Review: Kneipp Body Mousses
24 jul 2016 Beauty Lichaamsverzorging 14

Review: Kneipp Body Mousses

Lieve allemaal, er staat vandaag een review klaar over de heerlijke body mousses van Kneipp. Dit artikel is geschreven door Rory van 40envoorheteerstmoeder.nl. Je zal haar waarschijnlijk vaker op mijn blog voorbij zien komen omdat zij voor Twinkelbella producten zal gaan testen. De foto’s zijn wel door mij gemaakt (dat heeft meer te maken met de controll freak in mij ;)). Veel plezier met het lezen van de review van Rory!

Klinkt het volgende herkenbaar? Net terug van twee weken vakantie begint op het moment van thuiskomst het dagelijkse leven alweer. Je zet een voet binnen het huis en de stapel vakantiepost wacht op je. Niet mijn meest favoriete moment. Afgelopen zaterdag was dit heel anders. Want er lag een fijn pakketje klaar van Saskia. Met daarin de Kneipp body mousse (in de varianten ‘patchouli’ en ‘morning kiss’) die ik mocht testen.

Uitpakken, inruimen, wassen en ophangen

Waar ik de rest van de zaterdag alleen maar bezig was met uitpakken, inruimen, wassen draaien, ophangen en drogen kon ik alvast dromen van ‘mijn’ momentje. Zondagochtend, als manlief naar de sportschool gaat. Kleuterdochter meeneemt. Dan is het even ‘me-time’. Uitgebreid douchen, haren wassen en daarna… een goede huidverzorging van zowel mijn gezicht (ik mag namelijk ook de fijne anti-aging 45+ dag- en nachtcrème van Aldi Biocura testen, alsmede het Biocura anti-aging Multi-intensief serum) als mijn lichaam.

Kneipp Body Mousse Patchouli

Kneipp Body mousses

Wist je dat ik het concept ‘body mousse’ nog helemaal niet kende? De douche mousse van Rituals had ik in een grijs verleden weleens uitgeprobeerd. Ik was dan ook erg benieuwd wat een body mousse voor je huid kan betekenen. Bodylotion, body butter, body milk. Ik heb het allemaal gebruikt. Uitgeprobeerd. Want ik vind het belangrijk dat je goed voor je lichaam blijft zorgen. Ik hou van douchen met behoorlijk warm, bijna heet water. Ja, ik weet dat dat eigenlijk niet zo goed is voor je huid. Het kan je huid uitdrogen. Maar juist daarom vind ik een lichaamsproduct ook zo belangrijk en wilde dan ook graag deze Kneipp Body Mousse uitproberen. Voor degene die het concept van een body mousse nog niet kennen: dit is een bodylotion in de vorm van een mouse.

Vochtarme huid

Zeker als je wat ouder wordt, merk je – ik in ieder geval wel – dat je huid de neiging heeft om vochtarmer te worden. Zelfs wat meer ‘craquelé‘ (soort van barstjes in je huid). Dat wil ik niet! En dus smeer ik. En smeer ik. Eigenlijk alleen maar ná het douchen. Maar waarom zou ik dat niet wat vaker doen? Tot nu toe is het meest succesvolle product een heerlijke bodylotion van een high-end merk (met high-end bedoel ik niet alleen een duur product, maar ook een product van een hoge kwaliteit) die heerlijk ruikt, goed intrekt en mijn huid goed hydrateert.

Proef op de som

Maar hoe zou een toch wat meer budget product (een fles body mousse van 200 ml kost € 9,99) zich verhouden tot mijn favoriete bodylotion van Biotherm (een flacon bodylotion van 200 ml kost € 22,95)? Ik nam de proef op de som. En ik ben oprecht enthousiast. Want weet je wat het is? Door de substantie – de mousse – gebruik ik meer van het product. Waar ik bij mijn bodylotion soms de neiging heb om wat zuiniger te zijn, is dat met een mousse eigenlijk bijna niet mogelijk. En dat is ook niet erg, want daar is een huidverzorgingsproduct natuurlijk ook voor. Ik gebruik de body mousse pas enkele dagen, maar ik merk nu al dat mijn huid beter gehydrateerd is.

En wat vindt mijn dochter Mila ervan?

Grappig, dochtertje Mila is altijd bij mij in de badkamer in de ochtend. Ze weet feilloos wanneer er een nieuw potje of product in de kast staat. Ze was dan ook heel nieuwsgierig naar de body mousse. En mocht het ook uitproberen. Ze vindt het heel bijzonder dat de mousse bij het uitsmeren verandert. Je ziet kleine belletjes ontstaan die je ook weer uit kunt smeren.

Kneipp Body Mousse Patchouli

Kneipp Body Mousse Patchouli

Kneipp Body Mousse Patchouli

Een moment van rust en balans

Haar favoriete geur (en eigenlijk ook die van mij)? De ‘patchouli’-variant. Of dat nu te maken heeft met de déjà vu die ik ervaar (de geur doet mij heel sterk denken aan een gebeurtenis, een moment uit mijn jeugd. Maar ik ben er nog niet achter wat) of de subtekst ‘rust en balans’ (precies wat ik nodig heb)? Het is in ieder geval een nieuw favoriet huidverzorgingsproduct voor mij!

Kneipp Body Mousse Morning Kiss

Kneipp Body Mousse Morning Kiss

Kneipp Body Mousse Morning Kiss

Een bijzonder moment voor mij alleen

Niets ten nadele van de body mousse ‘morning kiss’ overigens. Die geur doet mij denken aan een zonnig en actief begin van de dag. Ook aan de frisheid die je ervaart in de vroege ochtend op ons favoriete vakantie-eiland in de periode pre-kind: Bali. Aan bloemetjes. Misschien is afwisseling gewoon een goed idee. In de ochtend ‘morning kiss’ en in de avond ‘patchouli’.

Voordelen van de Kneipp body mousse

Concluderend. De voordelen ten opzichte van een reguliere bodylotion, bodymilk of body butter? Het trekt snel in. Het staat niet alleen op de verpakking, maar het is ook echt zo. Dat scheelt ook weer wat tijd in de ochtend, wanneer je toch al zoveel in zo weinig tijd moet doen. Het andere voordeel is dat het – bij mij – drempelverlagend werkt qua smeren. Het is fijn na het douchen, maar je kan het ook gewoon op een ander moment gebruiken. Wel altijd op een droge huid natuurlijk.

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Dankjewel Rory voor je mooie review, super leuk! Heel erg bedankt en graag weer tot de volgende keer! Liefs Saskia

Heb jij weleens een body mousse gebruikt?

handtekening-saskia

Volg jij mij al via,YoutubeBloglovin , FacebookInstagram en/of twitter?

Dit artikel bevat producten welke Twinkelbella heeft ontvangen ter review. 

 

Over Rory Blokzijl

Rory, geboren in 1970 en op 41-jarige leeftijd moeder geworden van een lief, mooi meisje. Schrijft op haar eigen blog 40envoorheteerstmoeder.nl over hoe zij het moederschap op latere leeftijd ervaart. Door mijn positieve ervaringen en strubbelingen te delen, hoop ik anderen te kunnen helpen. Voor Twinkelbella test Rory met veel plezier beauty gerelateerde producten. Want naast moeder ben je ook nog jezelf.

Reacties

 • Astrid

  Wat lekker lijken deze body mousses mij! Ik wil ze ook zeker eens gaan uitproberen.

  • Rory

   Zou ik zeker doen Astrid. Ik gebruik ze trouw iedere dag 🙂 Heerlijk.

 • Sandra

  Morning Kiss heb ik zelf ook in een mini variant. Vind hem ook heel fijn en de geur vind ik ook lekker! Vind deze producten inderdaad ook goed hydraterend. Jep, de foams zijn fijn vind ik!

 • Joyce

  Ik ben echt fan van de body mousses. Ze ruiken lekker en smeren heel fijn!

 • Natascha

  Ik gebruik deze mousses ook en ze zijn inderdaad heerlijk!

  • Rory

   En ik kende ze nog helemaal niet. Ze smeren inderdaad superfijn en makkelijk.

 • Sandra

  Het lijkt mij een heerlijk product! Ik heb er al wel eens mee in mijn handen gestaan, maar toch maar laten staan. Nu heb ik er natuurlijk weer spijt van haha.

 • Nesrin

  Wat leuk om een gastblog van Rory hier te lezen! Fijne review, klinkt als een heerlijk product.

  • Rory

   Ha wat leuk Nesrin! Yep, het is echt een heel fijn product.

 • Hilde

  Deze lijken mij zalig!!

 • Iris

  Klinkt goed! Misschien dat ik me dan minder vaak vergeet in te smeren 😉

  • Rory

   Absoluut Iris, het werkt bij mij heel goed. Ik vertelde gisteren nog tegen Huib (man) dat ik mij nog nooit zo goed en veel heb ingesmeerd. En dat is zeker niet overbodig bij dit warme weer 🙂

 • beautifulday4makeup

  Hij klinkt erg goed zeg! Moet hem toch eens proberen binnenkort:)

 • Rory

  Ladies, dank voor alle leuke reacties! Ik vind het heel erg leuk om dit soort reviews te doen voor Twinkelbella. Houd de leuke site van Saskia goed in de gaten 🙂

Plaats je reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.