel bijzonder vind is dat hij ontzettend veel speelgoed heeft maar toch de afstandsbediening en kabels het allerleukste blijft vinden.  Mijn vriend en ik denken gelukkig wel hetzelfde over de opvoeding van Jason. Dit is ergfijn wanneer je met je partner op  een lijn zit.

Het eten van een dreumes

Met het eten is Jason heel makkelijk en lust tot nu toe eigenlijk alles. Wat hij nu wel steeds vaker doet is zich omdraaien in zijn stoel en dan ook niet meer wil eten. Ik laat hem soms even zo zitten om alles te bekijken, maar uiteindelijk draai ik hem wel om omdat hij nog moet eten. Soms is het even jammeren, maar al snel weet hij dat dit dan even niet de bedoeling is.

Luier verschonen

Jason is nu op een leeftijd gekomen, dat een luier verschonen best lastig is. Wanneer ik hem op zn rug leg is hij binnen no time weer omgedraaid. Vaak werkt een speeltje geven wel dan is hij afgeleid, maar al snel draait hij zich om. Gelukkig plast hij niet meer zoveel van zich af haha. Eerder deed hij dit wel veel bij het verschonen.

Tegenwoordig kopen wij voor overdag luiers van de Albert Heijn en die werken prima! De prijs is ook erg aantrekkelijk. Wel gebruik ik voor de nacht alleen Pampers Baby Dry omdat hij anders helemaal nat is de volgende ochtend.

Lekker badderen

Toen Jason net geboren was deden wij hem vaak in het badje of ging een van ons met hem douchen. Ik vond het in bad gaan altijd een hele klus toen hij nog heel erg klein was. Zijn er mama’s die dit herkennen. Ik hield mij altijd aan alle regels die de kraamzorg mij geleerd had. Zoals bijvoorbeeld een warme kruik maken waar je dan de kleertjes op kan doen. Dit heb ik een paar dagen gedaan en toen maar afgeschaft haha.

Later volgde een periode dat we Jason niet meer in bad deden, maar dat een van ons mee ging onder de douche. Nu Jason al boven de 10 kg weegt is dit lastig vol te houden en gaat hij weer in bad. Hij kan nu zelfstandig zitten en dat is ideaal. Hij vindt het heel fijn om in het water te spelen en alles nat te spetteren. Ook geeft hij zelf aan wanneer hij het genoeg vindt en uit bad wil.

Leren lopen

Jason gaat er tegenwoordig al lopend met alles ervandoor. De kinderstoel, eetkamerstoelen met wieltjes, en zijn tractor. Zijn tractor zet hij heel simpel zo overdwars neer en gaat er dan mee aan de wandel. Zo kan hij de hele kamer door schuiven en heeft hij de aller grootste lol.

Onlangs ben ik met hem naar Ballorig geweest (indoorspeeltuin) en hij vond dit heel erg leuk. Er is een gedeelte voor kindjes tot en met 2 jaar waar hij lekker kan spelen. Met ongeveer een half uurtje geeft hij wel aan dat hij het gezien heeft. Het voordeel is dat kindjes tot en met 1 jaar oud gratis zijn. Dus dan is het niet zo erg om maar even te gaan.

Van de bank af klimmen

Wanneer wij Jason soms even op de bank laten zitten, wil hij hier vaak al snel vanaf klimmen. Mijn zusje is  ermee begonnen om hem te leren dat hij eerst zijn beentjes naar beneden moet doen, en dan netjes er af kan gaan. En daar kwam het moment dat hij dit zomaar uit zichzelf ging doen, zo leuk! Hij kruipt dan naar het einde van de bank, draait zich om, laat zijn beentjes zakken op de grond en gaat dan staan. En zo trots dat hij dan is! In Ballorig zag ik hem dit ook doen toen hij van de glijbaan af wilde gaan. Zo leuk om te zien.

Zijn er onder jullie ook moeders met kindjes rond de 10 maanden oud? Ik ben heel benieuwd of jullie wat herkennen in mijn verhaal. Laat het achter in de comments. Liefs Stephanie.

Over Stephanie van der Wal

Stephanie, 30 jaar, woont samen met Job, en samen werden zij op 5 oktober 2017 voor het eerst ouders van Jason! Stephanie neemt je mee in de wereld van haar eerste zwangerschap, het moederschap, en alles wat hierbij komt kijken. Je kan hier op Twinkelbella regelmatig een update van haar verwachten.

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv