Review: Koopmans Oviebollen (oliebollen uit de oven)
28 dec 2017 Lifestyle Recepten 6

Review: Koopmans Oviebollen (oliebollen uit de oven)

Het is een trend dat alles wat normaal gesproken in de frituur wordt gemaakt, ook in de oven klaargemaakt kan worden. Wij hebben in huis helemaal geen frituurpan dus wanneer er in de oven gebakken kan worden vind ik dit alleen maar leuk. Toen ik dan ook de Koopmans Oviebollen voor het eerst zag kon ik niet anders dan heel nieuwsgierig worden!

Ok, even eerlijk. Het leek mij nou niet direct heel erg lekker zo’n oliebol uit de oven. Ik ben dól op oliebollen, maar dan gewoon van die hele slechte oliebollen die eigenlijk gewoon niet goed voor je zijn haha. Nu is het meeste dat uit de oven komt over het algemeen een stuk gezonder. Denk bijvoorbeeld aan patat en hapjes uit de oven. Om even te vergelijken een oliebol is ongeveer 200 kcal en een oviebol 86 kcal.

Oviebollen

bakken

Oviebollen maken

Het maken van de Oviebollen lijkt vooral op het maken van Cupcakes. Er is ook een cupcakevorm voor nodig. Verder staat alles duidelijk op het pak aangegeven wat er nodig is. Zelf gebruik ik overigens geen rozijnen omdat ik dit niet lekker vind. En in plaats van zonnebloemolie gebruik ik olijfolie. Het is trouwens erg leuk en gemakkelijk om samen met kinderen te doen.

Oviebollen bakken

Hoe smaken Oviebollen?

En dan misschien wel het meest interessante van deze hele review: hoe smaken Oviebollen eigenlijk? De eerste hap die ik nam was ik niet helemaal enthousiast. Het was een beetje zo’n kleffe deeghap. Maar nadat we even met wat poedersuiker hadden gestrooid moet ik zeggen dat het toch eigenlijk best wel ok was. Mijn zoontje vond het overigens echt heel erg lekker, en heeft er zo een paar achter elkaar gegeten.

Aanrader? Ja, en nee. Ik vind het op zich best ok, zeker wanneer ik kijk naar de kcal. Toch zal het nooit een echte oliebol vervangen. Zeker leuk om eens te proberen in ieder geval!

Een pal Koopmans Oven Oviebollen is te koop bij de supermarkt voor € 1,49

Heb jij al eens oliebollen uit de oven geprobeerd?

Doe jij al mee met de winactie waarmee je een weekend in het Hilton Hotel kan winnen?

Reacties

 • Iris

  Oliebollen en oven klinken niet echt alsof ze bij elkaar passen. Misschien moeten deze oviebollen maar gezien worden als een op zichzelf staand geheel.

 • Priscilla

  Hahahahaha geniaal dit! Lijkt me ook wel leuk om eens te proberen.
  Onlangs geplaatst door Priscilla: Onze kerstdagen in foto’s

 • Marloes

  Ik heb ze vorig jaar ook geprobeerd en ik vind ze heerlijk, maar zie ze niet als vervanger van de oliebol. Voor mij is het een andere snack die ook gewoon heel lekker smaakt en een beetje lijkt op een oliebol. Heb dit jaar wel een paar pakken ingeslagen, want dan heb ik ook later in het jaar nog oviebollen 😀

 • Kirsty

  Het klinkt inderdaad niet heel lekker; oliebol uit de oven! Maar als ik eerlijk ben vind ik de calorieën in één oliebol nog wel mee vallen, natuurlijk is een oviebol veel minder ongezond, maar vaak eet ik er maar één omdat ik ze zo vullend vind. Wel leuk om eens te proberen inderdaad die oviebollen.

 • Steef

  Wij vonden ze heerlijk! Vooral met stukjes appel of rozijntjes 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv